Magnus, dagens mann da Østsiden vant fortjent 4-2 mot Borgen

| juni 24, 2022

I stekende sommervarme på Østsiden stadion fredag kveld vant Østsiden fortjent 4-2 mot Borgen.

Østsiden stilte kun med to utespillere på benk, og en av dem var Enal Hasurdzic som dessverre hadde høy feber.

Da var det duket for Magnus Kalstad Andresen som spiss sammen med David Buhinja, og Magnus takket for tilliten med å score hatrick, 2 mål i første omgang og 1 mål i andre omgang, så man kan ettertrykkelig slå fast at han ble dagens Øssia mann. Med det har han scoret totalt 8 seriemål og to cupmål for Østsiden denne sesongen.

I tillegg var han også kveldens Øssia kaptein, så en stor kevld ble det for Magnus.

Østsiden valset over Borgen i første omgang. Tempoet var ikke all verden, men det var mye pent spilt og Borgen ble satt under press. Østsiden vant ball i gunstige posisjoner og holdt trykket oppe på Borgen, som knapt hadde skudd på mål i første omgang.

Østsiden fikk hull på byllen da Magnus Karlstad Andresen headet en corner fra Magnus Rodin rett i nota etter 11 minutter. Østsiden skapte kjempesjanser, og både Michael Røn, Samater Yusef og Magnus igjen misset alene med keeper.

Men så satte Magnus sitt andre mål da han plutselig var alene foran mål, og satte enkelt ballen I buret.

2-0 til Øssia ved pause var ikke et mål for mye, og på midten ble det jobbet godt, og bakover var det full kontroll.

Østsiden var ikke like på allerten de første minuttene av 2. omgang. Borgen klarte å flytte spillet høyere opp og skapte noen farligheter.

Etter 59 minutter fikk de en gavepakke av Østsiden og lot seg ikke be to ganger, dermed var reduseringen et faktum.

Men bare to minuttet etter tar dagens mann Magnus Kalstad Andresen “skjeen i egen hånd” og på en meget frekk og direkte manøver etter et innkast, tar han ballen og stormer mot mål og klinker den i motsatt nettvegg, klassescoring.

Øssia skaper ikke så mye i andre omgang, men får flere overganger og er dessverre upresise.

Borgen er et lag som er kjent for å ikke gi opp, og i det 64 minutt får de en kjempegavepakke fra dommeren, som til tider hadde mye rart for seg.

Jonas Olsen blir skutt i hånden fra 1 meter med armene inntil kroppen, men av en merkelig grunn blir det straffe til Borgen. I andre opplagte situasjoner er han ikke i nærheten av å blåsé, Østsiden ble snytt for to klare straffer. Men det var selvsagt varmt for han også….

Spenning blir det uansett når Borgen da reduserer til 3-2

Nærmere kom heldigvis ikke Borgen. En febersyk Enal Hasurdzic startet på benken, men klarte å komme innpå noen minutter på slutten. I det 86 minutt løper han fra sin oppasser og smeller inn 4-2 til Øssia, som bare Enal gjør det. Heeerlig!

Nok en viktig seier å ta med seg, fullt fortjent etter spill og sjanser.

Foruten Magnus Kalstad Andresen som er nevnt er det mange gjør en knallinnsats.

Hele forsvaret har god kontroll, på midten spiller spesielt Kenan Hasurdzic en god kamp, og vi må også skryte av Samater Yusef som jobber stenhardt og løper opp mye.

Østsiden siste kamp før ferien er mot Moss 2, mandag 4. juli klokken 18.30 på Melløs

Da får vi håpe det er flere som kommer tilbake fra skader, sykdom og karante.

Gult kort: Michael Røn