Østsiden utklasset av Sarpsborg 08

| mai 19, 2022

Østsiden fikk så capsen passet og vel så det da et av Norges beste lag for tiden, Sarpsborg 08, møtte Østsiden hjemme på Øssia i 1. runde torsdag kveld. Det ble absolutt ikke noen cupbombe. Divisjonsforskjellen fra Eliteserien til 4. divisjon er enorm. Sarpingene gjorde som de ville og cruiset inn til 7-0 seier etter 3-o ved pause.

Det var som i gamle dager ved ankomst til Østsiden stadion. Lundheimveien og sidegatene var full av biler, ny vimpel var på plass på klubbhustaket og spillere fra Østsidens knøttelag kjempet om å følge A-laget ut på banen før kampstart.  Ca. 500 var innenfor portene med stort og smått. NRK var på plass og sendte kampen som sin hovedkamp med Christian Nilssen som reporter

Gjestene tok tak i kampen umiddlebart og tok ledelsen etter 14 minutter ved Mikkel Maigaard. Etter scoringen kom Østsidens beste periode og laget var nær utligning ved tre anledninger. Først to ganger ved Joachim Jørgensen og så en heading ved Michael Røn. Det var det Østsiden produserte av sjanser. På den andre siden av banen kom scoringene slik:
36. min 0-2 Tobias Heintz,
45. min 0-3 Mikkel Maigaard,
48. min 0-4 Steffen Skålevik,
60 min. 0-5 Kristian Opseth,
71 min. 0-6 Amadou Camara,
77 min. 0-7 Amadou Camara

Joachim Jørgensen hadde en stor mulighet her

Østsidens keepeer  Christian Sukke fikk ødelagt en finger da Sarpsborg 08 tok ledelsen og ble erstattet av Jostein Skaar etter pause. Skaar ble fort varm i trøya og fikk kampens høyeste applaus da han som siste mann «dro av» to sarpinger. Ikke bare en, men to og tre ganger! NRKs reporter Christian Nilsen var fra seg av begeistring.

Dermed var cupeventyret over for denne gang. Nå venter hverdagen med hjemmekamp mot Tistedalen søndag 22. mai kl. 15.00 og bortekamp mot Greåker onsdag 25. mai.

Østsidens lag mot Sarpsborg 08: Christian Sukke-Mads Henrik Hafsmo, Magnus K. Andresen, Petter Stedjeberg, Joachim Jørgensen, Benjamin Gangfløt –  Michael Røn,  Kenan Hasurdzic, Marius Tronbøl –  Enal Hasurdzic, Muhamed Berisha. Også benyttet: Jostein Skaar, Marcus Rodin, Kristoffer Korum, David Buhinja, Said Barakat