Tabelltopp etter dramatisk seier mot SFK

| mai 24, 2019

Østsiden klatret igjen til topps på tabellen da laget fredag kveld vant 3-2 i tøff kamp mot Sarpsborg FK. Endelig i fjerde forsøk vant Østsiden hjemme på naturgresset. Østsiden ledet bare 1-0 ved pause og det var alt for lite etter det laget produserte av målsjanser.

Akkurat som mot Rakkestad på tirsdag produserte Øssia masse sjanser i åpningsminuttene. Ajob Adow, Marius Tronbøl og  Mickael Thorvaldsen var alle alene med keeper. Oskar Fritzner var fremme med et godt skudd og Nabil Rabbi ble trolig snytt for en straffe.
Første omgangs eneste scoring kom i det 37. minutt. Et frispark fra Enal Hasurdzic gikk gjennom hele forsvaret og Mickael kunne krige inn et fortjent ledermål.

Akrobatisk 3-1 scoring fra Mickael Thorvaldsen

Sju minutter etter pause tok Enal en frekkis langs kortlinjen og scoret fra spiss vinkel. Østsiden sto høyt og SFK fikk mye tumleplass som lett kunne kostet Østsiden  alle poengene. Kjell Fredrik Mangset som spilte en halv sesong i Østsiden i 2017, er en rask spiller som skapte en del trøbbel i Øssiaforsvaret med sin store fart. En annen Øssiakjenning Mats Olavesen hadde bare vært på banen i tre minutter da han reduserte til 2-1 i det 62 . minutt. Da var Østsiden i trøbbel. Laget kom på halvdistanse og kom ikke opp i ballfører.

Fornøyde målscorerne mot SFK, Enal og Mickael

Frynsete Øssianerver roet seg litt da Michael Thorvaldsen saksesparket elegant inn 3-1 ledelse. SFK ga seg imidlertid ikke  og reduserte til 3-2 i det 76. minutt. En pussig situasjon da dommeren blåste for at Østsidens keeper hadde tatt ballen med hånden utenfor sekstenmeteren. Det syntes Ajet var veldig teit. SFK tok frisparket raskt og scoret enkelt i åpnet mål. To minutter på overtid  så alle ballen i mål, men SFK-spilleren klarte mesterstykket å skyte utenfor stolpen på blankt mål fra en meters hold!

Tumulter i sluttminuttene
Dommertrioen var ikke like heldige med sine avgjørelser. Østsidens ass. trener Jan Erik Arntsen ble sendt i  «snikkarboden» og begge lag pådro seg mange kort. SFK burde sett rødt. Østsiden bådro seg seks gule kort: Tobias Putkowski, Marcus Rodin, Joachim Hansen, Ajet Jaha, Enal Hasurdzic og Mickael Thorvaldsen. Noen av dem helt unødvendig. Det kan koste laget dyrt. I kveldens kamp måtte Thomas Kolseth stå over pga 4 gule kort. Østsiden skal ha honnør for at  de kjempet godt for å ta alle poengene.
Mickael Thorvaldsen ble kåret til kampens Øssiaspiller.
Østsidens neste kamp er mot Kråkerøy2 tirsdag 4. juni kl. 20.15 på Fredrikstad stadion

Østsidens lag: Ajet Jaha – Marcus Rodin, Joachim Hansen, Petter Stedjeberg, Tobias Putkowski – Nabil Rabbi (8 min. Gibril Sankareh), Ajob Adow, Marius Tranbøl – Oskar Fritzner , Mickael Thorvaldsen, , Enal Hasurdzic