Fullt fortjent Østsiden seier, 2-0 mot Selbak

| september 3, 2021

Østsiden hadde egentlig ingen problemer med å slå sin nabo Selbak på Østsiden Stadion fredag kveld.

Vi må berømme Selbak for å klare å stille lag på så kort varsel etter en svært vanskelig tid for klubben, de guttene som var på banen stod på å slet kampen gjennom.

Men resultatet burde vært adskillig større enn 2-0 til hjemmelaget, men Selbak lå bakpå hele kampen, og Østsiden var også unøyaktige I en del situasjoner.

Østsiden dominerte banespillet stort og spesielt I 2 omgang når Selbak ble slitne presset Østsiden gang på gang og burde vel hatt minst 3-4 scoringer til.

Østsiden tok ledelsen 1-0 ved Benjamin Fortuno Gangfløt som dro til fra seksten meter og den smatt under Selbaks keeper og inn I kassa. Østsiden styrte mye og skapte farligheter, men fikk ikke ballen over streken.

Selbaks største mulighet kom på overtid I første omgang da det var tellefeil I Østsiden forsvaret, men på bakerste headet de rett på Sukke.

For øvrig hadde Østsiden fullstendig kontroll bakover, hele backfireren sto opp.

Men den store snakkisen på Østsiden var dommerprestasjonen I kampen. Vel er spillerne rustne etter korona situasjonen, men det er jaggu dommerne også. Mye feil offside vink som fratok hjemmelaget opplagte muligheter, og kampens hoved dommer var direkte svak. Hva Enal Hasurdzic skal gjøre for å få frispark eller ikke minst straffe, må gudene vite. Enal ble sparket ned gang på gang, og en soleklar innefor sekstenmetern I første omgang.

Men hoveddommer var overhode ikke på høyde I nesten noen situasjoner I kampen og det skaper selvsagt mye støy blant spillerne. Blåser gult kort for bare pirkerier og lar store forseelser gå.

Østsiden skapte mange muligheter spesielt I andre omgang etter mye pent spill faktisk. Både Sander Heierne, Petter Stedjeberg, Thomas Kolseth, Mo Berisha og Enal Hasurdzic hadde store muligheter og Selbak hang I tauene gang på gang.

I det 70 minutt ble Mo Berisha spilt fri alene med keeper, bakfra kommer en Selbak forsvarer og direkte meier han ned. Selv Selbak spillerne ble svært overrasket da det ikke ble dømt straffe. Totalt uforstålig, det er et begrep som heter “man tror det ikke før man får se det”. Men straffe ble det ikke, og etter kampen ble det på fleip snakket om at vi kanskje burde begynne å spille rugby, da har man I det minste på seg beskyttelses utstyr.

Heldigvis for Østsiden så var Oskar Fritzner på skikkelig spillehumør I 2 omgang og til tider lekte seg. Han spiller nydelig Enal Hasurdzic fri, og alene med keeper punkterer Enal kampen, Østsiden vinner fullt fortjent 2-0, og sikrer 3 poeng som tross alt er det viktigste.

Østsiden har mer å gå på, hjemmelaget er litt for temposvake og unøyaktige, og ballmottakene glipper til tider, men det er også vanskelig å spille mot lag som ligger konstant bakpå, men for all del Selbak skal ha for innsatsen.

Neste kamp for Østsiden er borte mot Drøbak Frogn neste lørdag 11/9 kl. 1500, og

da må laget virkelig opp I “ringene” om det skal være håp om poeng.

Gult kort: Said Baraka, Oskar Fritzner, Thomas Kolseth