Øssiaseier i målrik kamp mot Borgen

| januar 27, 2018

Østsiden tok sin første treningsseier mot 4-divisjonslaget Borgen i Østfoldhallen lørdag kveld. Kampen endte 4-3 etter at Østsiden ledet 3-0 ved pause. Østsiden kan takke keeperdebutanten Cato Haugom for seieren etter en rekke praktredninger.

Østsiden stilte med en rekke nye ansikter i den første kampen mot Moss og enda flere ble det i kampen mot Borgen. Skader har satt Joe Lunde, Petter Stedjeberg og Mats Olavesen foreløpig  på sidelinjen og alle tre satt på tribunen i Østfoldhallen. Men nykommerne markerte seg ved å være involvert i alle scoringene.
Prøvespiller Christoffer Skårn ordnet 1-0 alene med keeeper etter fem minutter etter gjennomspill av Thomas Herskedal.
Harold Mufoncol doblet ledelsen etter en halvtime da han ble spilt fri av en gammel Øssia-kjenning Markus Norheim Cham som i fjor spilte i Lyn Toppfotball, men som er høyaktuell for en retur til moderklubben. Markus viste klasse da han et minutt før pause klinket inn et frispark i krysset.  3-0 ledelse ved pause høres komfortabelt ut,  men Borgen var også med på notene. Østsidens keeper Cato Haugom  hadde tre fenomenale redninger.

Rett etter pause hadde Østsiden en kjempesjanse til å gå opp til 4-0, mens Borgen svarte med å skyte i stolpen før de endelig fikk redusert etter 55 minutter. Markus Norheim Cham   la på til 4-1 etter nydelig frispilling av en annen prøvespiller Sikander Chaudhry.

Keeper Cato Haugom flankeres av brødrene Mathias H. Torgersen og, Thomas Torgersen Herskedal

Med 4-1 ledelse trodde vi Østsiden kunne surfe inn til en enkel seier, men ble hardt straffet for nonchalant spill de siste 20 minuttene. Borgen viste seg som et sterkt kontringslag og reduserte to ganger til 4-3.  Laget fra Mobakken var også farlig nær utligning da keeper Haugom stengte buret i sluttminuttene.

Foruten keeperen har vi etter to treningskamper fått sans for midtbanespilleren ThomasTorgersen Herskedal som imponerer med teknikk og en sikker pasningsfot.

Mellomfornøyd trener
Østsidens trener Tor Arild Janson-Haddal var ikke helt happy etter kampen. -Jeg var rimelig fornøyd da vi gikk til pause med 3-0 ledelse. Da vi kjørte balltempo hang ikke Borgen med i svingene, men når vi utover i 2. omgang begynte å småspille foran deres 16 meter og trodde vi var bedre enn det vi er, ble vi straffet  av et godt kontringslag. Vi må spille på det vi er gode på, sa Østsidens trener til ossia.no.

Neste treningskamp er mot Råde søndag 4. februar kl. 13.00 i Østfoldhallen

Østsidens lag mot Borgen: Cato Haugom – Emil Alme (5 min Granit  Merovci), Rang Ferej, Tobias Hansen Tehrani (10 min Mathias H. Torgersen), Serdar Shawali – Jens Johansen (30 min Kamyar Ahmadi), Harold Mufoncol (20 min Fatos Berisha), Thomas Torgersen Herskedal – Sikander Chaudhry (20 min Joakim Hansen), Markus Norheim Cham, Christoffer Skårn