Østsiden utklasset av Kråkerøy

| oktober 6, 2018

Østsiden fikk nesten sekken full av Kråkerøy på Fredrikstad stadion lørdag ettermiddag. Kråkerøy viste ingen nåde og vant 5-1. Samtidig tapte alle bunnlagene, så det er fortsatt 7 poeng opp til sikker plass når tre kamper gjenstår. Nå er teorien nesten helt i det blå så det er bare å innfinne seg med at neste sesong spiller Østsiden i 4. divisjon.

Østsiden er i trøbbel når en fra før tynn stall  blir redusert med sentrale spillere som Petter Stedjeberg, Amund Moe og Mats Olavesen som ikke er tilgjengelig på grunn av sykdom og skader. Positiv var det å se Thomas T. Herskedal spille de siste 30 minuttene etter å ha vært borte i hele høst.

Østsiden hadde en kjempesjanse allerede etter tre minutt da Enal Hasurdzic kom rundt på kanten og Kristoffer Skårn var i god posisjon foran mål. Han ble imidlertid taklet i siste øyeblikk.

Kråkerøy tok mer og mer tak i kampen, men Øssia sto i mot  en drøy halvtime før Eirik Laabak (i Østsiden 2012-2013) fikk  nettkjenning i det 38 minutt. Og bare tre minutter senere var Andreas Nygaard ( i Østsiden 2011-2012) frempå og doblet ledelsen. Kråkerøy produserte flest sjanser så det var ikke noe å si på 2-0 ledelse til pause.

Dan Mönell scoret mot Kråkerøy

I andre omgang kom målene tett. Østsiden fikk ikke klarert en corner og  Joel Armstrong la på til 3-0 etter  50 min. og 3 minutter senerer økte  Eirik Laabak til 4-0. Da så vi for oss  et kriseresultat, men så fikk Dan Mönell redusert til 4-1 og det så ut til å bli sluttresultatet. Men kampens store spiller Eirik Laabak var ikke fornøyd før han satte inn sitt tredje for dagen langt på overtid. Ikke noe å si på at han ble kåret til Kråkerøys beste spiller.
Etter å ha sett Kråkerøy i 3. divisjon i fem sesonger er nok ikke 2018-årgangen den beste, men likevel mer enn nok til å feie over et Østsiden-lag som er i trøbbel etter en svak høstsesong. Neste sesong møter Østsiden Kråkerøy 2 i seriespill. Nå får vi bare håpe laget avslutter sesongen på en anstendig måte i de tre siste kampene mot Stømsgodset 2, Kvik og Valdres

Hos Østsiden vil vi igjen berømme unggutten Mathias H. Torgersen som løper så lenge kreftene holder.

Hos Østsiden pådro William Fjørtoft seg to gule kort og dermed rødt da fem minutter gjensto. Mathias H. Torgersen fikk gult.

Østsidens lag: Vebjørn Sahlin – William Fjørtoft, Stian Nicolaysen, Marius Pierau, Joachim Hansen (45 min. Marcus Rodin- Harold Mufoncol, Daniel Haanes (30 min Thomas T. Herskedal) , Mathias H. Torgersen, Enal Hasurdzic – Dan Mönell, Christoffer Skårn ( 5 min Admir Zec)