Øssia vant krigerkamp, tok årets første seier, 2-1 over Sparta

| april 22, 2023
Endelig kom årets første 3 poenger til Østsiden og det skjedde i Østfoldhallen fredag kveld.

Det ble en fullt fortjent 2-1 seier i en skikkelig krigerkamp mot Sparta Sarpsborg. Det var høy temperatur kampen gjennom som det ofte er mot sarpingene.
Sparta åpnet best og de fikk en gavepakke av en Øssia forsvarer som rotet det til for seg selv og dermed kunne gjesten enkelt sette inn ledelse alene med Sukke.
Gjestene var freske det første kvarteret og hadde også et skudd i tverrliggeren.
Men Østsiden tok så bare mer over og vasket fram to gedigne mulighet ved Marius Tronbøl og Benjamin Gangfløt.
Så 5 minutter før pause utligner Øssia til 1-1 så fortjent på det tidspunktet.
Stopper Ola Øystad legger en flott pasning forover til Enal Hadurdzic som vinner ballen før keeper rekker å nå den, og dermed triller han ballen inn i buret.
Marius Tronbøl får en kjempesjanse men misser for nær åpent mål, veldig nære på ledelse til pause, men det ebber ut med 1-1.
Andre omgang begynner som den første, Sparta skaper et overtak de første minuttene men det blir ikke allverdens farlig.
Østsiden tar igjen over kampen som blir oppstykket av mye småstygt spill og knallharde dueller. Østsiden kommer til flere muligheter men er litt tafatte foran mål.
Innbytter Anri Selemovic hadde en gedigen mullighet til å heade inn ledelse men misset på ballen.
Så i det 75 minutt kom avgjørelsen, Benjamin Gangfløt er vanligvis på venstre siden, men tok et frispark fra høyeresiden som ble fort kort. Han fikk ballen tilbake og la et nytt perfekt innlegg på bakerste. Der kom igjen Enal Hasurdzic flygende og header flott inn Øssia ledelse 2-1
Sparta var litt desprate det siste kvarteret for å prøve å skape noe, men de ble effektivt stoppet av Østsiden forsvar med juniorgutten Ola Øystad og ringreven Joachim Jørgensen i spissen.
Moro å se at Ola virkelig tok for seg i duelllene og spilte ellers også med stor ro.
På midtbanen ble det kriget godt kampen gjennom. Mot slutten smalt det skikkelig i noen dueller, dommeren lot det vel gå litt langt til tider. Gamle Øssia spiller Joe Lunde pådro seg blant annet et rødt kort, så gjestene måtte avslutte kampen med 10 mann.
Kampen ebber ut med en forjent 2-1 seier til Øssia
Trener Rino Hansen var selvsagt svært fornøyd med årets første «3 pinnær»
Vi åpner litt for dårlig i begge omganger men ellers styrer vi mye av kampen, skaper desidert flest sjanser og vinner tilslutt fortjent.
Det ble på mange måter også en slitekamp med mange dueller, da smaker det ekstra bra med seier.
Jeg håper vi er kommet litt inn i stimen igjen etter en tam åpning på sesongen.
Neste kamp for Østsiden er nyopprykkede Askim borte, som hittil står med to seiere.