Østsiden frustrerte mot svak dommer, endte i stortap 5-0 mot SFK

| august 28, 2022

Igjen var det en redusert Østsiden tropp som dro til Sarpsborg lørdag ettermiddag.

Skader, sykdom og annet gjorde så flere sentrale spillere sto over.

Østsiden tapte tilslutt 5-0, det høres mye ut men det behøvde ikke å bli slik, kampen var rimelig jevn, men SFK fikk hjelp av en dommer som ikke hadde sin beste dag, dessverre.

Første omgang burde Østsiden ha ledet, hadde to store og en gedigen mulighet, og i alle disse var det Marius Tronbøl som var avslutteren, etter pene innlegg og gjennomspilling, men han klarte dessverre ikke å få ballen inn.

Isteden var det SFK som får et straffespark mot slutten av omgangen, greit nok det, men spørsmålet var om det var var på innsiden eller utsiden, men en overivrig linjemann vinket det typisk nok på innsiden. Dermed ble det 1-0 til hjemmelaget, litt flaterende, Østsiden skapte mest og var absolutt med på notene.

Andra omgang begynner ikke bra, en gedigen keepertabbe på et enkelt skudd gjorde så det plutselig sto 2-0 til hjemmelaget.

Så våknet Østsiden og presset SFK bakover med flere fine raid og hadde momentum.

Enal Hasurdzic skulle hatt en soleklar straffe, fikk isteden et hoderystende gult kort.

Enal Hasurdzic (som var tilbake fra start etter en bilulykke i sommer) drar seg forbid sin oppasser og blir regelrett overfalt bakfra. Hele stadion trodde Øssia skulle få straffe, selv etter kampen innrømmet SFK spillere at det var soleklart.

Men kampens svake dommer drar til alles forskrekkelse fram det gule kortet til Enal, en helt ubegripelig avgjørelse. Østsiden spillerene blir meget frustrerte. Da også dommer ved flere anledninger, også i første omgang burde gitt flere SFK spillere som spilte på grensen det gule kortet.

Og Enal stakkar, han får så mye juling i hver kamp, ofte er motstanderne på etterskudd og meier han ned, og han får ekstremt dårlig betalt. Dommerne mener tydligvis at han skal drive med C-momenter å stå på bena etter nedstablingen. Man bør spørre om ikke det offensive spillet skal premieres og dommerne bør beskytte spillerne bedre.

Ikke rart Enal har blåmerker både her og der, kanskje en løsning kan være å stille i ishockey antrekk i kampene heretter.

Rett etter dette ser Mo Berisha som kom inn i andre omgang at keeper står langt ute og smeller i vei et skudd fra midtbanen. Ballen går via tverrligger og inn i målet men ballen kommer ut igjen. Selvfølgelig ser ikke hverken linjemann eller dommer at ballen var inne. Mo bli irritert sier et par gloser som selvsagt gjør at han får rødt kort.

Så isteden for at det kunne stått 2-2, og Øssia var i støtet, må Øssia avslutte kampen med 10 mann, og frustrasjonen er så stor at resten av kampen blir bare tull og resignasjon og SFK spaserer inne 3 mål og vinner 5-0

Gult kort: Kenan Hasurzic og Enal Hasurdzic