Kjempeinnsats av Østsiden under Fredrikstad Cup

| mai 21, 2018

Siste kamp er spilt, siste is er spist, siste gjestende lag har forlatt byen, arenaene er rigget ned og Fredrikstad Cup 2018 er over. Igjen sitter tusenvis av håndballspillere med en flott opplevelse som er mulig takket være Fredrikstad Cup. Østsidens mange lag, spillere og foreldre har gjort en kjempeinnsats for cupen som er så viktig for klubben vår, byen og alle de som besøker oss.

Med supert vær hele helgen og det er nok satt rekorder på det meste. Sportslig så leverte Østsidens lag så det holdt, 1. plass for A-lag damer, 1. plass for J18 i A-sluttspill, 1. plass i B-sluttspillet for j14 og i de yngre rekker så blomstrer det med gode spillere som er i en fin utvikling og som vi håper bli i klubben vår i mange år.

Her kommer en liten oppdatering fra de ulike Østsiden lagene og ikke minst fra de som gjør en kjempejobb også utenfor banen.

Foreldre og andre dugnadsarbeidere – 1. plass i alle sluttspill

Hundrevis av dugnadsarbeidere har jobbet mye og gjort en kjempeinnsats under cupen. Overalt så springer grønnkledde dugnadsarbeidere rundt og bærer på et eller annet, steker burgere, rydder, selger billetter, og alt mellom himmel og jord. Positive, blide og hjelpsomme er de og det gjør at de som gjester Fredrikstad Cup får en super opplevelse.  Med årets vær i tillegg er de fleste nok tilbake neste år for mer cup moro.

Takk til alle dugnadsarbeidere for flott innsats!

(DSA)A-lag damer –  1. plass i A-sluttspill

Fem kamper og fem seire i gruppespillet og puljevinner. Deretter en 20-6 seier over Kråkerøy i semifinalen og tilslutt 15-8 seier over Nordstrand i finalen vitner om at Østsiden jentene hadde god kontroll på denne cupen. Flere av klubbens J18 rekrutt spillere deltok på kamper sammen med  A-laget i denne cupen og gjorde en kjempeinnsats. Dermed kunne Østsiden damene heve pokalen som vinner av DSA under Fredrikstad Cup 2018.

Trener Thomas Engen sier følgende:
Årets cup ble en mulighet til å bli litt bedre kjent for gruppa, med flere nye så fikk vi en flott helg med spill og dugnad. Samspillet satt til dels godt, og gruppa er godt trent så vi kjørte mye tempo. Laget ser enda bedre ut enn sist år, så nå gleder vi oss til neste sesong!

(DSB)B-lag damer – 1/4 finale i A-sluttspillet og 2. plass i gruppespillet

DS laget er jo en spill arena og under turneringen så var det klubbens J18 spillere som deltok her Det ble mye kjøring mellom hallene for jentene for å delta på de ulike lagene. To seiere, ett tap og en uavgjort i gruppespillet sikret 2. plassen i puljen.  Men i kvartfinalen ble Nidelv for sterke og Østsiden jentene ble slått ut med et 12-9 tap. Men absolutt en hederlig innsats av jentene som har spilt mange kamper under cupen.

J18 – 1. plass i A-sluttspillet

Jentene gikk ubeseiret gjennom gruppespillet med 2 seiere og 2 uavgjort og ble puljevinner og dermed walkover og rett til semifinalen. Der ventet Skogstrand som måtte takke for seg med et 10-7 tap over Østsiden jentene. Dermed var det duket for finale mot Fredrikstad Ballklubbbs J18 lag. Østsiden hadde allerede beseiret ballklubb jentene i gruppespillet men finale er noe annet.  Men kan vel si at J18 stod vel for turneringens største bragd for Østsidens lag da de beseiret FBK med 15-10 i finalen. Dermed tok J18 den største pokalen som vinner av A-sluttspillet under Fredrikstad Cup.

Trener Thomas Næss har følgende og si om jentenes innsats under cupen.

