Østsiden snublet inn til 2. kval. runde

| mars 29, 2017

Østsiden kom helskinnet gjennom 1.  kval. runde NM mot Rakkestad i Østfoldhallen onsdag kveld. Laget måtte virkelig slite for avansementet til 2. kval. runde etter 2-0 seier på en dårlig dag. I første omgang hadde laget full kontroll og jaktet et ledermål, men den forløsende scoringen kom først tre minutter før pause. Da trodde vi Østsiden skulle «drepe kampen» med en tidlig scoring i 2. omgang. Det skjedde ikke. Rakkestad var livsfarlig på cornere og to ganger smalt det i tverrliggeren. Først sju minutter før slutt klinket Joe Lund inn 2-0 målet som gjorde sitt til at Østsiden kunne surfe inn de siste minuttene.

Endelig er sesongen i gang med kval. kamper for NM. Østsiden vil som i fjor prøve å komme over de to første hindrene som bringer laget til 1. ordinære runde. Østsiden tok tidlig tak i kampen, men det ble bare med noen halvsjanser. Rakkestad-keeperen ble ikke satt på de store prøvene med lompeskudd fra langt hold og innlegg som regel var keepermat. Vi måtte vente helt til det 42 minutt før det ble scoring. Liridon Selmani fikset ledelse etter et flott innlegg fra Markus Engebretsen.

To fornøyde målscorere mot Rakkestad. Liridon Selmani og Joe Lunde

Femten minutter ut i 2. omgang burde Østsiden ha punktert kampen. Dino Mulac kom seg fri til kortlinjen og de fleste så ballen i nettet da Liridon fikk en lissepasning midt foran mål. I stedet for å doble ledelsen, ble det en svimete Øssiaperiode hvor  Rakkestad hadde fortjent utligning etter en rekke store sjanser.

Som i 1. kval. runde i fjor mot Borgen, var det Joe Lunde som kunne berolige frynsete Øssianerver med en ny suser. Med 2-0 ledelse hadde ikke Rakkestad mer å by på.

Vant på en dårlig dag
-I første omgang hadde vi kontroll på kampen, men etter pause leverer vi en svak kamp, sa Østsidens trener Daniel Lubieniecki etter kampen. Vi tapte duellene, gjorde enkle feil og løp ikke nok. Det var positivt at vi vant på en dårlig dag, men vi må heve oss i neste runde.

Hos Østsiden fikk Fatos berisha gult kort. Rakkestad fikk 4 gule kort

2. kval. runde er allerede tirsdag 4. april, så neste motstander blir offentliggjort denne uka.

Østsiden stilte uten Argtim Shabani og Harold Mufoncol som ikke var tilgjengelig.

Østsidens lag: Thomas Skjelin – Asim Palic (5 min Nicolas Thorkildsen), Range Ferej, Joe Lunde, Serdar Shawali – Fatos Berisha, Faton Hoti, Markus Engebretsen, Enal Hasurdzic(25 min. Fredrik Mangseth) – Liridin Selmani, Dino Mulac (15 min Marcus Rodin)