Østsiden i motvind mot Selbak

| september 30, 2018

Østsiden greide bare uavgjort 2-2 i lokalderbyet mot Selbak i den sterke vinden på Østsiden stadion lørdag ettermiddag. En kamp Østsiden absolutt burde ha vunnet. I stedet ble det uavgjort nr. 9.  Tabellsituasjonen er enda mer kritisk selv om laget tok inn ett poeng på Skjetten som er det laget  som ligger rett over streken.

Selbak var  frekke nok til å ta ledelsen allerede etter seks minutter da Andreas Jonassen nærmest kneet ballen i mål etter et overlegg fra høyre.

Alle trodde Østsiden utlignet da Dan Mönell fikk nettkjenning etter et frispark fra Mathias Herskedal Torgersen. Målet ble imidlertid annulert for offside som var en total feilvurdering av linjemannen.  TV-bildene viser at Øssiaspilleren var klar onside, men slik er det ofte når et lag sliter i motvind. Laget har ikke marginene med seg.

Enal Hasurdzic utligner her til 1-1

Øssiascoring ble det imidlertid i det 33 minutt ved Enal Hasurdzic. Fra venstre siden dro han seg inn fra dødlinjen og skjøt i nettveggen forbi en Selbak-keeper på halvdistanse. Bare to minutter senere var Østsiden foran i målprotokollen. Christoffer Skårn rundlurte et par Selbakspillere og klinket til fra  ca. 20 min opp i krysset, utagbart for Selbak-keeper Andreas Hansen. Det var Skårns 9. scoring for sesongen. Selbak var heldige som bare lå under med et mål ved pause.

Østsiden måtte stokke en del om på laget i 2. omgang  pga av skader og mistet en del av rytmen. Innbytterbenken var tynn pga kort og sykdom. Mats Olavesen tok ingen sjanser med sin strekk og ble sittende på benken.

Selbak utlignet til 2-2 i det 64 minutt. Laget hadde corner fra venstre og etter en keeperretur var  Andreas Jonassen på rett plass og ble tomålscorer. 2-2 sto seg kampen ut, men Østsiden var nærmest seieren i sluttminuttene.

Unge Lauritz Halstensen (17) fikk sin A-lags debut da det gjensto ca. 10 minutter og rakk å få Østsidens eneste gule kort i det 90. minutt.

Mathias Herskedal Torgersen ble for andre kamp på rad kåret til Østsidens beste spiller av en lokal jury.

Neste lørdag er det nytt lokalderby mot Kråkerøy på Fredrikstad stadion.

Østsidens lag: Vebjørn Sahlin – Tobias Putkowski ( 45 min Harold Mufoncol), Petter Stedjeberg, Stian Nicolaysen, Joachim Hansen (37 min Marcus Rodin) – Mathias H. Torgersen, Daniel Haanes (10 min Lauritz Halstensen), William Fjørtoft, Enal Hasurdzic – Christoffer Skårn, Dan Mönell