Østsiden dro i land serieåpningen med seier 4-3

| april 12, 2019

Serieåpninger er sjelden gode spillemessig, men drama blir det gjerne.

Denne kampen var et eksempel på det. Østsiden var det beste laget og vant tilslutt fortjent, 4-3 men imponerte ingen spillemessig.

Østsiden spilte en meget dårlig første omgang, spesielt defensivt, og slapp inn 3 grise billige mål etter store personlige feil bakover. Et uttrykk som heter, man tror det ikke før man ser det, kom sannelig til sin rett.Østsiden hadde grei kontroll i åpningen og produserte to store muligheter å så ut til å ha kontroll.

Men mot spillets gang etter at Øssia fikk en corner etter 15 minutter, klarerer hjemmelaget, og setter på turboen i kontra, og et totalt feilplassert Øssiaforsvar kløner det til i både vurdering og duellspill og plutselig er hjemmelaget i føringen 1-0.

Østsiden fikk ristet sjokket av seg, for bare 5 minutter etter var det balanse i regnskapet.

Øssia fikk en corner som ble stusset og på bakerste sto Petter Stedjeberg helt alene og dunket inn utligningen 1-1

Østsiden var da litt i støtet og hadde noen store muligheter, blant annet ved Thomas Kolseth som var alene gjennom.

Så etter 24 minutter roter hjemmelaget det til med en dårlig klarering, og da havner kula i bena på Nathaniel Jones som curler elegant i en bue over keeper. Kampen er snudd og Øssia leder 2-1

Da trodde de tilreisende Øssia patriotene at dette bare kunne styres inn, men den gang ei.

Bare minuttet etter gjøres det to store personlige feil i Øssiaforsvaret og det ender med noe vi tror ser ut som et svært klønete selvmål, men en Rakkestad angriper får den signert scoringen ved å nå den på streken og forlenge den opp i nettaket.

Rakkestad får blod på tann og trykker Øssia bakover og har et par farlige muligheter, blant annet et stolpeskudd fra distanse. Øssia så skjelvne ut og mistet helt grepet.

Toppen av kransekaken kom da igjen Rakkestad snudde kampen til ledelse 3-2, 4 minutter før hvilen.

En corner ble skrudd rett i kassa, svært dårlig av Øssia forsvarene som var i overtall og ikke klarte å klarerer. Rakkestad går til pause med ledelse 3-2I andre omgang tok Øssia et par grep, inn kom Oskar Fritzner og Arman Agri.

Spesielt Fritzner tok tak med en gang, og klarte på egenhånd å snu kampen. Han klarte å skape ubalanse flere ganger, og var god til å holde på ballen, samt å spille fri andre.

Etter bare to minutter på banen åpner det seg rom på kanten og Nathaniel Jones legger et perfekt innlegg til Fritzner som stiger til værs og styrer inn utligning til 3-3 med et elegant hodestøt. Samme mann sender Øssia i ledelsen 4-3 bare 2 minutter etter sin utligning.

Nabil Rabbi treffer egentlig feil med et innlegg, men ballen havner likevel rett i bena til Fritzner som styrer ballen bort i hjørnet. For en lettelse, Øssia klarte å snu kampen igjen.

Østsiden var best i andre omgang, gjorde noen taktiske grep så det ble tryggere bakover, Rakkestad hadde ikke så mye å by da. Et par farlige cornere og innlegg ble ryddet unna av forsvaret og keeper Ajet Jaha.

Øssia burde punktert kampen ved flere anledninger i andre omgang, flere spillere hadde store muligheter foran mål, men i dag var det rett og slett udyktighet som gjorde forskjellen.

Kampen ebbet ut med 4-3 seier til Øssia, som vinner på en mindre god dag, men helt klart, laget klarte å slå tilbake to ganger i løpet av kampen, og ikke minst tok 3 viktige poeng i serie åpningen på bortebane som tross alt er det viktigste.

Hovedtrener Tor Arild Janson-Haddal oppsummerer med å si at han er svært fornøyd med 3 poeng i en vanskelig bortekamp. Det er mye lærdom å ta med seg videre, jeg er selvsagt ikke fornøyd med alt som blir levert idag, men jeg fikk mange gode svar som er viktig for fortsettelsen.