Cup-exit for Østsiden i 2. kval. runde

| april 2, 2019

I tre år på rad har Østsiden kommet seg til 1. runde NM med ønske om en fet motstander blant de 128 lagene. Tirsdag kveld ble det stopp i 2. kval. runde mot divisjonskollega Sprint på Bellevue etter 3-0 tap. Seieren var det ikke noe å si på, men i største laget.

Det var en sjansefattig og målløs 1. omgang, som ble preget av at Petter Stedjeberg fikk en albue på kjeven allerede etter tre minutter. Blodig og tapper spilte han hele kampen, men var  tydelig preget av hendelsen.
Sprint hadde mange innlegg i boksen. Østsiden ved Thomas Kolseth hadde en stor sjanse etter en halv times spill, men skjøt rett på keeper. Rett før lagene gikk til pause hadde  Østsiden en god sjanse som ble blokkert i siste liten.

Østsiden hadde en god periode før lagene gikk til pause og startert også best i 2. omgang. Spillerne skrek på straffespark etter en tvilsom takling og var veldig nærme ved å ta ledelsen etter 60 minutter da Amund Moe headet rett på utsiden av stolperoten.

Petter Stedjeberg fikk hard medfart i kampen mot Sprint

Etter 68 minutter gikk Sprint opp i ledelsen ved sin toppscorer Andrea Andreassen som headet i mål. Samme spiller la på til 2-0 etter 81 minutter. Det siste kvarerter handlet det mest om Sprint. Innbytteren Kevin Roos Johansen hadde ikke mer enn kommet inn på banen før han fastsatte sluttresultatet til 3-0 i det 90. minutt.

Men det var ikke slutt med det. På overtid var det tumulter inne i boksen som endte med at Petter Stedjeberg så gult. Det samme gjorde Martin Thømt Jensen (ex Moss, FFK, Sarpsborg 08) som pådro seg sitt andre gule og dermed marsjordre. I 1. kval. runde mot Borgen var det Sprints keeper Odin Nordvåg som fikk rødt.

Hos Østsiden fikk også Thomas Kolseth gult kort.

Østsiden hadde gjort fire endringer på laget siden kampen mot Selbak. Blant annet måtte Enal Hasurdzic melde forfall pga sykdom.

Serieåpning mot Rakkestad
Nå som cupeventyret er over er det serieåpningen mot Rakkestad fredag 12. april som er Østsidens neste kamp.

Østsidens lag: Ajet Jaha – Marcus Rodin (10 min Stian Nicolaysen), Petter Stedjeberg, Tobias Putkowski, Nathaniel Jones –  Nabil Rabbi,  Amund Moe, Oskar Fritzner, Ajob Adow, Mickael Thorvaldsen – Thomas Kolseth.