J18 tok hjem pokalen i år. Og det mot selveste FBK. Etter en litt tam start på turneringen på fredag med uavgjort mot Skogstrand. Utover i turneringen så var det progresjon hele veien. Det toppet seg med seier over FBK i siste innledende kamp. Da sikret vi førsteplass i puljen og gikk rett til semifinale. Der møtte vi Skogstrand igjen. Vi dro det lengste strået og tok oss til finalen. Der stod FBK klare igjen. Nok en gang ble Øssia for sterke og knuste FBK med 5 mål. Detta var moro og jeg er utrolig stolt av de jentene som aldri slutter overraske meg.

 J15 (Østsiden/Skogstrand)

Dette er et samarbeidslag mellom klubbene Østsiden og Skogstrand. Denne sesong så har jentene spilt for Skogstrand og neste sesong kommer hele gjengen over til Østsiden og spiller i hvitt. Hovedtrener Espen oppsummerer.

Da er årets Fredrikstad Cup over for jenter. Ble en litt kjedelig avslutning for Skogstrand 1 men sånn er det noen ganger. Syns vi starter siste kamp veldig bra. Da beveger vi oss bra både med og uten ball. Vi står veldig bra bakover og keeperene våre står bra. Etter litt så slutter vi å gjøre det vi skal og da går det litt i stå. Da blir det vanskelig mot ett bra lag som vi møter. Om vi tar bort denne kampen syns jeg vi spiller en strålende cup. Selv om vi hat 3 tap i gruppespillet er vi ikke langt unna å slå noen av de beste lagene.

Er mega stolt over den jobben jentene har gjort og tror vi kommer til å bli enda bedre neste sesong. Skogstrand 2 er veldig uheldig å møter stort sett nivå 1 lag. I siste kamp må Fet bruke nivå 1 spillerene sine nesten hele kampen for å slå oss. En veldig bra kamp av oss hvor jeg syns alle står frem og gjør sitt beste. Da kan vi ikke forlange noe mer. Så en veldig bra cup fra vår side syns jeg. Begge lag er uheldige i puljespillet ved å komme i tøffe grupper, men det er dette som gjør at vi blir bedre. Må også si at dere og jentene en en fantastisk gjeng å være sammen med. Jeg gleder meg til vær gang jeg skal treffe dere og jeg gleder meg sinnsykt mye til neste sesong. Tror vi kan overaske mange lag både på nivå 1 og nivå 2. Vi tar oss fri fra trening neste uke og møtes til ny oppkjøring mandag 28. Da blir det noen uker med tøff trening som ligger forann oss. Så takk for en veldig fin helg sammen. Stolt av jentene for hva de har gjort.

Takk også til Cecilie og Andreas. Hadde ikke klart dette uten dere. Veldig glad for at jeg har dere sammen med meg.

J14 – 1. plass B-sluttspillet

J14 tok 1. plassen i B-sluttspillet og nok en pokal til Østsiden

J14 gikk på et surt tap mot Torp i åpningskampen fredag. Lørdag starta vi med en god kamp tross tap mot Ull/Kisa 1, og derfra ga jentene bånn gass og så seg ikke tilbake. Søndag sto 5 spillere til konfirmasjon, men vi fikk flott hjelp fra Ina og Amalie fra J13 og tok 3 plassen i pulja vår. I B-sluttspillet ble det 3 seire før det var klart for lokaloppgjør mot Gresvik 1 i finalen. Her kjempa jentene med det de hadde og dro i land seieren 10-8. Seieren smakte ekstra godt fordi vi har tapt mot Gresvik i både puljespill og sluttspill i serien i år.

Jentene skriver selv på lagsiden vår at denne pokalen er bevis på at de er et lag som vil noe, som tror på hverandre og som holder sammen uansett. Vi i teamet rundt jentene er utrolig stolte over innsatsen, samholdet og prestasjonene de alle sammen har vist denne helga.

 

 

J13 – Et lag i A-sluttspillet og et lag i B-sluttspillet

J04 har hatt en flott Fredrikstad Cup

Begge 04-lagene har hatt en flott Fredrikstad cup. Startet med tap for begge lag på fredag, men tok seg opp på lørdag og søndag. Østsiden 1 tapte første kamp i A-sluttspill mot Furuset, mens Østsiden 2 måtte gi tapt for Gresvik i første kamp i B-sluttspill. Østsiden 1 kom på 2 plass i gruppespillet i sin pulje og Østsiden 2 tok 4. plassen i sin.

