Hat trick og utvisning av Markus Cham på overtid!

| mai 5, 2018

Det ble drama til siste sekund da Østsiden tok årets første seier med 3-2 over Vestfossen lørdag ettermiddag.  En kamp med store sjanser til begge lag, men til slutt en fullt fortjent Øssiaseier etter noe svært kontroversielle dommeravgjørelser. Vestfossen er et vanskelig lag å spille mot. Her er det mye rå muskelstyrke og holding i feltet når de lange innkastene kommer.

Østsiden tok ledelsen etter 12 minutter på et riktig mønsterangrep. Markus Cham viste både fart og eleganse da han ordnet 1-0  etter en nydelig assist av sliteren Mads Olavesen.

Så kom en lang periode med mange cornere og lange innkast fra Vestfossen. Gjestene hadde et stort aktivum i nr. 18 Trygve Andreassen som kastet inn til Østsidens nærmeste stolpe omtrent samme hvor han stod hen.

To minutter før pause utlignet Vestfossen etter corner. Østsidens keeper Vebjørn Sahlin ble brutalt revet overende, men dommeren lot det  helt uforståelig passere. Sahlin var i harnisk og preket på seg et gult kort.

Østsiden gikk rett i angrep og igjen var det duoen Markus Cham etter assist fra Mads Olavesen som sørget for at Østsiden ledet 2-1 ved pause.

Tremålscorer Markus Cham (30), sammen med Herskedalbrødrene Mathis (17) og Thomas (20) som leverte en god kamp mot Vestfossen

Hat trick av Markus
Etter pause var det Østsiden som fikk fordel av vinden på skrå over banen og laget så ut til å ha kontroll. Et par kjempesjansere ble spolert før Markus Cham etter 60 minutter fikk sitt hat trick da han danset seg gjennom Vestfossen-forsvaret og avsluttet med en velplassert markkryper. Klassescoring!

Fem minutter før full tid reduserte Vestfossen til 3-2 etter ny corner på bakeste stolpe som ble headet inn av Preben Røren.

Dommeren hadde lagt til hele 8 minutter og det ble lempet mye inn i Østsidens målgård. Øssiagutta kjempet godt over hele banen, men dommeren gjorde igjen en helt uforståelig avgjørelse da Markus Cham fikk det andre gule kortet på overtid. Det betyr karantene mot Skjetten i neste serierunde.

-Rettferdigheten seiret til slutt, konstaterte en lettet Øssiatrener etter kampen. – Vi visste hva som ventet oss i denne kampen. De er livsfarlige på dødballer og vi fikk to baklengs etter cornere. Jeg vil likevel berømme guttene for helhjertet innsats mot en vanskelig motstander, avslutter Øssiatrener  Tor Arild Jansson-Haddal.

Markus Cham ble av den lokale juryen kåret til Øssias beste spiller, etter hat trick og utvisning på overtid.

Gule kort Østsiden: Vebjørn Sahlin, Thomas T. Herskedal, Petter Stedjeberg

Østsiden lag: Vebjørn Sahlin – Joe Lunde, Petter Stedjeberg, Range Ferej,  Serdar Shawali – Mathias H.Torgersen (10 min Jens Johansen), Fatos Berisha, Mats Olavesen (20 min Samuka  Kosiah), Thomas T. Herskedal – Markus Cham, Christoffer Skårn (5 min Joachim Hansen).