Ofte stilte spørsmål – Østsiden håndball

minion øssiaPå denne siden forsøker vi å samle de mest vanlige spørsmålene vi ofte får med svar. Dersom du ikke finner svar på ditt spørsmål så send det gjerne til oss ved å benytte skjemaet under.

Ditt navn (obligatorisk)

E-post (obligatorisk)

Emne

Melding

Østsiden Håndball – Ofte stilte spørsmål

Jeg skal betale trening og medlemskontigent, hvordan gjør jeg det?

Trening og medlemskontigen kommer på hver sin faktura. Treningsavgiften kommer to ganger pr sesong(Høst/vår) mens medlemskontigenten kommer kun en  gang(vår). Du vil motta en faktura i PDF format på den e-posten som er registret på spilleren hos klubben eller i «Min idrett» hos Norges Idrettsforbund. Du kan betale fakturaen(e) som er vedlagt i e-posten eller gå inn på spillerens profil i «Min idrett» og betale direkte med bankkort. Har du problemer med å komme inn på «Min idrett» ta direkte kontakt med Idrettens support på telefon 03615 eller minidrett@idrettsforbundet.no

Dersom du ikke har mottatt faktura, ta kontakt med lagleder for å sjekke at lister og adresser er oppdatert. Du kan også ta kontakt med medlemsansvarlig i klubben på telefon 412 38 656 eller jorn@ffa.no

Du finner Min idrett på denne linken: https://minidrett.nif.no/

Hvem kontakter jeg dersom jeg eller mitt barn ønsker å prøve/spille håndball i Østsiden?

Alle er velkommen til å prøve seg som håndballspiller  Østsiden, vi har lag og tilbud til alle. Ta direkte kontakt med lagleder/trener for det alderstrinnet du ønsker. Du finner kontaktinformasjon til alle våre lagledere og trenere på denne linken.

Hva koster det å spille i Østsiden håndball?

Kostnaden for å spille i Østsiden er 2 delt(treningsavgift og medlemskontigent).

Treningsavgiften betales to ganger pr år (Vår/Høst)

Seniorer (17 år og eldre) kr. 900,- pr. halvår
Barn/ungdom kr 800,- pr. halvår

Medlemskontigent betales en gang pr år. normalt på våren for hele året

Seniorer (17 år og eldre) kr. 500,-
Barn/ungdom kr 300,-
Familiemedlemsskap kr 1000,- (gjelder for alle i familien, uansett antall)
For spillere som deltar på J9/J10 og ikke deltar i serier gjelder en sats på kr 1000,- pr sesong for både trening og medlemskontigent. Denne faktureres  i sin helhet første del av sesongen (høst).

Det gis søskenmoderasjon på treningsavgiften(ikke medlemskontigenten), for begge avdelinger gjelder følgende søskenmoderasjon :
Barn nr. 2 : reduseres med 50 %
Barn nr.3 eller flere : reduseres med 75 %

NB! Det gis ikke søskenmoderasjon mellom avdelingene, kun dersom man har to barn i samme avdeling.

Hva er forskjellen mellom lisens og treningsavgift/medlemskontigent?

Treningsavgift og medlemskontigent er noe som betales til klubben og fakturaene kommer derfra. De dekker trening, spill i serier, drakter, medlemsskap og mye mer i forhold til klubbdriften. Lisens er obligatorisk for alle spillere fra det kalenderåret de fyller 12 år og betales direkte til Norges Håndballforbund. Dette er blandt annet forsikring av spilleren. Det er ikke tillatt for lisenspliktige spillere å delta i kampaktivitet. Østsiden håndball benytter Norges Idrettsforbunds medlemssystemer så alle avgifter/kontingenter og lisenser kan betale på «Min Idrett» på denne linken:  https://minidrett.nif.no

Hvem må betale lisens?

Alle spillere og dommere som deltar i organisert håndballaktivitet skal løse lisens fra og med det kalenderåret de fyller 13 år. Det vil si at dersom du er i en lisenspliktig alder og ikke har betalt lisens, kan du ikke delta i kamp. Det er den enkelte spillers ansvar og sørge for at lisens er betalt. Du kan lese mer om lisenser og priser på Håndballforbundets nettsider på denne linken.

Hva dekker klubben?

Klubben dekker kostnader ved trening, halleie, honorar til trenere, bruk av ØstFit, drakt, klister(fra 15 år), medisinutstyr og annet nødvendig utstyr. For spillere som kommer fra andre klubber og må betale overgansgebyr dekker klubben også dette. NB! For spillere som er kommet i lisenspliktig alder betales denne direkte til Norges Håndballforbund og dekkes av den enkelte spiller selv.

Hvordan melder jeg overgang til/fra Østsiden håndball?

Dette må spiller/foresatte gjøre via Min Idrett hos Norges Idrettsforbund. Klubben kan ikke starte en overgang for deg. Les mer om overganger og hvordan dette gjøre på denne linken.

