HELSVART og HELRØDT for Østsiden, tapte 4-2 for bunnlaget Borgen

| oktober 29, 2021

Østsiden spilte desidert årets dårligste kamp og klarte å tape 4-2 for bunnlaget Borgen i Østfoldhallen fredag kveld.

Dessuten pådro hjemmelaget seg to unødvendige utvisninger, vi sier bare helsvart og helrødt om det hele.

I første omgang noterte vi ikke en eneste kvalifisert målsjanse for Øssia. Det var “gå fotball delux” og det så planløst og unispirert som det går ann å bli, snakk om generelt å vise dårlige holdninger. Huff og huff. Dersom det var en kampplan var det ingen fra Øssia utpå der som tok notis av den ihvertfall.

Bedre ble det ikke  da begge Østsidens stoppere måtte ut etter 30 minutter pga skader.

Fram til da hadde Østsiden god kontroll på et helt ordinært Borgen lag, selv om det ikke ble skapt noe framover.

Omrokkeringene var ikke til det heldige for Østsiden som mistet enda mer fatning, og plutselig tok Borgen fram kriger egenskaper, og begynte å vaske fram et par målsjanser.

På den ene reddet Øssia keeper Jostein Skaar mesterlig, men på den andre satt den for Borgen. Spissen deres fikk uhindret og uten press danse seg gjennom og enkelt sette inn pauseresultatet 1-0.

Østsiden starta andre omgang klart best, og hadde et skudd i tverrligger på et frispark fra Benjamin Fortuno Gangfløt, og Enal Hasurdzic og Micahel Røn fulgte opp med gode avslutninger.

Så ute av ingenting skyter Borgen fra 25-30 meter et “vådeskudd” som gikk i en bue overØssia keeper og rett i kassa.

3 minutter senere står det 3-0 etter mildt sagt dårlig forsvarspill, og da var i realiteten kampen over.

Østsiden surret det til for seg selv gang på gang, skal tråkle og være fikse framover uten å komme i fart. Det funker dårlig, og bakover er det til tider hodeløst. Det utnytter Borgen og øker til 4-0, spilt 65 minutter.

På toppen av dette får Østsiden en helt korrekt utvisning, da Kenan Hasurdzic I sinne setter inn en stygg takling på en Borgen spiller, og får korrekt direkte rødt kort. Skal også legge til at grunnen til at det røde kom var at han I forkant skulle hatt et soleklart frispark, men dommeren var ikke alltid på høyde. Uansett slikt skal ikke skje,

Men med 10 mann senker Borgen seg ned og Østsiden kommer med igjen. I det 84 minutt reduserer Østsiden til 1-4 på et skudd fra midtbanen av Said Barakat som skyter over en Borgen keeper som står langt ute. I det 89 spille minutt blir Østsiden tildelt en straffe da Thomas Kolseth blir revet ned. Straffen setter Enal Hasurdzic og pynter på sluttresultatet som blir 4-2 til Borgen.

Etter kampen klarer Said Barakat og prate på seg sitt andre gule kort, og dermed rødt, selvsagt veldig udisiplinert og unødvendig.

Dette ble en tung fredagskveld, troppen må nå virkelig ta en prat sammen og reise seg til siste kamp.

Østsiden må nå ha “varetelling” pga karantener og skader for å se hvilke spillere som kan klare å komme seg på bena til årets siste kamp som er mot Råde,

SØNDAG 7/11 klokken 1300 på Østsiden Stadion, gressbane.

Gult kort: Ariya Agri, Said Barakat (to gule og rødt)

Rødt kort: Kenan Hasurdzic