Pangstart av nye Østsiden mot Sprint

| februar 17, 2019

Østsiden overrasket stort i årets første treningskamp og vant fullt fortjent 3-1 over divisjonskollega Sprint Jeløy i Østfoldhallen lørdag ettermiddag.   Det er tydelig at det er blitt gjort en god treningsjobb i vinter under ledelse av Tor Arild, Jan Erik og Per Arne. Ikke m inst har det også vært en stor jobb å få nye spillere på plass, det var jo ikke mange igjen etter fjorårets nedrykk. Hele gruppen med trenere/lagledere og spillere virker nå veldig harmonisk, det er blitt lagt et godt grunnlag og la oss håpe disse positive tendensene fortsetter.

Østsiden har vært litt sykdoms og skadeplaget den siste tiden, men det begynner å komme seg sakte men sikkert. Østsiden framsto veldig robuste over hele linjen faktisk mot Sprint Jeløy, og det overrasket mange, også våre motstandere fra Jeløy. Fra start stilte Øssia med Ajet Jaha (ny Sparta FK) i mål, Marcus Rodin og Nathaniel Jones (ny Sparta FK) på backene, mens Petter Stedjeberg og Joachim Hansen var midtstoppere.

Som anker på midten spilte Marius Tronbøl (ny Ås IL), og foran på midten spilte Oskar Fritzner (ny Selbak TIF) Nabil Rabbi (Grue IL). På kantene Enal Hasurdzic og unggutten Lauritz Halstensen. Helt på topp spilte Thomas Kolseth (ny Selbak TIF/Kvik Halden) Første omgang framsto som forholdsvis jevn. Sprint åpnet optimistisk, men Østsiden tok over etter hvert og var alt i alt det beste laget i første omgang.

Det er ikke noe tvil om at nye Østsiden spiller med mer pondus og løpsstyrke. Bakerst hadde vel ikke Ajet noe særlig å gjøre, Petter og Joachim ryddet godt unna både i lufta og langs bakken, og Petter som kaptein er flink til å dirigere sine tropper. Sidebackene klarte seg også fint. Marius Tronbøl var ankeret på midten og han tok for seg i duellene, han har vært ute en vinterdag før, og han er ikke god å skubbe seg på. I tillegg spilte han raskt og enkelt og var med å starte flere angrep.

Mange fine prestasjoner mot Sprint. Bak fra venstre Marius Tronbøl, Petter Stedjeberg, Thomas Kolseth, Nathaniel Jones, Enal Hasurdzic. Foran fra venstre Nabil Rabbi og Oskar Fritzner

Østsiden tok ledelsen 1-0 etter forarbeide og pen pasning fra Thomas Kolseth til Enal Hasurdzic som fra 16 meter smeller ballen i nota på direkten. Før det hadde Nabil Rabbi hatt to ok muligheter, men avslutningene ble litt lette. Østsiden hadde god kontroll og ledet fortjent 1-0 uten altfor mange målsjanser i første omgang.

I andre omgang skrudde Øssia på bryteren og dominerte ganske mye, og var nærmere både fem og seks mål, enn Sprint Jeløy var flere reduseringer.

Hos Østsiden våknet spesielt Oskar Fritzner og Nabil Rabbi. Begge viste flere ganger utsøkt teknikk og god fotballforståelse. Disse to kan det se ut som Østsiden kan få mye glede av i sesongen som kommer. Enal fikk satt litt fart på siden og skapte ubalanse, men blir litt ubesluttsom i noen avslutnings øyeblikk.

Dagens Øssia gutt må likevel sies å være Thomas Kolseth. Han viste flere ganger utsøkt teknikk, men er også hardt arbeidene og tar for seg i duellene, en spiller som virkelig markerte seg. Østsiden tar ledelsen 2-0 etter 10 minutter i andre omgang ved nettopp han. Kanskje var det allerede årets mål også vi var vitne til. Oskar Fritzner gjør et herlig forarbeide på siden, innlegget er perfekt. Kolseth tar en sidelengs hel volley og ballen suser i kassa som et prosjektil, fantastisk goal.

Bare minuttet etter øker han til 3-0. Tronbøl bryter et angrep og ser at Sprint Jeløy forsvaret står høyt, ballen kommer i bakrom og Kolseth sprinter fra forsvarerne. Han runder iskaldt og elegant en utrusende keeper, og ruller ballen lett inn i det tomme målet.

Østsiden viste ved flere anledninger tendenser til mye småpent spill, og skulle hatt flere mål også. Både Kolseth, Nabil og Enal hadde sine store muligheter. Østsiden hadde full kontroll, men slurvet en gang bakover. Selv om det så ut som en klar offside, måtte Ajet felle Sprint Jeløy angriperen, og straffen humpet inn, det var like før Ajet hadde avverget den.

Sprint Jeløy hadde for øvrig ikke mye å by på i denne kampen, men man skal selvsagt ikke legge for mye i det. Også de har en del på skade og sykdomslisten, så de kommer nok sterkere tilbake når serien begynner.

Hovedtrener Tor Arild Janson-Haddal var selvsagt godt fornøyd med årets første treningskamp. Vi har ikke ligget på latsiden i vinter. Vi har fått trent veldig bra, og det er også artig å se igjen noe av det vi jobber med på trening blir tatt fram i kamp.

Mange leverer gode prestasjoner og involveringer i kampen.

Det har blitt jobbet steinhardt både på og utenfor banen i vinter for å få på plass et slagkraftig lag, og fint å se at konturene av det stemmer. Vi bør nok kanskje ha inn enda et par mann i stallen, for vi kan bli litt tynne ved skader og sykdom. Vi skal suge på denne gode prestasjonen, men det er ingen grunn til å ta av, vi må fortsette med det gode treningsframmøte vi har hatt i vinter, og jobbe knallhardt på hver trening. I min verden det er sånn det blir resultater av. Allerede i neste kamp er Kråkerøy treningsmotstander og det vil bli nok bli en god pekepinn og test på flere områder, avslutter Haddal.

Østsiden byttet også inn i 20 minutter Admir Zec og Gibril Sankareh (som er på prøvespill fra Kråkerøy) Ut gikk Oskar Fritzner og Lauritz Halstensen. Stian Nicolaysen spilte 10 minutter for Nabil Rabbi.

Hjemmeside Sprint

Category: Fotball, Kampreferater A-Laget

Comments are closed.

Håndball A-laget - 3. div (2023/24)
Nr Lag K V U T Mål P
1 Østsiden Fredrikstad 20 16 3 1 621 - 477 35
2 Sarpsborg 2 20 14 3 3 608 - 492 31
3 Halden 20 15 0 5 587 - 440 30
4 NMBUI 20 13 1 6 630 - 533 27
5 Tveter 20 12 3 5 575 - 527 27
6 HK Rygge/Hk Herulf Moss 20 9 4 7 523 - 502 22
7 Lisleby 20 8 0 12 502 - 561 16
8 Skogstrand 20 6 1 13 482 - 580 13
9 HK Eidsberg 20 4 0 16 440 - 559 8
10 Son/Vestby 20 3 2 15 452 - 593 8
11 Tistedalen 20 1 1 18 409 - 565 3
Fotball A-laget - Amedialigaen 2023
Neste kamp A-Laget
Arkiv