Endelig Øssia-seier etter thriller, men dessverre for sent

| oktober 13, 2018

Nå har vi ønsket oss en Øssia-seier siden 16. serierunde, men det var først i den 24. serierunde det kom en etterlengtet trepoenger. I en thriller av en kamp hvor Østsiden scoret to mål på overtid og vant  4-3 mot Strømsgodset 2! Nå er det likevel ingen tvil lenger, Østsiden spiller neste år i 4. divisjon og får følge med Skedsmo, Bjørnevatn og Selbak.

Strømsgodset spilte med det laget de har brukt i hele høst og ligger på en solid 4. plass. Det var Østsiden som hadde det meste av spillet i første omgang, men lå likevel under 2-0 ved pause. Først fikk Strømsgodset en solid gavepakke etter 17 minutter hvor Sebastian Pedersen scoret enkelt. Østsiden sto høyt og ble straffet hardt da Strømsgodet kom på en rask overgang i det 28 minutt. Østsiden hang ikke med og Sebastian Pedersen skjøt velplassert inne ved stolpen.

Østsiden tok tak i kampen også etter pause. Laget kjempet for en redusering og Daniel Haanes skjøt knallhardt i stolpen etter 58 minutter.  Så kom omsider redusering ved  Dan Mönell i det 65 minutt.
Christoffer  Skårn hadde et godt skudd inne ved stolperoten og Daniel Haanes fulgte opp med et kjempeskudd hvor SIF-keeperen reddet storartet. Østsiden jaktet utligning, men så ble det istedet  Strømsgodset som økte til 3-1.  Igjen ved Sebastian Pedersen som fikk sitt hat-trick. Det var bittert for Østsiden fortjente poeng i denne kampen. Og det fikk de, ikke bare ett men tre!

Dan Mönell scoret to ganger mot Strømsgodset 2

Tre minutter før full tid reduserte Dan Mönell til 3-2 med sesongens femte scoring. På overtid fikk Østsiden frispark og med kraft og solid presisjon skjøt Christoffer Skårn forbi muren og en forfjamset keeper! Hans 10. scoring for sesongen var bare lekker.
Og som ikke det var nok. Joachim Hansen som spilte venstreback hele kampen ble kjørt frem i sluttminuttene. Han klinket til da anledningen bød seg og dermed 4-3 seier! I seiersrusen fikk han med seg at han ble kåret til kampens Øssiagutt av en lokal jury.
Moro med en seier igjen, men dessverre alt for sent.

Daniel Haanes, Marcus Rodin og Harold Mufoncol fikk gult kort hos Østsiden.

Østsiden hadde et taktisk bytte før det var gått 15 sekunder. En  fra før tynn stall, sliter også med skader og kort. Tirsdag 16. oktober spiller Østsidens reservelag sluttspill om KM og må mobilisere for å stille et slagkraftig lag. A-spillere må ha spilt minimum 6 kamper på Rekruttlaget for å være spilleberettiget i sluttspillet. Østsiden stilte med treneren Tor Arild Janson-Haddal og guttespilleren David Hoel i startelleveren. Haddal fikk æren av å ta avspark, før det ble spillerbytte. De ble byttet ut med Marcus Rodin og Joachim Hansen.

Østsidens lag: Vebjørn Sahlin – Marcus Rodin (15 sek.Tor Arild Janson-Haddal), Amund Moe, Marius Pierau, Joachim Hansen (15 sek. David Hoel) – Mathias H. Torgersen, Harold Mufoncol, Daniel Haanes(17 min Thomas T. Heskedal), Enal Hasurdzic – Dan Mönell, Christoffer Skårn