Positivt av Østsiden mot Moss

| januar 21, 2018

Som ventet fikk Østsiden trøbbel med Moss i lagets første treningskamp i Østfoldhallen søndag ettermiddag. Divisjonsforskjellen var åpenbar og Østsiden var heldig som slapp med 0-2 som også var pauseresultatet.  Moss kjørte hele 1. omgang og da hadde Østsiden mer enn nok med å forsvare seg. Etter pause byttet Øssia litt om på formasjonen og laget var mye mer med. Laget ble også snytt for et klart straffespark.

Det er mye nytt i årets Øssiastall. Mye rutine er borte og unge gutter har kommet til. Det blir derfor store veksler på de rutinerte  spillerne som er igjen. Det passet derfor dårlig at både Joe Lunde og Mats Olavesen måtte gå ut etter smeller.

Moss scoret etter to dødballer. Den første kom etter 20 minutter ved Tim Reinback og fem minutter før pause stusset Reinback ballen til Thomas Klaussen som uforstyrret kunne heade inn 2-0.

Rutine og nykomlinger etter kampen mot Moss. Serdar Shawali, Viktor Nilsen, Rang Ferej, Tom Johansen og Thomas Herskedal. Samt linselus Georg Sørensen

Etter pause la Østsiden om til 4-4-2 og det ble mer trøkk fremover. Mats Olavesen  ble meiet ned, ble skadet og måtte forlate banen, men fikk ikke straffesparket han fortjente.

Etter en jevnspilt første del av 2. omgang, var det Moss som dominerte siste del av kampen. Rang Ferej og vikarierende midtstopper Serdar Shawali spilte solid i midtforsvaret. Nykomlingen Emil Alme gjorde også et godt inntrykk den omgangen han spilte. Hyggelig er det også å se at  tidligere Øssiagutter som  Jens Johansen og Viktor Nilsen er med og kjemper om en plass på A-laget

Treneren fornøyd
Østsidens trener Tor Arild Janson-Haddal var fornøyd med sine gutter etter kampen. – Vi har bare trent sammen i tre uker med en tynn stall pga av mye sykdom. Guttene viste god moral mot et godt lag som stilte med den samme troppen som de gjorde mot Sarpsborg 08 i forrrige uke. – Vi fikk to surrete baklengsmål i mot etter dødball. Det er noe vi skal rette på, avslutter treneren til ossia.no

Østsidens neste motstander er Borgen lørdag 27. januar kl. 17.00

Laget mot Moss FK: Vebjørn Sahlin – Emil Alme (Viktor Nilsen 30 min), Rang Ferej, Joe Lunde (Fatos Berisha 50 min) Serdar Shawali – Granit Merovci (Joakim Hansen 45 min), Thomas T. Herskedal, Harold Mufoncol, Jens Johansen, Kamyar Ahmadi – Mats Olavesen(Granit Merovci  kom inn igjen i15 min).