A-laget med sterk borteseier!

| mai 10, 2013

Etter et kjedelig uavgjort-resultat hjemme mot Træff på søndag, reiste  Østsiden torsdag  til Drammen for å møte Birkebeineren. Det ble en tett og jevn kamp, hvor Østsiden tilslutt vant fortjent, noe som betyr at laget har innkassert sesongens første trepoenger.

Mergim Dervishi scoret 3-1 målet i kampen

Start 11-er:
Marius Svendsen – Ole Jørgen Karstensen, Jørgen Magnussen, Sargon Cicek, Joe Lunde – Mergim Dervishi, Eirik Laabak, Ola Bjørnland – Behraman Gholamreza, Faton Hoti -Isa Bagci

Et svært revansjesugent Østsiden-lag gjestet altså Årbogen og Trelleborg Arena, og gikk som mot Træff ut for å ta kontroll om kampen. Det var tydelig at det var to lag som kjente hverandre. Både gjennom trenere, men også ettersom lagene møtte hverandre senest i treningskamp i mars. Lagene kjente på hverandre, men allerede etter 9 minutter tok  Østsiden ledelsen 1-0 da Faton Hoti får forsere mot Birkebeinerens mål. Birkebeinerens forsvarere er passive og Hoti fikk skyte fra 18 meter. Ballen treffer en motstander og skifter retning slik at keeperen er utspilt da skuddet gikk i mål.

Østsiden tar etter målet kommandoen over kampen, men Birkebeineren jobber seg inn igjen i kampen. Det er en jevn kamp uten de store sjansene fram til Isa Bagci blir spilt gjennom i det 30 minutt. Han er alene mot Birkebeinerens rutinerte sisteskanse Thomas Solvoll når han blir løpt opp og revet over ende av IBKs Mads Ryhgseter.

I situasjonen oppstår et kaos i det Østsidens spillere roper på rødt kort, mens IBKs spillere mener Bagci har brukt albuen mot Ryhgseter i etterkant av situasjonen. Dommeren viser først det røde kortet til Ryhgseter og ingen tegn til at han har tenkt å vise ut Bagci, før han får roet ned begge lags spillere. Når han da har fått kontrollert situasjonen og forhører seg med assistentdommer peker han allikevel Isa mot garderoben. Lagene har ti spillere hver, og Østsiden fortsetter kampen med Ola på topp og Eirik Laabak ut på kanten.

Omgangen ebber ut på stillingen 0-1. I pausen tok trener Glenn Rostad ut Ola Bjørnland og satte inn Marius Slydal.

Birkebeineren var neppe fornøyd med sin første omgang og kom ut mye mer aggressivt i andre omgang. Østsiden fikk noen veldige gode overganger, men laget er fortsatt ikke nøyaktige nok i de avgjørende øyeblikkene. I et av sine angrep blir en spiller hos IBK felt på ca. 25 meter og dommeren blåser helt korrekt frispark. Jøran Lid hos IBK skyter med sin venstre fot ballen noe enkelt forbi muren og Marius Svendsen i mål, som gjør at det står 1-1 etter 54 minutter.

Kampen preges av at begge lag har ti og ikke elleve spillere på banen, og etter utligningen er det Birkebeineren som kjører kampen. Dette skaper nye overganger motsatt vei, men ikke før i det 80 spilleminutt kommer Østsidens 2-1 scoring. Behraman Gholamreza får ballen på ca. 20 meter og velger å skyte. Keeper ser ut til å ha full kontroll over skuddet som verken er presist eller særlig hardt. Allikevel glipper ballen mellom hendene til keeper Solvoll og spretter inn i nettet.

Birkebeineren kjører på offensivt, uten å få de særlig store sjansene. Noen farlige dødballer og cornere, men Østsidens ti mann kriger og viser at de virkelig vil ha denne seieren. I sluttminuttene er Berra smart og god, og skjermer ballen for å bruke tid. Etter et innkast spiller han vegg med Mats Olavesen, som har kommet inn for Eirik Laabak, og finner Faton foran mål. Faton flikker ballen frekt videre til Mergim som iskaldt setter inn 3-1 som blir sluttresultatet.

Argtim Shabani kom også inn for Marius Slydal i det 90 minutt.

En sterk lagseier som viser at laget virkelig har begynt poengfangsten i årets Oddsenliga.