Elendig av Øssia, tap 2-1 for Selbak

| august 30, 2019

Østsiden har hatt for vane å spille dårlige kamper mot Selbak de siste årene. Det fortsatte så til de grader fredag ettermiddag på Selbak stadion. Øssia leverte spill, innsats og tæl til terningkast 1 en skikkelig flau forestilling og Øssia-supporterne på sidelinjen gremmes av prestasjonene som ble servert.

Bilde: Marcus Rodin (nr 2 fra venstre) ble Østsidens eneste målscorer i oppgjøret mot Selbak.

Høsten har vært rimelig grå for Øssia (bortsett fra seier mot Borgen) som sliter med at mange i troppen er indisponible både til trening og kamp pga , jobb, skole og andre ting. Da blir heller ikke samhandlingen spesielt god i kamper.

En elendig forestillingen av de helhvite, muligens årsverste, og tap 2-1 var helt greit. Selbak var best sett kampen over ett, selv om Øssia kunne fått med seg et poeng på overtid, men Markus Rodin satte straffen utenfor.

Det hjalp ikke at Øssia spilte hele andre omgang i medvind med en mann mer heller. Selbak fikk også en mann utvist tidlig i andre omgang.

I første omgang var det Øssia som spilte i kraftig motvind, men Selbak hadde bestemt seg. De kriget og var ekstremt skjerpet og de skapte utallige målsjanser, og kunne brått ha ledet stort allerede til pause.

Litt utur og udyktighet satte en stopper for det. Øssia ble snytt for et soleklart straffespark da Kolseth ble felt og samme mann hadde også en gedigen mulighet etterpå, men Selbak keeper reddet mesterlig. Det var det fra Øssia, som resten av kampen virket for det meste uinspirerte og planløse, og opptrådde for det meste som huggærne høns. Når det er sagt er det ikke lett å spille i frisk bris imot. Det fikk også Selbak merke i andre omgang.

Første omgangs eneste mål kom ganske tidlig i omgangen. En Øssiaspiller kunne bare lagt ballen i bakrom. I stedet blir det en vanskelig ball tilbake som skaffet Selbak en corner. Slikt var det mye av i første omgang, dårlige avleveringer som Selbak straffet oss på.

Prøve å spille mye på tvers og tilbake er ikke lurt på dårlige og humpete gressbaner.

Vår keeper var uheldig og glapp corneren inn i mål. Selv med stort Selbak press ble pauseresultatet utrolig nok bare 1-0 til hjemmelaget

Vi trodde Øssia skulle kjøre over Selbak med stor medvind i ryggen i andre omgang. Ja, spilleovertaket var der, men Øssia spilte fantasiløst og feilpasningene florerte og flere av Øssias nøkkelspillere var langt under pari. Noen muligheter ble det men ikke i nærheten av hva Selbak skapte i første.

Med Kristoffer Sternfoss og Stian Bergh i spissen tok helt Selbak helt luven fra huggærne Øssia gutter, faktisk ganske flaut at vi ikke hadde mer å by på.

Øssia utlignet til 1-1 på et kanonskudd fra 35 meter fra Marcus Rodin som duppet inn under tverrliggeren. Selbak ble redusert til 10 mann da det ble sagt noe stygt til assistentdommer.

Vi trodde virkelig Øssia skulle presse på for mange mål, men Selbak kjempet heroisk og ble belønnet med et grise billig straffespark. Ikke var det frispark og Selbak spilleren ble felt utenfor sekstenmeteren. Straffesparket  satte de inn til 2-1

På overtid fikk Øssia straffespark da Kolseth rundet keeper og Stian Bergh var keeper på streken og dermed fikk Selbak sitt andre direkte røde kort, og Øssia straffe.

Den ellers så sikre Markus Rodin skjøt utenfor, og dermed kunne Selbak juble for 3 poeng, meget fortjent etter den kjempeinnsatsen de la ned, der kunne Øssia gutta ha litt å lære.

Med slikt spill blir det ikke mange Øssia poeng i høst, ikke noe annet å gjøre å komme tilbake å være klare når Råde kommer på besøk neste fredag.

Gult kort til Nabil Rabbi og Oscar Fritzner

Østsidens lag: Patric Arntzen, Ariya Agri, (Lauritz Halstensen 15 minutter), Petter Stedjeberg, (Araman Agri 45 minutter), Joachim Hansen, Stian Nicolaysen (Marcus Rodin 45 minutter),  Nathaniel Jones, Nabil Rabbi, Ajob Adow, Marius Tronbøl, Thomas Kolseth, Mikael Thorvaldsen, (Oscar Fritzner 30 minutter)