Østsiden gjorde jobben mot Idd

| juni 29, 2019

Østsiden tok lørdag sin sjette borteseier på rad da laget  tok turen til historisk grunn og vant 4-0 over Idd på Risum kunstgress under Fredriksten festnings mektige murer.  Etter en litt rufsete åpning tok Øssia kontroll på kampen og surfet lett inn til en seier mot bunnlaget.

50 tilskuere (hvorav 8 fra Øssia) valgte sommerens hittil varmeste dag til å se topp og bunn i Amedialigaen.
Idd gikk ut i hundre fra start og var ikke langt unna en nettkjenning i åpningsminuttene. Men så ble det mer og mer Østsiden. Midtveis i første omgang scoret Østsiden to mål i løpet av to minutter. Først ved Oskar Fritzner etter 18 minutter etter flott  forarbeide av  Ajob Adow.
Bare to minutter senere doblet Bashkim Osmani ledelsen på et klokkerent treff fra langt hold
Kort etter ble Oskar Fritzner felt i god posisjon og Østsiden fikk korrekt straffe. Oskar scoret på straffe i den siste kampen mot Ås, men nå var det  for anledningen lagets kaptein (I Petter Stedjebergs fravær) Enal Hasurdzic som skulle prøve seg. Straffen ble imidlertid reddet av Idds keeper Emil Rognehaug.

Fornøyde spillere etter 4-0 mot Idd. Patrik Arntzen, Joachim Hansen, Tobias Putkowski, Oskar Fritzner og Bashkim Osmani

Etter pause var det stort sett bare Østsiden. En time var spilt da Oskar Fritzner scoret sitt niende mål for sesongen og dermed 3-0. Forspillet var i stjerneklassen da  Ajob Adow taklet til seg ballen ved kortlinjen, fintet en Iddspiller ut av banen og avsluttet med et presist innlegg til Oskar. Glimrende!

15 minutter før slutt headet Thomas Kolseth inn 4-0 etter et presist innlegg fra Nabil Rabbi som forøvrig var den eneste fra Øssia som pådro seg gult kort denne gangen.

14-1 på tre kamper
Østsiden har på de tre siste kampene scoret 14 mål mot Sparta, Ås og Idd. Siste kamp før ferien spilles hjemme mot Sprint fredag 5. juli.

Østsidens lag: Patrik Arntzen – Nataniel Jones, Tobias Wergeland, Joachim Hansen, Arman Agri- Nabil Rabbi, Marius Tronbøl, Ajob Adow (10 min Marcus Rodin) , Enal Hasurdzic- Oskar Fritzner (6 min Lauritz Halstensen), Bashkim Osmani (30 min Thomas Kolseth).