Øssia med poeng på overtid av overtiden

| oktober 2, 2021

Det var duket for et forrykende oppgjør mellom rivalene Østsiden og Lisleby lørdag ettermiddag – og det kan man på mange måter si at det ble også.

Det endte 3-3 i en kamp som hadde alt. Vi snakker tre straffer, røde og gule kort og scoringer fra alle vinkler og hold.

Begge lagene fløy ut av startblokkene, og hadde et farlig innlegg hver før minuttet var spilt. Etter som kampen satt seg litt var det Øssia som tok kommandoen og tok også ledelsen allerede etter fem minutter. Det kom etter et nydelig forarbeid av Mu Berisha, som slår ut på kant, hvor Sander Heieren druser inn et bananinnlegg knallhardt langs bakken, som til slutt Thomas Kolseth kriger i mål mellom to Lisleby-spillere. Et klasseangrep.

Øssia fortsetter å holde trykket oppe og er farlig frempå ved flere anledninger. Vi skal ikke lenger enn til det 15. spilleminutt før det smeller igjen. Sander Heieren tråkler seg igjennom og prøver på et innlegg, ballen treffer deretter hånden til Edvard Andersen på Lisleby, soleklar straffe. Straffen setter Said Barakat iskaldt ned ved stolperota og sender til og med keeper feil vei. 2-0 er et faktum.

Øssia er virkelig på gang og bare noen minutter senere er det Mu Berisha som er på farten. Han blir felt innenfor sekstenmeteren og nok et soleklart straffespark til Øssia. Denne gangen var Lisleby-keeper Mohammed Alshaban med på notene og lå kattemykt nede i hjørnet, der Barakat hadde vært så sikker bare minutter før. Fortsatt 2-0.

Det er Østsiden som fortsetter å styre, de har ballen mest og Lisleby har egentlig ikke så mye å komme med. Det blir med en stor sjanse på et godt skudd fra Enal, før omgangen ebber ut med litt stillingskrig. Øssia går til pause med et 2-0 resultat som er helt fortjent (og kanskje burde vært mye mer også).

Helomvending fra Lisleby

Andre omgang starter ganske likt som i første. Det er to lag som går ut med høy intensitet, men i motsetning til første omgang, så er det Lisleby som tar kommandoen denne gangen. Etter fem minutter holder Østsiden på å kløne det til for seg selv i bakre rekker, etter en ballmist i farlig område, men Østsiden-forsvaret fikk ryddet opp i siste sekund. Dette skulle vise seg å bli en situasjon som på mange måter oppsummerer Øssias andre omgang.

For nå handler alt om Lisleby, det kommer et varsku da de skyter i stolpen på et langskudd, og ikke lenge etterpå feller Kenan Hazurdic en Lisleby-spiller og lager dermed kampens tredje straffespark. Den setter ringreven Martin Kjønigsen i mål, Sukke slenger seg riktig, men ballen sklir gjennom fingertuppene og ned til høyre for sisteskansen.

Så kommer kanskje kampens store prestasjon. Lislebys Edvard Andresen bestemmer seg rett og slett for å klinke til fra 30 meter, ballen flyr som et prosjektil gjennom luften og rett i krysset, utagbart bak en litt forfjamset Christian Sukke. Muligens et av årets mål allerede.

Ettersom kampen drar seg mot slutt, blir kampen noe mer jevnspilt, men Øssia er likevel litt shaky. Og det hjelper heller ikke at Mu Berisha pådrar seg sitt andre gule kort på en unødvendig etterslenger, og dermed rødt med ca. fem minutter igjen.

Drama på overtid

I det det kan se ut som at begge lag er fornøyde med poengdeling, gjør Edvard Andresen det helt store igjen. Etter en corner som blir headet ut, bestemmer midtbanespilleren seg for å klinke til igjen og skrur rett og slett ballen fra hjørnet av sekstenmeteren og rett opp i krysstverrligger og inn. 2-3 til Lisleby tre minutter på overtid. En enrom skuffelse for Øssia.

Som et desperat mottrekk til dette blir Øssias høyreiste midtstopper Petter Stedjeberg sendt opp med kun sekunder igjen. Lisleby-jubelen hadde ikke rukket å stilne før en lang ball og litt klabb og babb gjør så ballen ender perfekt i bena til Petter Stedjeberg, som kriger inn utligningen på overtid av overtiden.

Dermed ender det 3-3 i en kamp hvor begge lag har hver sin omgang. Det skal sies at Øssia må opp fra denne prestasjonen om de skal ha noen ambisjon om å henge med i toppen.

Lagoppstillingen til Østsiden:
Christian Sukke, Marcus Rodin (Samater Yusuf), Petter Stedjeberg, Aryia Agri, Benjamin Gangfløt, Said Barakat (Magnus Andersen 20 min), Enal Hazurdic, Sander Heieren, Kenan Hazurdic, Muhammed Berisha, Thomas Kolseth.

Gule kort:
Muhammed Berisha: to gule og rødt
Benjamin Gangfløt: gult
Said Barakat: gult

Sander Heieren (to assist og ganske god i dag) og Benjamin Gangfløt (god i dag) Petter kriger inn utligningen.

Category: Fotball, Fotball, Hovednyhet, Kampreferater A-Laget