God sommer fra Østsiden fotball

| July 12, 2019

Øssia fotball vil ønske alle en riktig sommer, og håper alle slapper av der de er og nyter ferien sin til fulle. Hovedbanen har i år igjen vært helt fantastisk. Det er ikke mange som har naturgress igjen nå, og mange er svært opptatt av den flotte Øssiabanen på sosiale medier og rundt om i hele distriktet. FFK hadde fått med seg at vi har en nydelig arena og lånte banen til en trening før kampen mot Moss. De var selvsagt storfornøyde.

Gamle Fredrikstad golfklubb med Tore Frølich i spissen gjør en utmerket jobb og da er den selvsagt i ”verdensklasse”. Bare Wembley kan måle seg.

I motsetning til den flotte gressbanen vår er ikke Østsiden like fornøyde med den nye kunstgressbanen som er strødd med fin sand istedenfor gummi-granulat. Banen er ofte glatt og ikke spesielt bra, og den trenger også mye vedlikehold. Det er bra å tenke miljø, men hva skal man med en bane som ikke duger. Ikke er den FIFA- godkjent,  som man som klubb må betale dyrt for.

Tore Frølich i Golfklubben gamle Fredrikstad trimmer gressmatta på Østsiden

Det har vært et felles møte for alle lokale klubbene. Det siste nå er også at NFFs anleggskomite er lite fornøyd med det kunstgressprosjektet kommunen trumfer gjennom over hele Fredrikstad-distriktet.

Så kanskje ikke siste ord er sagt. Det er jo en garanti innblandet her, så for oss kan man gjerne komme å rulle sammen hele greiene, legge et helt nytt kunstgress som er mer brukervennlig og riktig til vårt bruk. Helst med et miljøvennlig innfyll, men på dagens kunstgressbane hadde det ikke spilt noen rolle hva man fyller i, underlaget er rett og slett for dårlig.

A-laget
A-laget topper tabellen til ferien, dog med flere kamper spilt. Det er en god prestasjon, og det har vært gjort en god jobb både fra spillere og trenere hittil i sesongen. Ingen tvil om at Øssia er et “kunstgresslag”, bare seiere borte, mens hjemme på vår flotte naturgressbane har det til tider gått litt tråere, og et par ”miner” har man gått på.

Selvsagt spilles det for å vinne hver kamp og dersom det krones med et opprykk, takler vi det greit, men det kan nok kanskje være greit for Øssia nå å ha litt is i magen, litt tålmodighet. Kanskje heller etablere seg i toppen av Amedialigaen, bygge stabilitet og miljø, slik at man virkelig kan takle et opprykk litt senere på en god og stødig måte. For skal man et hakk opp kreves det en ekstra stor pondus på alle måter fra alle. Det vet vi fra tidligere. Derfor kan det nok være greit som det heter på fotballspråket å ta en kamp om gangen, så seiler forhåpentligvis ”skuta” stabilt og trygt videre.

A- laget begynner oppkjøringen til høsten mandag 29. juli, og første kamp er mot Moss 2 mandag 12. august Rekruttlaget starter hjemme mot Tune mandag 5. august.

Østsiden er ikke fornøyd med kunstgressbanen som ble åpnet 22. oktober 2018

 

I ungdomsavdelingen er det mange flinke trenere og ledere som står på. Litt opp og ned resultatmessig, men det er et godt miljø og treningsvillige barn. Moro er det at guttelaget 15-16 år skal til Danmark i Hjørring og delta i Dana Cup 22-27. juli. En stor tropp med spillere, trenere, ledere og foreldre blir med, og de fleste skal bo på en lokal skole.
I Dana Cup har flere Øssia- lag vært tidligere. At også denne gjengen kommer til å få en kjempeopplevelse de kommer til å huske hele livet, er helt sikkert. Vi ønsker de god tur, og lykke til i Danmark.

Vi håper på en innbringende poenghøst for alle Øssia-lag og takk så langt til alle for en strålende innsats for klubben i våre hjerter.

Med disse ord ønsker fotballstyret i Øssia alle en riktig god sommer!

Fotballstyret
12. juli 2019

Emne: Fotball, Fotball

Håndball A-laget (2019/2020)
Nr Lag K V U T Mål P LS
1 Reistad 10 8 0 2 320 - 258 16
2 Tertnes 10 7 0 3 271 - 264 14
3 Fredrikstad Bkl 2 11 6 2 3 347 - 307 14
4 Åsane 11 5 2 4 304 - 273 12
5 Tveter 10 6 0 4 303 - 298 12
6 Årstad 10 5 0 5 269 - 270 10
7 Gneist 9 4 0 5 255 - 257 8
8 Sarpsborg 11 4 0 7 320 - 326 8
9 Hokksund 9 4 0 5 245 - 251 8
10 Østsiden Fredrikstad 9 3 1 5 241 - 241 7
11 Viking TIF 8 2 1 5 213 - 236 5
12 Fana 2 10 2 0 8 215 - 322 4
Fotball A-laget (2019)
Neste kamp A-Laget
Arkiv
KONTAKT OSS GJERNE
Ikke nøl med å ta kontakt med oss for en hyggelig og uforpliktende prat. Vi bistår gjerne!

Post: Postboks 160, 1650 Sellebakk
Besøk: Lundheimveien 6, 1636 Gml. Frstad.

Kontaktinfo Klubbformann
Kontaktinfo Håndballavdelingen
Kontaktinfo Fotballavdelingen
Kontaktinfo Webredaksjonen
Kontaktinfo Fredrikstad Cup
MER OM ØSSIA
Østsiden Idrettslag ble stiftet i 1935 og ble i 2012 til Østsiden Idrettslag Fredrikstad. Klubben består i dag av flere avdelinger og grupper. Håndball og fotballavdelingen er de største og til sammen er over 300 barn og unge i aktivitet gjennom året. Klubben har også A lag i både fotball (4. divisjon) og håndball (2. divisjon).

I tillegg er klubben arrangør av Fredrikstad Cup, Norges største håndballcup. Totalt samles over 700 lag og 30 000 besøkende årlig i Fredrikstad.
ØSTSIDEN IL FREDRIKSTAD - 1935 TIL 2019
HJEM     FOTBALLNYHETER     HÅNDBALLNYHETER     UTLEIE     SØK     KONTAKT