Østsiden med sliteseier mot Tistedalen, vant 2-1

| oktober 9, 2021

Østsiden dro i land en fullt fortjent 2-1 seier mot et av bunnlagene i avdelingen. Kampen ble spilt på en småtung og sleip gressbane i Tistedalen lørdag ettermiddag.

Østsiden var klart best i begge omganger, men skapte ikke det helt store foran mål. Tistedalen kriget kampen gjennom og spilte i tillegg også svært stygt.

At Østsiden kom fra kampen uten de helt store skader er bare et under, og at Tistedalen slapp unna med bare ett rødt kort, (det fikk de for munnbruk) er det bare kampens dommer som må svare for.

Når dommeren lar “mørkerød” kort passere da er det naturlig at det blir en opphetet stemning, og da er det ikke bare fotballspill som blir i fokus, dessverre.

Østsiden åpnet best, men på en kontring i det 11 minutt måtte Øssias keeper Jostein Skaar (som forøvrig spilte sin første kamp fra start) gi en retur, som gikk rett i benet til en Østsidenforsvarer og trillet inn.

Østsiden svarte umiddelbart. To minutter etter duellerte Østsiden inn en corner, og det var en Tistedalenspiller som var sist på ballen. En godt plassert linjemann vinket ballen inn over streken.

Østsiden skapte noen halvsjanser og var farlig på dødballer, bortsett fra det var det ingen av lagene som produserte soleklare målsjanser. 1-1 til pause.

I andre omgang var det Østsiden som styrte det meste, men laget sliter med å skape store muligheter foran kassa. Veldig lite trykk i og rundt boksen gjør det lett for motstandernes forsvarere å holde unna.

Men i det 63 spille minutt tok Østsidens beste spiller Thomas Kolseth ansvar.

Han kommer i fart fra midtbaneposisjon, forserer, tråklere og dribler seg forbi flere Tistedalenforsvarere og setter ballen iskaldt ned i hjørnet. 2-1 til Øssia, klassescoring,

Østsiden var i dytten og kunne punktert ved et par anledninger. Tistedalen prøvde seg litt men Østsiden hadde grei kontroll bakover. I tillegg pådro Tistedalen seg rødt kort på slutten av kampen.

Thomas Kolseth kunne også punktert men helt alene med keeper skyter han utenfor.

Det ender med fortjent 2-1 seier, I en slitekamp med mye unødvendig stygt spill.

Østsidens neste kamp spilles i Østfoldhallen, mandag 18. oktober klokken 20.00 og Kvik Halden 2 er motstander.

Gult kort: Sander Heieren og Enal Hasurdzic