Østsiden ute av form, fikk ikke revansjen

| september 23, 2017

Østsiden får det ikke til å stemme om dagen. Det er noe tamt over det hele, og dessuten er det flere nøkkelspillere som regelrett er ute av form.
Det må forventes mer, for det som har blitt vist i et par kamper nå, er langt langt under pari.
Selv om helhetsinntrykket idag var et par knepp opp fra siste kamp mot Sarpsborg 08-2, er det ikke noe som helst tvil om at Øssia er inne i tung periode nå, det flyter dårlig for å si det mildt.

Bilde: Rang Ferej viste innsats og ble kåret til Øtsidens bestemann.

Laget skal passe seg litt framover, med flere slike feilskjær og at de andre bunnlagene begynner å vinne, kan dette blir mer spennende på tampen av sesongen enn det vi hadde håpet på.
Østsiden merker også nå veldig på en tynn tropp, da flere også var uaktuelle av flere årsaker.
Østsiden var vel ”all over” det beste laget spillemessig, og kjørte Kråkerøy i flere perioder i kampen og burde vel ha klart å score et par ganger også, men hva hjelper vel det når Kråkerøy roter inn et drittmål, og vinner dermed kanskje litt ufortjent 1-0, men drittmål teller uheldigvis like mye.
Østsiden åpnet best og styrte mye i første omgang, men som resten av kampen også ble det noe urytmisk over det hele, og totalt sett blir det skapt for lite.
Mot dette Kråkerøy laget skulle Øssia så absolutt skapt mer, men det blir for stillestående, og mange vanskelige og dårlige valg forover. Det blir totalt sett for enkelt og uoppfinnsomt det som kommer.
Kråkerøy mønstret et lag som det absolutt burde være mulig å slå, også de med flere nøkkelspillere ute, så Øssia hadde en aller tiders mulighet denne gangen til å slå Kråkerøy, og var vel også en ørliten favoritt før oppgjøret.
På en blytung Øssia matte kjempet Kråkerøy hakket mer heroisk enn Øssia, og det var det som tilslutt reddet dem. De hadde ikke noe å komme med offensivt, men de holdt stand bakover.
Når Øssia som vanligvis har mer å by på offensivt ikke skremmer motstanderne mer enn i dag, blir det tungt å score å vinne kamper.
I første omgang hadde Mats Gyring Olavesen en hundreprosent sjanse fra fem meter, men blåste ballen over. Asim Palic traff tverliggeren, og Alban Shipshani hadde et par gode skuddforsøk.
Første omgangs og kampens eneste mål kom på et innlegg fra siden som Øssias keeper enkelt kunne tatt i fast grep, isteden foretok han en uheldig utboksing som gikk rett i bena på en Kråkerøyspiller og han rullet den under  keeper igjen og i mål.
Selv om det var en uheldig inngripen, var det såpass tidelig i kampen at Østsiden hadde allverdens tid til å rette på det framover, noe som dessverre ingen evnet.
Østsiden hadde også muligheter til å score i andre omgang. Omgangens største hadde vel Harold Mufoncol som i god posisjon blåste ballen over.
Kråkerøy kom på noen få overganger de også. Østsiden gjorde det vanskelig for seg selv, da Alban Shipshani pådro seg to unødvendige gule kort, dermed rødt.
Det siste var alldeles unødvendig og dumt, men det første var tvilsomt,
Kampens dommer som for så vidt klarte seg greit nok, var altfor glad i å dele ut gule kort, 13 totalt, noe han kunne unngått tidligere i kampen ved bedre kommunikasjon, kalle til seg kapteinenen og lagt seg på en litt høyere linje, det burde ringt en klokke når han så baneforholdene.
Kråkerøy kan også takke dommeren for at han ikke viste ut Karolius Jarmalavicius, da han skulle hatt klart sitt andre gule kort , en slett avgjørelse av den ellers så kortglade dommer vil vi si. Det kunne endret kampbildet, men det får vi aldri svar på.
Marginenen er heller dessverre ikke med Øssia om dagen i slike viktige situasjoner.
Østsiden var faktisk bedre enn Kråkerøy med 10 mann og skapte noen farligheter, selv om også Kråkerøy fikk et par farlige overganger.
Det ebbet ut med 1-0 til Kråkerøy, som antakeligvis reddet plassen med den seieren.
Men hvem som er Fredrikstads nest beste lag er fortsatt en åpen affære.
Det har Østsiden er mulighet til å gjøre noe med, men da må laget finne seg sjæl igjen, og det begynner på første trening til uken. Nå må alle vise hva som bor i dem av guts og tæl og innstilling, da snur det igjen forhåpentligvis. Det er alltid enkle resepter ut av uføre som virker.
En jury kåret Rang Ferej til Øssias bestemann.
Gule kort til: Asim Palic, Rang Ferej, Dino Mulac,, Mats Gyring Olavesen og Alban Shipshani to gule og dermed rødt
Mats og Alban må dermed stå over mot Sprint Jeløy i neste runde.

Referent, Fotballstyret, ØILF

Østsidens lag:
Vebjørn Sahlin, Serdar Shawali, Rang Ferej, Asim Palic, Joe Lunde, Harold Mufoncol, Mads Gyring Olavesen, (Agim Shabani 17 min. og Stian Nikolaysen 2 minutter for Agim Shabani) Fatos Berhisa, Enal Hasurdzic, Dino Mulac, Alban Shipshani