Østsiden berget plassen i 3. divisjon!

| oktober 21, 2017

Her jubler Østsiden for seieren over Ørn og det var nok til å redde plassen i 3. divisjon

Østsiden berget plassen med et nødskrik i den dramatiske sisterunden i 3. divisjon! Laget gikk riktignok  poengløse av banen ettet 0-1 mot Drøbak/Frogn, men hjelpen kom fra uventet hold. Vestfossen vant 2-1 over Sarpsborg 08 2 på Sarspsborg stadion og sendte rekruttlaget til Norges nest beste lag ned i 4. divisjon. Snakk om bombe! Østsiden kom foran sarpingene på bedre målforskjell.

Forutsetningene foran kampen var at Østsiden greide seg med ett poeng i siste serierunde. Og det var absolutt innen rekkevidde. Hjemmelaget var klarte det beste laget og dominerte  andre omgang selv med 10 spillere de siste 25 minuttene. Østsiden startet 2. omgang med fire cornere på rappen og på den siste forsøket ble det reddet med nød og neppe. Men ballen ville ikke inn på de mest opplagte sjansene. Helt ut av det blå tok gjestene ledelsen. Drøbak/Frogn hadde ett skudd på mål idet 56 minutt og det gikk inn.

Etter en snau halvtime trodde de fleste at Østsiden hadde tatt ledelsen. Linjemann vinket for offiside på Alban Shipshani, men dommeren vinket linjemannen ned da Enal Hasurdzic  onside  kom stormende inn fra venstre og alene med keeper puttet ballen i mål. Dommeren dømte mål til Øssia til Drøbaks store protester. Etter konferanse med linjemann ble målet annulert for offside.

Enal, som forøvrig ble kåret til kampens  Øssiagutt, sier til ossia.no etter kampen:  – Jeg var minst tre meter onside da overlegget kom og dommeren sto bare fem meter unna og hadde full oversikt. At han senere gjorde om avgjørelsen er helt utrolig. – Hadde vi fått godkjent den scoringen, hadde vi vunnet lett, avslutter Enal Hasurdzic.

Østsiden gjorde noe offensive bytter på slutten av kampen, men det hjalp ikke. Kampen var langt inne på overtid, og Øssiafansen kunne senke skuldrene, da meldingen fra Sarpsborg stadion kom at Vestfossen hadde vunnet! Endelig et resultat som gikk Østsidens vei i den nervepirrende avslutningen.

En stor delegasjon fra Drøbak kunne  først juble da dommeren blåste for full tid. Hadde Østsiden fått en scoring på slutten, hadde Drøbak rykket ned. Ikke rart det var enorme gledescen da sluttsignalet gikk.

Hos Østsiden fikk Alban Shipshani og Harold Mufoncol gult kort.  Markus Engebretsen pådro seg to gule i det 59. og 65 minutt og fikk marsjordre. Det andre gule var meget tvilsomt.

God sesong tross alt
Selv om Østsiden havnet på 10. plass har laget levert en god sesong. Det har vært mye stang ut.  Laget har spilt bra mot topplagene og  de fire poengene de kjempet seg til mot Ørn og Kvik viste seg å være det som skulle til for å berge plassene. I motsatt ende ergrer høsttapene mot Sarpsborg 08, Kråkerøy og Sprint.