Østsiden er jo eier av Fredrikstad Cup som har gått med overskudd de siste årene. Hva brukes overskuddet til?

Østsiden avsetter mesteparten av overskuddet fra Fredrikstad Cup til egenkapital for å investere i langvarige verdier. Først og fremst Øssia Arena som er en håndballhall med 2 flater som er under prosjektering på Østsiden området, samt nye kunsgressbaner. Avdelingene(håndball/fotball) fårderfor ikke utbetalt dette overskuddet men kun en liten del til drift. Derfor må foreldre/spillere i Østsiden håndball en gang i blant bidra med ekstra dugnad til inntekt for lagene våre. Klubben ønsker ikke å «bruke opp» overskuddet til daglig drift, men investere i haller og baner som våre medlemmer kan ha glede av over mange år.

Er det mye dugnad i Østsiden håndball?

Østsiden håndball omsetter ca 1,4 millioner kroner. Av dette så utgjør inntekter i form av trening og medlemskontigen ca 200 000,- Det resterende må hentes inn ved dugnad, sponsorer eller på annen måte for å drifte avdelingen. Østsidens avdelinger mottar en liten del av overskuddet fra Fredrikstad Cup, men siden klubben ønsker å bruke dette til investering i varige verdier er dette ikke nok. (se eget punkt om Fredrikstad Cup) Men dette medfører allikevel at dugnadsmengden er liten i Østsiden og er i hovedsak konsentrert rundt Fredrikstad Cup i Pinsen og et par andre mindre dugnader i løpet av året. Dersom du er medlem i klubben kan du stille på årsmøte og generalforsamling og få innsyn i regnskap og budsjetter, samt får stemmerett.

Hvilke verdier og verdigrunnlag har Østsiden håndball?

Våre verdier er nedfelt i dokumentet TRIVLE ( betyr: å søke seg frem) Klubbkulturen i ØILF skal bygge på positive verdier og holdninger. ØILF skal fremstå som en samlende klubb der klubbfølelse og samholdet skal stå strekt. Klubbens medlemmer skal fremstå med gode holdninger og representere klubben på en god måte på og utenfor kamp i klubbens regi. Du kan lese mer om våre verdier og verdigrunnlag på denne linken.

Er det gratis inngang for alle lagledere på kamper?

Dersom du er kledd i kampdrakt, dvs. treningsdress/skjorte som klubben benytter under kamp så er det gratis inngang for alle lagledere. Dette gjelder kun for kamper der Østsiden er teknisk arrangør. Dersom det er andre klubber som er arrangør gjelder ikke gratis inngang, med unntak av når laget du er lagleder for spiller så klart.

Håndball A-laget (2019/2020)
Nr Lag K V U T Mål P LS
1 Reistad 20 17 0 3 637 - 503 34
2 Fredrikstad Bkl 2 18 11 2 5 573 - 513 24
3 Tertnes 19 12 0 7 524 - 505 24
4 Åsane 18 10 2 6 501 - 449 22
5 Årstad 19 9 0 10 530 - 542 18
6 Tveter 17 9 0 8 506 - 513 18
7 Østsiden Fredrikstad 17 7 1 9 483 - 488 15
8 Hokksund 19 7 0 12 507 - 558 14
9 Sarpsborg 17 6 0 11 500 - 505 12
10 Gneist 16 6 0 10 454 - 480 12
11 Fana 2 16 6 0 10 384 - 486 12
12 Viking TIF 16 3 1 12 425 - 482 7
Fotball A-laget (2019)
Neste kamp A-Laget
Arkiv
KONTAKT OSS GJERNE
Ikke nøl med å ta kontakt med oss for en hyggelig og uforpliktende prat. Vi bistår gjerne!

Post: Postboks 160, 1650 Sellebakk
Besøk: Lundheimveien 6, 1636 Gml. Frstad.

Kontaktinfo Klubbformann
Kontaktinfo Håndballavdelingen
Kontaktinfo Fotballavdelingen
Kontaktinfo Webredaksjonen
Kontaktinfo Fredrikstad Cup
MER OM ØSSIA
Østsiden Idrettslag ble stiftet i 1935 og ble i 2012 til Østsiden Idrettslag Fredrikstad. Klubben består i dag av flere avdelinger og grupper. Håndball og fotballavdelingen er de største og til sammen er over 300 barn og unge i aktivitet gjennom året. Klubben har også A lag i både fotball (4. divisjon) og håndball (2. divisjon).

I tillegg er klubben arrangør av Fredrikstad Cup, Norges største håndballcup. Totalt samles over 700 lag og 30 000 besøkende årlig i Fredrikstad.
ØSTSIDEN IL FREDRIKSTAD - 1935 TIL 2021
HJEM     FOTBALLNYHETER     HÅNDBALLNYHETER     UTLEIE     SØK     KONTAKT