Ny seier og tabelltopp for Østsiden

| april 26, 2019

Østsiden tok sin tredje strake seier ved å vinne 3-1 over  Borgen på Sandbakken kunstgress fredag kveld. Dermed klatret Østsiden til topps på tabellen før Sprint har spilt sin kamp mot SFK på lørdag.

Østsiden var nær scoring i åpningsminuttene ved Marius Tronbøl som stusset ballen i stolpen.
Gjestene tok ledelsen midtveis i første omgang. Enal Hasurdzic slo en perfekt corner hvor det var flere Øssiaspillere i god posisjon til å få ballen over streken. Det var  Oskar Fritzner som fikk godkjent scoringen.

Borgen var farlig på kontringer, men skapte få sjanser i 1. omgang. Laget tok imidlertid godt vare på sjansen da den den først bød seg i det 38. minutt. Borgens storscorer Krister Lorentsen med 26 mål i 2018 var på rett plass og ordnet utligning til 1-1. Borgen hadde også en stor sjanse rett før pause hvor Øssiakeeper Ajet Jaha ryddet opp.

Etter pause gikk Østsiden hardt ut for å få ledermålet, men fikk Petter Stedjeberg skadet i det 48 minutt og forsvarsfireren måtte omorganiseres  med Joachim Hansen inn i midten og Stian Nicolaysen inn som høyreback.

Thomas Kolseth prøvde seg på et skudd i det 51. minutt som trillet rett utenfor stolpen.

Fornøyde Øssiagutter etter tabelltopp. Enal Hasudrzic, Mickael Thorvaldsen, Amund Moe, Marius Tronbøl

Enal igjen
Enal Hasurdzic scoret et spektakulært mål mot Moss2 for tre dager siden og det ble en ny klassescoring 15 minutter ut i andre omgang. Borgenforsvaret lå strødd og ble fintet vekk i alle retninger før han skjøt utagbart forbi Borgens keeper Markus Løken.

Som mot Moss2 var vi ikke trygge på ettmåls ledelse. Borgen var farlige på kontringer og ga jernet og vel så det i alle dueller. Marius Tronbøl kunne punktert kampen i det 80 minutt, men klarte ikke å oveliste Borgenkeeperen. Vi måtte vente til det 86. minutt før Øssia satt spikeren i kista. Thomas Kolseth spilte ut til  Ajob Adow på høyresiden som fant Mickael Thorvaldsen foran mål som scoret enkelt. Her må det innrømmes at det luktet offside.

Borgen ble enda mer frustrerte og  Alexander Lauritzen meiet ned Østsiden Ajob Adow og pådro seg rødt kort i sluttminuttene. Ajob Adow er forøvrig en spiller vi har fått sans for. Et skikkelig arbeidsjern med god teknikk.

Østsiden pådro seg fire gule kort: Nathaniel Jones, Amund Moe, Mickael Thorvaldsen, Enal Hasurdzic

Fornøyd Øssiatrener
Østsidens trener Tor Aril Janson Haddal var svært fornøyd med at laget tok sin tredje strake seier. – Vi visste hva som ventet oss her og vi burde ha punktert kampen tidligere. -Jeg sa til spillerne før kampen at det var en slags tentamen. Eksamen kommer i neste serierunde mot FFK2 i gressbaneåpning på Øssia mandag 6. mai kl. 19.00.

Østsidens lag: Ajet Jaha – Joachim Hansen, Petter Stedjeberg ( Stian Nicolaysen 42 min), Amund Moe, Nathaniel Jones –  Ajob Adow (Lauritz Halstensen 2 min), Oskar Fritzner,  Marius Tronbøl – Mickael Thorvaldsen, Thomas Kolseth, Enal Hasurdzic.