 

 

J12 – 16 dels finale i A-sluttspillet

Rapport og bilde kommer.

Jenter 10

Trener Henriette forteller at Fredrikstad cup 2018 ble nok en fantastisk opplevelse for J10 med kamper, konsert, tivoli, fangene på fortet og flott samhold. Jentene har vist mye bra spill og godt humør både på og utenfor banen. Trenere og lagledere er stolte over jentenes flotte innsats og foreldrenes innsats med dugnad i grillteltet. En herlig gjeng å være sammen med.

Jenter 8 og 9

Gjengen tjenestegjorde også som Fair Play patrulje

Alle Østsidens yngre lag har storkosa seg fra morgen til kveld under årets cup. Her  er det sosiale og opplevelsen og ikke minst å ha det moro i fokus. Sekken er fylt opp med herlige opplevelser på og utenfor banen. Mange kamper er spilt og våre flotte spillere viser en ekte håndballglede.

I tillegg har mange av dem tjenestegjort som Fair Play patrulje og gått rundt på Merkur og delt ut Smiley kort til de som skaper god stemning på sidelinje og et sur smiley kort til de som skapte dårlig stemning. heldigvis var det absolutt flest blide smiley kort som ble delt ut.

Gjengen gleder seg til neste år og er så stolte av å være en del av denne fantastiske cupen. Samholdet er styrka både blandt spillerne og i foreldregruppa.

 

 

Emne: Fredrikstad Cup, Håndball, Hovednyhet

Håndball A-laget - 2. div (2021/22)
Nr Lag K V U T Mål P LS
1 Junkeren 23 21 0 2 775 - 563 42
2 Sarpsborg 24 20 1 3 708 - 551 41
3 Bækkelaget Håndball Elite 23 17 0 6 599 - 527 34 -
4 Tromsø 23 14 3 6 614 - 579 31 +
5 Oppsal 2 24 14 1 9 624 - 632 29 +-
6 Fredrikstad Bkl 2 23 12 1 10 671 - 618 25
7 Follo HK Damer 2 22 11 1 10 541 - 546 23 +
8 NIT-HAK 23 7 1 15 587 - 633 15
9 Vålerenga 23 7 1 15 553 - 617 15
10 Rælingen 22 5 3 14 514 - 567 13
11 Tveter 23 6 0 17 575 - 687 12 -
12 Østsiden Fredrikstad 23 5 1 17 552 - 645 11
13 Harstad 24 4 1 19 599 - 747 9
Fotball A-laget - Amedialigaen 2022
Neste kamp A-Laget
Arkiv
KONTAKT OSS GJERNE
Ikke nøl med å ta kontakt med oss for en hyggelig og uforpliktende prat. Vi bistår gjerne!

Post: Postboks 160, 1650 Sellebakk
Besøk: Lundheimveien 6, 1636 Gml. Frstad.

Kontaktinfo Klubbformann
Kontaktinfo Håndballavdelingen
Kontaktinfo Fotballavdelingen
Kontaktinfo Webredaksjonen
Kontaktinfo Fredrikstad Cup
MER OM ØSSIA
Østsiden Idrettslag ble stiftet i 1935 og ble i 2012 til Østsiden Idrettslag Fredrikstad. Klubben består i dag av flere avdelinger og grupper. Håndball og fotballavdelingen er de største og til sammen er over 300 barn og unge i aktivitet gjennom året. Klubben har også A lag i både fotball (4. divisjon) og håndball (2. divisjon).

I tillegg er klubben arrangør av Fredrikstad Cup, Norges største håndballcup. Totalt samles over 700 lag og 30 000 besøkende årlig i Fredrikstad.
ØSTSIDEN IL FREDRIKSTAD - 1935 TIL 2022
HJEM     FOTBALLNYHETER     HÅNDBALLNYHETER     UTLEIE     SØK     KONTAKT