Derbyseier til Øssia mot Selbak!

| juni 9, 2018

Østsiden var favoritter mot Selbak på Selbak stadion lørdag ettermiddag, men det var så vidt båten bar inn til kampslutt. Østsiden ledet komfortabelt 2-0 etter første omgang og vi ventet bare på at Østsiden skulle punktere kampen. I stedet var det Selbak som kjørte kampen etter pause. Laget fikk sin  fortjente redusering først langt på overtid. Øssia kan langt på vei takke sin keeper  Cato Haugom for at laget tok med seg alle tre poengene hjem til Øssia.

Før kampstart ble Selbakprofilen Ole Ivar Kolstad minnet med ett minutt stillhet.

Det så  enkelt ut til å begynne med. Østsiden tok initiativet raskt og beholdt det gjennom hele første omgang med vinden i ryggen.
Mats Olavesen sørget for 1-0 ledelse etter ni minutter.
Midtveis i omgangen  gikk Østsiden opp til 2-0.  Stian Nicolaysen løftet  ballen frem til  Christoffer Skårn som slo på turboen, løp fra det som var og scoret fra skrå vinkel.

Østsiden hadde full kontroll og da var vi ganske sikre på at dette kunne bli en lett seier. Det ble det definitiv ikke! Selbak leverte årsbeste ble det sagt og kjempet hardt for reduseringen i hele andre omgang. Østsiden kjempet med ryggen mot veggen og skapte lite. Etter at laget ga fra seg initiativet var Selbak nære på flere ganger.

Sentrale spillere mot Selbak. Mats Olavesen, Cato Haugom og Rang Ferej

Først i det 93. minutt reduserte Selbak til 2-1 ved Oskar Fritzner. Keeper Cato Haugom holdt Øssia inne i kampen og bidro sterkt til at Østsiden greide det viktigste: Ta med seg tre poeng hjem og  rykk over streken.

Gult kort hos Østsiden. Jens Johansen og Stian Nicolaysen

Neste uke er det nytt lokalderby. Da kommer Kråkerøy på besøk som i kveld overraskende tapte 4-0 for Gjelleråsen.

Østsidens lag:  Cato Haugom – Stian Nicolaysen, Petter Stedjeberg, Rang Ferej, Joe Lunde –  Harold Mufoncol,  Thomas T. Herskedal, Marius Pierau, Mats Olavesen (10 min Jens Johansen)- Markus Cham ( 25 min Fatos berisha), Christoffer Skårn.