Ofte stilte spørsmål – Østsiden håndball

På denne siden forsøker vi å samle de mest vanlige spørsmålene vi ofte får til oss i håndballen.

Østsiden Håndball – Ofte stilte spørsmål

Jeg skal betale trening og medlemskontigent, hvordan gjør jeg det?

Trening og medlemskontigen kommer på hver sin faktura. Treningsavgiften kommer to ganger pr sesong(Høst/vår) mens medlemskontigenten kommer kun en  gang(vår). Du vil motta en faktura i PDF format på den e-posten som er registret på spilleren hos klubben eller i «Min idrett» hos Norges Idrettsforbund. Du kan betale fakturaen(e) som er vedlagt i e-posten eller gå inn på spillerens profil i «Min idrett» og betale direkte med bankkort eller Vipps. Har du problemer med å komme inn på «Min idrett» ta direkte kontakt med NIF digital support på denne linken: https://www.idrettsforbundet.no/digital/support/

Dersom du ikke har mottatt faktura, ta kontakt med lagleder for å sjekke at lister og adresser er oppdatert.

Du finner Min idrett på denne linken: https://minidrett.nif.no/

Hvem kontakter jeg dersom jeg eller mitt barn ønsker å prøve/spille håndball i Østsiden?

Alle er velkommen til å prøve seg som håndballspiller  Østsiden, vi har lag og tilbud til alle. Ta direkte kontakt med lagleder/trener for det alderstrinnet du ønsker. Du finner kontaktinformasjon til alle våre lagledere og trenere på denne linken.

Hva koster det å spille i Østsiden håndball?

Kostnaden for å spille i Østsiden er to delt(treningsavgift og medlemskontigent).

Treningsavgiften

Den betales to ganger pr år (Vår/Høst)

Seniorer (17 år og eldre) kr. 900,- pr. halvår
Barn/ungdom kr 700,- pr. halvår

Det gis søskenmoderasjon på treningsavgiften(ikke medlemskontigenten), for begge avdelinger gjelder følgende søskenmoderasjon :
Barn nr. 2 : reduseres med 50 %
Barn nr.3 eller flere : reduseres med 75 %

NB! Det gis ikke søskenmoderasjon mellom avdelingene(håndball/fotball), kun dersom man har to barn i samme avdeling.

Medlemskontigenten

Den betales en gang pr år. normalt på våren for hele året

Seniorer (17 år og eldre) kr. 500,-
Barn/ungdom kr 300,-
Familiemedlemsskap kr 1000,- (gjelder for alle i familien, uansett antall)

Hva er forskjellen mellom lisens og treningsavgift/medlemskontigent?

Treningsavgift og medlemskontigent er noe som betales til klubben og fakturaene kommer derfra. De dekker trening, spill i serier, drakter, medlemsskap og mye mer i forhold til klubbdriften. Lisens er obligatorisk for alle spillere fra det kalenderåret de fyller 13 år og betales direkte til Norges Håndballforbund. Dette er blandt annet forsikring av spilleren. Det er ikke tillatt for lisenspliktige spillere å delta i kampaktivitet dersom de ikke har betalt lisensen. Østsiden håndball benytter Norges Idrettsforbunds medlemssystemer så alle avgifter/kontingenter og lisenser kan betale på «Min Idrett» på denne linken: https://minidrett.nif.no

Hvem må betale lisens?

Alle spillere og dommere som deltar i organisert håndballaktivitet skal løse lisens fra og med det kalenderåret de fyller 13 år. Det vil si at dersom du er i en lisenspliktig alder og ikke har betalt lisens, kan du ikke delta i kamp. Det er den enkelte spillers ansvar og sørge for at lisens er betalt. Du kan lese mer om lisenser og priser på Håndballforbundets nettsider på denne linken.

Hva dekker klubben?

Klubben dekker kostnader ved trening, halleie, honorar til trenere, bruk av ØstFit, drakt, klister(fra 15 år), medisinutstyr og annet nødvendig utstyr. For spillere som kommer fra andre klubber og må betale overgansgebyr dekker klubben også dette. NB! For spillere som er kommet i lisenspliktig alder betales denne direkte til Norges Håndballforbund og dekkes av den enkelte spiller selv.

Hvordan melder jeg overgang til/fra Østsiden håndball?

Dette må spiller/foresatte gjøre via Min Idrett hos Norges Idrettsforbund. Klubben kan ikke starte en overgang for deg. Les mer om overganger og hvordan dette gjøre på denne linken.

Hvilke verdier og verdigrunnlag har Østsiden håndball?

Våre verdier er nedfelt i dokumentet TRIVLE ( betyr: å søke seg frem) Klubbkulturen i ØILF skal bygge på positive verdier og holdninger. ØILF skal fremstå som en samlende klubb der klubbfølelse og samholdet skal stå strekt. Klubbens medlemmer skal fremstå med gode holdninger og representere klubben på en god måte på og utenfor kamp i klubbens regi. Du kan lese mer om våre verdier og verdigrunnlag på denne linken.

Er det gratis inngang for alle lagledere på kamper?

Dersom du er kledd i kampdrakt, dvs. treningsdress/skjorte som klubben benytter under kamp så er det gratis inngang for alle lagledere. Dette gjelder kun for kamper der Østsiden er teknisk arrangør. Dersom det er andre klubber som er arrangør gjelder ikke gratis inngang, med unntak av når laget du er lagleder for spiller så klart.

Håndball A-laget - 3. div (2023/24)
Nr Lag K V U T Mål P
1 Østsiden Fredrikstad 17 13 3 1 526 - 410 29
2 Tveter 17 12 1 4 494 - 439 25
3 Sarpsborg 2 14 9 3 2 431 - 362 21
4 Halden 14 10 0 4 409 - 305 20
5 HK Rygge/Hk Herulf Moss 15 8 3 4 399 - 365 19
6 NMBUI 16 9 1 6 485 - 426 19
7 Lisleby 16 7 0 9 413 - 444 14
8 Skogstrand 15 5 0 10 360 - 437 10
9 HK Eidsberg 14 2 0 12 283 - 389 4
10 Tistedalen 13 1 1 11 265 - 357 3
11 Son/Vestby 15 0 2 13 326 - 457 2
Fotball A-laget - Amedialigaen 2023
Neste kamp A-Laget
Arkiv