Østsiden klar for 1. runde etter 3-2 seier

| april 2, 2022

Det ble full fyr i peisen da Østsiden tok turen til Kråkerøy lørdag ettermiddag for å kjempe om den gjeve 1. rundebilletten i NM. Tre minutter før full tid var stillingen 2-2 og det gikk mot ekstraomganger da nysigneringen  Joachim Jørgensen sørget for 3-2 seier til hjemmepublikumets store skuffelse.

Østsiden og Kråkerøy har møtt hverandre i en treningskamp tidligere i våres. Den kampen endte 4-4. Sist lagene møttes i NM var i 2014 da vant Kråkerøy  5-1 i 2. kval. I 2022 skal lagene møte hverandre to ganger til siden de spiller i samme divisjon. Så langt ser det ut at lagene er ganske jevnbyrdige.

Det var Kråkerøy som tok ledelsen etter 10 minutter ved Ridouan Ely0unoussi. Den ledelsen sto seg helt til det 46. minutt, på overtid før det var pause.  Magnus Kalstad Andresen scoret og fikk Øssia inn i kampen igjen. Da syntes «Stækken» at det smakte ekstra godt med kioskvarene på Kråkerøy stadion.

Michael Røn og Joackim Jørgensen gratulerer hverandre med hver sin scoring.

Ti minutter ut i andre omgang hadde Østsiden snudd kampen da Michael Røn sørget for 2-1 ledelse. Det tok imidlertid bare fem minutter før Krakerøy var ajour med 2-2 ved Elias Huth. Litt billig scoring var det.

Ti minutter før slutt kom kampens snakkis. En Kråkerøyspiller var igjennom med Østsidens Marcus Rodin på slep. Dommeren lot Kråkerøy først få fordel, men blåste da ballen gikk til en godt plassert Kråkerøyspiller foran mål. Kråkerøy protesteret naturligvis vilt, mens Øssia forholdt seg rolig i båten. Marcus Rodin slapp med det gule kortet.
Kampen sto og vippet i sluttminuttene og det gikk mot ekstraomganger da Joackim Jørgensen  avgjorde tre minutter før full til Øssiaspillernes store begeistring

Hva venter i 1. runde?
Så spørs det da hva som venter Østsiden i 1. runde. Kommer det en storfisk?  I 2016 var det siste året Øssia fikk besøk av FFK i 1. runde. Da vant FFK 3-2 e.e.o

Østsidens lag mot Kråkerøy: Christian Sukke- Marcus Rodin, Amund Moe, Joachim Jørgensen, Benjamin Gangfløt – Magnus Kalstad Andresen, Said Barakat, Michael Røn, Kenan Hasurdzic, Marius Tronbøl,  Enal Hasurdzic,David Buhinja. Også benyttet:Kenan Hasurdzic, Jonas A. Olsen, Muhamed Berisha

Category: Fotball, Fotball, Hovednyhet, Kampreferater A-Laget