– En god start for Østsiden

| april 14, 2018

(OPPDATERT) Østsiden hadde ledelsen  1-0 til det gjenstod 10 minutter i serieåpningen mot Skedsmo i nydelig spillevær på Østsiden lørdag ettermiddag. Da utlignet  gjestene til 1-1 og  kampen sett under ett var det et greit resultat. Østsiden avsluttet med 10 spillere den siste halvtimen.

Østsiden fikk en flying start på oppgjøret. Etter 8 minutter ble Fatos Berisha felt og  Markus Norheim Cham var sikkerheten selv fra ellevemeteren.
Skedsmo er det det klart beste laget Østsiden har møtt i år og gjestene kom mer og mer inn i kampen. Skedsmo hadde tunge skyts foran som satte Østsidenforsvaret i i trøbbel. Heldigvis er Øssia godt forspent i luftrommet etter Petter Stedjebergs inntreden i forsvaret. Østsiden kunne ha punktert kampen etter et par fete tilbud før pause.

Etter pause hadde Østsiden mer enn nok med å forsvare seg en periode, men skapte sjanser nok til å avgjøre kampen.  Markus Cham skjøt i tverrliggeren og Christoffer Skårn kom to ganger alene med  Skedsmos gode keeper Martin Bjørkeng.
Rang Ferej pådro seg sitt andre gule kort og dermed marsjordre  30 minutter før slutt. Østsiden keeper Cato Haugom sto godt mellom stengene, men kom på halvdistanse da Skedsmos Jesper Kornbakk headet i en bue over keeper og utlignet til 1-1 ti minutter før slutt.

Kampen sto og vippet helt inn og Cato Haugom hadde en kjemperedning rett før slutt, mens Østsidens Christoffer Skårn skjøt rett over  krysset i sluttminuttet.

10 år siden sist
Kampen ebbet ut med 1-1 og det er dermed 10 år siden Østsiden vant en serieåpning på hjemmebane da Østsiden i 2008 vant 1-0 over Strømmen. Fabian Andersen var målscorer den gangen.

Joe Lunde blir hedret for sin 10. sesong i Østsiden av sportslig leder Trond Sundwall

Joe Lunde hedret
Før kampen ble kaptein Joe Lunde hedret siden han går inn i sin 10 sesong i Østsiden. Han spilte sin første sesong i helhvitt i 2008 da laget spilte i 2. divisjon. Tok en pause i 2009, men har siden 2010 vært den spiller som har lagt i toppen når det gjelder antall kamper pr. sesong. Totalt har det blitt 233 obligatoriske kamper og 83 privatkamper . Totalt 316 kamper. Joe har fra sin venstreback- posisjon  scoret 37 obligatoriske mål og 10 mål i privatkamper: Totalt 47 mål.

Treneren fornøyd
Østsiden trener Tor Arild Jansson Haddal var fornøyd med kampen. – Dette er en god start for Østsiden og jeg må beømme laget for guts og god moral. Vi vinner sjansestatistikken og holder nesten inn med en spiller mindre den siste halvtimen. Skedsmo var et tøft lag  som spilte direkte og det er slike lag vi får møte i årets 3. divisjon. Dette skal vi bygge videre på, sa Haddal til ossia.no

Sarpsborg 08 neste
Det er ikke lenge å hvile for Østsiden. Onsdag 18. april kl. 18.00  kommer Sarpsborg 08 til 1. runde i NM i Østfoldhallen!

Kampens Øssiagutt
Juryen hadde en meget enkel oppgave med å  kåre kampens Øssiagutt: Petter Stedjeberg

Målcorer Markus Cham og kampens Øssiagutt Petter Stedjeberg

Østsidens lag: Cato Haugom – Joe Lunde, Rang Ferej, Petter Stedjeberg, Serdar Shawali – Fatos Berisha, Thomas T. Herskedal, Harold Mufoncol, Jens Johansen (30 min Marius Perau) – Markus Cham, Christoffer Skårn.