Unødvendig Øssiatap, 2-1 for Drøbak Frogn

| mars 3, 2018

Så kom årets første tap i Østfoldhallen lørdag, og et unødvendig sådan, mot også litt mer tøffere motstand enn i de øvrige treningskamper.
Østsiden uten Mads Olavesen, Tobias H Tehrani, Joe Lunde og Markus Nordheim Cham.
Lagene hadde en omgang hver, Østsiden første og Drøbak andre, og Øssia kunne punktert kampen så til de grader i første omgang.

(Bilde: Nok engang var det Christoffer Skårn til venstre på bildet som sørget for Øssias mål.)

Flere hundreprosent-sjanser ble spolert, og i tillegg slapp Øssia Drøbak lett inn i kampen igjen.
Allerede etter noen minutter kom Christoffer Skårn alene med keeper, men skjøt rett på. Etter 10 minutter flikket Petter Stedjeberg en corner mot nettmaskene, men en refleksredning av keeper reddet Drøbak. Nok en kjempesjanse til Øssia etter 22 minutter etter flott forarbeide av Fatos Berisha som spilte Skårn helt alene med keeper, men han brukte altfor lang tid og en Drøbakspiller klarte å komme i veien. Minuttet etter tok Øssia ledelsen ved Christoffer Skårn, etter en flott bakromspasning av Jens Johansen. Christoffer rundet keeper elegant og dermed 1-0 til Øssia, selvsagt fullt fortjent på det tidspunkt. Med 10 minutter igjen å spille fikk Mathias Herskedal Torgersen en eventyrlig mulighet til å øke Øssias ledelse. Fullstendig alene med keeper kunne han bare bredside inn en ny scoring, men valgte kraft, og ballen gikk rett på keeper og Drøbak slapp med skrekken.
Østsiden hadde full kontroll og alle ventet på pausesignalet. Så slår en av Øssias midtbanespillere et horribelt tilbakespill og med en keeper også litt på halvdistanse blir det lett for Drøbak å utligne til 1-1.
Så istedenfor etter spill og sjanser å lede 4-1, blir pauseresultaet i stedet flaterende, 1-1
Andre omgang bør egentlig bare forbigås i stillhet for Øssias del. Istedenfor å være mer direkte å bruke bakrommet som i første, ble alt bare tamt og stillestående. Det ble et ”laaangt” gjesp hvor lite skjedde. Kun to skudd mot mål et over og et til siden.

Drøbak tok over kampen totalt men skapte ikke allverdens av farlige muligheter. Øssia beste lagdel var forsvaret denne gangen med Petter Stedjeberg i spissen. Det sviktet nok mest på midten i andre omgang. Nesten alle dueller ble tapt det og gikk bakover, bakover, på tvers og på tvers. Når man i tillegg taper de fleste dueller blir det en tam affære.
Ikke en eneste bakromsball i andre omgang så vi. Når Øssia har en rask og bevegelig spiss som ligger og lurer og ikke får baller å jobbe med blir det vanskelig å skape noe.
Dessuten har Øssiagutta litt å lære i nærkampspillet. Litt for ofte kom man ikke tidlig nok opp i situasjonene, og sto litt med lua i hånda og så på Drøbak tok for seg. Litt å tenke på og jobbe med framover, for dette blir hverdagen når seriespillet snart begynner.
10 munutter før slutt setter Drøbak seiersmålet 2-1 da en nølende Øssiakeeper feilberegner et tilsynelatende greit innlegg langs bakken. Men Drøbakangriperen fikk en tågnegl på ballen og den rullet sakte inn over streken.
To drittmål egentlig avgjør til Drøbaks fordel, og slik blir det ofte når Øssia ikke klarer å avgjøre etter stor dominans i første.
Trener Tor Arild Haddal var selvsagt ikke spesielt fornøyd etter kampslutt.
– Man vinner ikke fotballkamper når man taper stort sett det som er av dueller, og da tenker jeg spesielt på andre omgang. Vi må bli mye mer tøffere og kyniske i mange situasjoner. Vi blir altfor enkelt plukket opp til tider, og roter oss unødvendig inn i situasjoner med mye ballføring, og for mye går på tvers og bakover. Bakrommet må brukes mye mer.

Dette er en treningskamp og fra alle slike må vi ta med oss lærdom. Det er mye lærdom å ta med seg herfra også, noe jeg vil bruke tiden som kommer til å jobbe med. Veldig greit at vi får noe å tygge på nå, så får vi satse på at vi har luket bort det meste når de viktige kampene kommer, avslutter Haddal.