Fredrikstad Cup en knallsuksess i år igjen!

| juni 12, 2019

Den 38. i rekken av Fredrikstad Cup i pinsen ble en knallsuksess for Østsiden ILF og turneringsledelsen. Selv om værgudene ikke spilte på lag meldes det om rekordomsetning i landets største håndballturnering. Det er en svært sliten, men fornøyd turneringsledelse Fredriksstad Blad har snakket med dagen derpå.

– Jeg tror jeg har sovet 15 timer på fire netter. Det har vært hektisk, men samtidig veldig gøy, sier logistikksjef Stian Torp til Fredriksstad Blad.

– Sportslig sett har alt gått på skinner. Samtlige kamper (1.831 i tallet) startet når de skulle og det må være den turneringen der det har vært færrest protester. Vår nye kunstgressbane fungerte som bare det, så sportslig har det vært svært lite å håndtere, sier sportssjef Lars Olsen.

– Vi fikk en utfordring med parkeringsmuligheter på Kongstenområdet grunnet regnet, men publikum tok også dette på en sporty måte. I bunn og grunn ville vi aldri klart å arrangere et så stort arrangement uten at publikum og deltagerne er løsningsorienterte og samarbeidsvillige, sier Stian Torp. Han understreker at Merkurbanen fortsatt er et problem når det komme til parkering, og at man har et forbedringspotensial her.– Samtidig er det ikke mye plass å ta av, sier Stian Torp.

Cupgeneral Sven Helge Hagen er godt fornøyd med den 38. utgaven av Fredriksstad Cup. Foto: Harry Johansson

Tirsdag formiddag var det fortsatt yrende aktivitet i Kongstenhallen. Rundt 25 personer var i full gang med å rigge ned etter den enorme håndballfesten. Mandag var det rundt 40 personer i sving i samme ærend. – Det begynner å bli en rutinert gjeng som jobber effektivt og bra også på dette området. Likevel antar jeg at vi kommer til å holde på med smått og stort frem til fredag, sier Torp som også kan fortelle at innlosjeringen av samtlige 6.000 deltagere, fordelt på godt over 20 skoler, har gått smertefritt.
– Det er fortsatt litt tidlig å evaluere alt sammen. Man må liksom la alt få synke inn litt først, men inntrykket er i alle fall at dette ble en heftig og bra cupopplevelse for deltagerne. Det er tross alt det viktigste, sier Torp til Fredriksstad Blad.

Det har ikke blitt mye søvn på Stian Torp og Steinar Graarud under turneringen. Foto: Privat

Økte med kr. 150.000
Cupgeneral Sven Helge Hagen sier til Fredriksstad Blad. – Det har ikke vært noen store problemer gjennom helgen. Noe småtteri er det alltid, men de er ikke større enn at vi klarer å løse det der og da. Jeg må bare få berømme alle de enormt dyktige dugnadsmedarbeiderne som har vært i sving gjennom helgen. Det er de som tross alt lager folkefesten, og samtlige har lagt ned en utrolig flott innsats, sier Hagen. Til tross for at værgudene ikke spilte helt på lag med cupledelsen i årets pinse har det likevel vært solid omsetning i kioskene.
-Vi ser også på billettinntektene at det har vært flere antall besøkende i år sammenlignet med tidligere år, sier Hagen.

Østsidens damegruppe som smurte 3.500 panini får stå som representanter for dugnadsånden. Foto: Privat

 

 

 

– Vi har nok aldri tidligere hatt en så høy omsetning under de fire cupdagene som vi har hatt i år, sier Hagen til Fredriksstad Blad som antyder at man har hatt en økning på rundt 150.000 kroner fra rekordåret i fjor. Totalt sett omsatte turneringen for rundt 3,7 millioner kroner i løpet av de fire turneringsdagene.

Fredriksstad Blad +

Hjemmeside Fredrikstad Cup

Emne: Fotball, Fredrikstad Cup, Håndball

Håndball A-laget (2021/2022)
Nr Lag K V U T Mål P LS
1 Fredrikstad Bkl 2 3 3 0 0 93 - 75 6
2 Oppsal 2 3 2 1 0 52 - 39 5 +
3 NIT-HAK 2 2 0 0 68 - 47 4
4 Junkeren 2 2 0 0 62 - 46 4
5 Sarpsborg 3 1 1 1 75 - 74 3
6 Follo HK Damer 2 2 1 0 1 52 - 50 2
7 Vålerenga 2 1 0 1 51 - 58 2
8 Harstad 2 1 0 1 50 - 54 2
9 Bækkelaget Håndball Elite 3 1 0 2 41 - 44 2 -
10 Tromsø 0 0 0 0 0 - 0 0
11 Tveter 1 0 0 1 23 - 31 0
12 Østsiden Fredrikstad 3 0 0 3 79 - 96 0
13 Rælingen 4 0 0 4 79 - 111 0
Fotball A-laget (2021)
Neste kamp A-Laget
Arkiv
KONTAKT OSS GJERNE
Ikke nøl med å ta kontakt med oss for en hyggelig og uforpliktende prat. Vi bistår gjerne!

Post: Postboks 160, 1650 Sellebakk
Besøk: Lundheimveien 6, 1636 Gml. Frstad.

Kontaktinfo Klubbformann
Kontaktinfo Håndballavdelingen
Kontaktinfo Fotballavdelingen
Kontaktinfo Webredaksjonen
Kontaktinfo Fredrikstad Cup
MER OM ØSSIA
Østsiden Idrettslag ble stiftet i 1935 og ble i 2012 til Østsiden Idrettslag Fredrikstad. Klubben består i dag av flere avdelinger og grupper. Håndball og fotballavdelingen er de største og til sammen er over 300 barn og unge i aktivitet gjennom året. Klubben har også A lag i både fotball (4. divisjon) og håndball (2. divisjon).

I tillegg er klubben arrangør av Fredrikstad Cup, Norges største håndballcup. Totalt samles over 700 lag og 30 000 besøkende årlig i Fredrikstad.
ØSTSIDEN IL FREDRIKSTAD - 1935 TIL 2021
HJEM     FOTBALLNYHETER     HÅNDBALLNYHETER     UTLEIE     SØK     KONTAKT