Helsvart for Østsiden

| september 18, 2017

Dette var begredelige greier, bort i mot helsvart og årets dårligste kamp.
Østsiden tapte til slutt helt fortjent, men flatterende at sluttresultatet ble hele 6-2 til Sarpsborg 08-2

(Bilde: Østsidens bestemann mot Sarpsborg 08-2 ble Mads Gyring Olavesen)

La oss håpe dette var en engangsforeteelse, og at gutta virkelig reiser seg igjen raskt. Det må de for med den innstillingen og innsatsen taper man for et hvert lag, og førstkommende lørdag kommer Kråkerøy på besøk til lokalderby.
Da må Øssiagutta vise seg fra en helt annen side. Da må den gode høstformen Øssia har vist i det siste fram igjen. På forhånd oset det 3 poeng til Øssia lang vei. Sarpsborg 08 kom med et helt overkommelig lag bestående for det meste av juniorspillere.
Tanken om at dette ble en ”walk in the park” streifet nok tydeligvis innom de fleste. Det så i hvert fall slik ut.
Tanken forsterket seg kanskje også på bagrunn av at Øssia tok ledelsen 1-0 allerede etter 30 sekunder ved Alban Shipshani som enkelt utnyttet en gedigen keepertabbe. Både 2-0 og 3-0 kunne Øssia ledet etter 10 minutter. Alban blant annet helt alene, men skuddet gikk på innsiden av stolpen og ut.
Sarpsborg 08 vaklet fælt med en usikker keeper  og Øssia hadde de helt i kne, men mål ble det ikke på store sjanser. Dette skulle hjemmelaget  ha unyttet bedre. Dersom disse store sjansene hadde blitt omsatt i mål hadde nok kampbildet blitt en annen.
I stedet snek det seg nok inn en tanke om at dette blir lett. Sarpsborg 08 kom mer med i kampen og ut av ingenting klarte de å utligne til 1-1 som var pauseresultatet.
Østsiden var helt ute av det da andre omgang startet, temposvakt, pasninger bakover og på tvers som ble plukket opp gang på gang. En humpete høstgressmatte innbød heller ikke til finspill, det hadde Øssiaspillerne nok tid til å skjønne at ikke gikk.
Innsatsen og viljen til å løpe var helt fraværende og duellkraften var på småguttenivå.
Øssia skulle jo feie banen med disse juniorene, i stedet var det gjestene som så ut som voksne menn og Øssia som juniorer. Gjestene fra Sarpsborg var freske, tok for seg i duellene, og gjorde mang en gang Øssia til statister.
Når det sies burde også kampens dommer ved flere anledninger både i første og andre omgang ha slått oftere ned på ufint spill fra sarpingene.
Direkte farlig ved flere anledninger og noen av våre fikk kraftige smeller, helt unødvendig.
Sarpsborg 08 scoret 3 mål i løpet av 10 minutter uten at vi skal gå nærmere innpå det, men å sove i timen er bare fornavnet. Gjestene økte til 5-1 ved et uheldig selvmål også. Østsiden var ikke uten muligheter i andre omgang og hadde flere gode sjanser, og som oftest var Alban Shipshani innblandet.
Tverrligger, stolpe og et særpeben i siste liten kom i veien. Mads Gyring Olavesen reduserte til 5-2 etter forarbeide og frispilling av Shipshani.

Østsiden fikk også helt klart et mål feil annulert for offiside. Etter diskusjoner med linjemann og dommer imellom ble det til slutt annulert. Da Østsiden presset litt på slutten, gikk like godt sarpingene opp satte sluttresultatet til 6-2.

Man kan selvsagt til slutt også spørre seg hvem som setter opp en Kråkerøy-linjemann og en hoveddommer fra Sprint Jeløy, når begge disse lag spiller i Østsidens avdeling.  Bortsett fra noen tvilsomme situasjoner var det denne gangen ikke kampavgjørende, men det snakkes om fairplay og alt annet skal være bunnseriøst i Norsk Tipping liga.
Da er dette et stort spørsmåltegn ved dommeroppsettet. Avdelingen regnes innefor Norsk toppfotball og da bør det i hvert fall være dommere fra en annen krets enn de lagene er fra som skal dømme kampene. Det koster kanskje noen kroner ekstra, men da unngår man spekulasjoner. Østsiden meldte fra også om dette i fjor, men tydeligvis bare for døve ører.
Som sagt Øssia må nå riste av seg ”stekepanna” som man fikk i dag og være revansjelystne til de grader, så får vi håpe Kråkerøy får smake Øssiapisken til lørdag. Asim Palic spilte ikke dagens kamp pga en skade, men er forhåpentligvis tilbake på lørdag. Mads Gyring Olavesen ble av en jury kåret til Østsidens bestemann. Gult kort fikk brødrene Argtim og Agim Shabani. Det betyr dessverre at Argtim fikk sitt 5 gule kort å må stå over mot Kråkerøy.

Østsidens lag:Vebjørn Sahlin, Serdar Shawali, (Durim Mehmeti 4 min) Rang Ferej, Argtim Shabani, Joe Lunde, Harold Mufoncol, (Agim Shabani 25 min.) Mads Gyring Olavesen, Fatos Berhisa, Enal Hasurdzic, Dino Mulac, Alban Shipshani