Østsiden for halv maskin utklasset Trosvik

| april 16, 2016
Dino Mulac

Dino Mulac scoret to mål

(OPPDATERT) Østsiden vant tilslutt med utklassingssifrene 4-1 over Trosvik på Østsiden kunstgress lørdag ettermiddag uten å imponere noen. Det var tydelig å se at FFK-kampen satt i både bein og hoder, for det var ingen gnistrende forestilling de helhvite leverte. Det gjorde heldigvis heller ikke våre gjester fra Trosvik som vi spår en tøff sesong i 3. divisjon.
Det viktigste mot Trosvik var å skaffe seg 3 poeng etter en meget tøff uke for Øssiagutta. Med fasit i hånd, 4 poeng i serien og en gnistrende kamp mot FFK hvor Øssia virkelig ble satt på kartet i distriktet igjen, er vi meget godt fornøyde med.
I kampen mot Trosvik ble det aldri noen god rytme i første omgang. Feilpasningene florerte og man var ikke helt med i duellspillet. Heldigvis virket våre gjester også svært tafatte og hadde vel egentlig ikke en eneste målsjanse i første omgang.
Etter 13 minutter la Markus Engebretsen inn et innlegg som Faton Hoti ekspederte opp i nettaket og dermed 1-0.
Østsiden skapte også et par gode muligheter, blant annet fra Marius Slydal som spilte fra start, som ikke fikk stokket bena fra kloss hold.
Den mest spesielle situasjonen i første omgang var etter 35 minutter da Faton Hoti regelrett ble meiet rett ned, man hørte det smalt. Både Trosvik og Øssia ventet straffespark, men av en eller annen merkelig grunn dømte dommer for filming og gult kort til Faton. Da var det en del Øssia patrioter som virkelig var i harnisk, og helt med rette. Man måtte nesten gni seg i øynene av hva man så, og en godt plassert linjemann hadde muligens rett før tatt på seg ”sveisebriller” i tillegg. Totalt uforstålig, første omgangs store snakkis.
Første omgang ebber ut med 1-0 ledelse til Øssia.
I andre omgang kom Dino Mulac inn for en skadet Marius Slydal, og etter hvert Lars Bråten inn for Andreas Hermansen. Østsiden kontrollerte de første 10 minuttene, men plutselig ut av ingenting etter 55 minutter fikk Trosvik en kontring. Øssia var sene i returløpet og var bare 3 igjen bak. Det ble en gjennomstikker til Ridouan Elyounoussi som satte inn reduseringen 1-1 bak Lars Brudalen, som kanskje burde avverget, men han kom muligens litt ut av balanse.
Byttene med Dino Mulac og Lars Bråten var utslagsgivende for Østsidens del.
Heldigvis bare 2 minutter etter reduseringen i det 57 minutt tok Østsiden igjen ledelsen. Dino ble fint frispilt og iskaldt alene med keeper setter han en elegant lobb som spretter inn i nettveggen. Det var et meget viktig mål som rystet Trosvikgutta.
Dino gjorde et godt innhopp, han virket tent og var stadig en trussel. En jury kåret han til dagens Øssiagutt.
Trosvik klarte aldri å skape noe etter dette selv om det fortsatt var en liten nerve i kampen, de hadde ikke gitt opp.

I det 77. minutt var det fint spill mellom Faton Hoti og Lars Bråten. Sistnevnte dro seg inn i feltet og ble uregmentert felt og dermed straffe til Øssia. Måltyven Dino Mulac tok seg av den biffen og satte inn 3-1 via stolpen.
Lars Bråten gjorde et flott innhopp, lur som en rev, flink til å holde på ballen og se løsninger. Han gjorde Trosvikspillerne frustrerte noen ganger, ikke lett å ta fra den gutten ballen nei.
Resten av luften gikk ut av Trosvik som ble litt vel frusterte, og Keywan Ahmadi så det røde kortet da han kom for sent inn i en takling rett etter. Kanskje litt hardt dømt av dommeren, men han hadde nok også samlet på seg litt ekstra hos dommeren med stadig ”kakling” kampen gjennom, samt også frustrasjon for at det var han som lagde straffen.
Det ble ampert ved noen anledninger og Trosvik pådro seg flere gule kort. Heldigvis roet det seg ned igjen.
Kampens siste mål og den absolutte spikeren i kista kom på en Øssiakontring som var helt overlegne etter utvisningen.
Fatos Berisha setter fart og uegoistisk sender han ballen over til innbytter Enal Hasurdzic som dunker enkelt inn sluttsresultatet 4-1
Øssia tar med seg herlige 3 poeng som er det viktigste, så får heller gutta også ta fram finspillet når de neste lørdag skal ut i nok et lokaloppgjør mot Kråkerøy på Blomsterøya.
Gult kort Faton Hoti
Østsidens lag:
Lars Brudalen – Asim Palic, Argtim Shabani, Rang Ferej, Joe Lunde – Fatos Berisha ( Markus Rodin 3 minutter), Faton Hoti, Safin Nerwai, Markus Engebretsen (Enal Hasurdzic 25 minutter) – Marius Slydal (Dino Mulac 45 minutter) – Andreas Hermansen (Lars Bråten 28 minutter)

Fredriksstad Blad

Demokraten

FBTV

Emne: Fotball, Fotball

Håndball A-laget (2019/2020)
Nr Lag K V U T Mål P
1 Reistad 20 17 0 3 637 - 503 34
2 Fredrikstad Bkl 2 18 11 2 5 573 - 513 24
3 Tertnes 19 12 0 7 524 - 505 24
4 Åsane 18 10 2 6 501 - 449 22
5 Årstad 19 9 0 10 530 - 542 18
6 Tveter 17 9 0 8 506 - 513 18
7 Østsiden Fredrikstad 17 7 1 9 483 - 488 15
8 Hokksund 19 7 0 12 507 - 558 14
9 Sarpsborg 17 6 0 11 500 - 505 12
10 Gneist 16 6 0 10 454 - 480 12
11 Fana 2 16 6 0 10 384 - 486 12
12 Viking TIF 16 3 1 12 425 - 482 7
Fotball A-laget (2019)
Neste kamp A-Laget
Arkiv
KONTAKT OSS GJERNE
Ikke nøl med å ta kontakt med oss for en hyggelig og uforpliktende prat. Vi bistår gjerne!

Post: Postboks 160, 1650 Sellebakk
Besøk: Lundheimveien 6, 1636 Gml. Frstad.

Kontaktinfo Klubbformann
Kontaktinfo Håndballavdelingen
Kontaktinfo Fotballavdelingen
Kontaktinfo Webredaksjonen
Kontaktinfo Fredrikstad Cup
MER OM ØSSIA
Østsiden Idrettslag ble stiftet i 1935 og ble i 2012 til Østsiden Idrettslag Fredrikstad. Klubben består i dag av flere avdelinger og grupper. Håndball og fotballavdelingen er de største og til sammen er over 300 barn og unge i aktivitet gjennom året. Klubben har også A lag i både fotball (4. divisjon) og håndball (2. divisjon).

I tillegg er klubben arrangør av Fredrikstad Cup, Norges største håndballcup. Totalt samles over 700 lag og 30 000 besøkende årlig i Fredrikstad.
ØSTSIDEN IL FREDRIKSTAD - 1935 TIL 2021
HJEM     FOTBALLNYHETER     HÅNDBALLNYHETER     UTLEIE     SØK     KONTAKT