Old Boys satte Saltnes på hodet etter 4-3 seier

| oktober 10, 2014
Artikkelforfatteren i fint driv

Artikkelforfatteren i fint driv

Torsdag 9.oktober: – En kveld for de store anledninger. -En kveld med ekstreme prestasjoner. -En kveld som vil bli sett tilbake på som noe helt spesielt i den lille og introverte bygda Saltnes.
Denne kvelden i Saltnes – 82 kilometer syd for Oslo, 2.440 kilometer nord for Roma, 17 kilometer nordvest for Fredrikstad og sist, men ikke minst 19,7 kilometer fra Østsiden klubbhus – vil stå som en milepæl når den årlige status blant bygdas elite gjøres opp på Saltnes grendehus. http://saltnesgrendelag.no/om.html.
Det var tydelig at Saltnes hadde mobilisert sine beste menn når kretsens mestvinnende lag, uansett årsklasse og divisjon, kom på besøk. At det var stas, og et historisk øyeblikk å få nestorene innen oldboysfotball til hjembygda, preget både stemning på og utenfor banen.
Med en farlig lav snittalder og BMI`er på nivå med undertegnedes (som er i særklasse den best trente på vårt lag) var Saltnes klare for å plassere en ripe i lakken på karroseriet til «The bad old boys»
Slik skulle det altså ikke bli…….
Kampen ble avholdt med dempet belysning slik at våre gutter med en snittalder på nærmere 47 og nedsatt nattesyn (4 mann på laget med blant annet sukkersyke og synsdemens har kjøreforbud etter kl.19.00 på grunn av dette), hadde store problemer med å skille med- og motspillere fra hverandre. Saltnes sitt vesentlig yngre lag profiterte stort på disse forholdene og det ryktes at de i tillegg hadde vært i mørkebu for tilvenning en time før kampen. Våre gutter måtte stole på intuisjon og erfaring – noe det er nok av i bøtter og spann. Noe som skulle vise seg å holde…såvidt.
Kveldens Øssialag måtte klare seg uten manager Steinar Herzeth (sliter med et liggesår) og spillende oppmann og referent Tor Drillestad. Frykten for at dette skulle prege laget negativt var så absolutt tilstede. Steinar er en mester i å avlede oppmerksomheten til motstanderen på grunn av en ellevill selvlysende grønn topplue og grisete kommentarer fra sidelinja, mens Tor er kjent for å ha en klam hånd på det meste som skjer og være positivt involvert i de fleste av våre baklengsmål.
Tors stille og lett fraværende lederstil har blitt en underfundig trygghetsfaktor i gruppa – hvor vi har fått en «vi vinner likavæl»holdning. Han har i tillegg, etter sin fantastiske «fra-30-meter-i-krysset-scoring» tidligere i sesongen, gitt oss alle en tro på at alt er mulig – ingenting er for vanskelig. Hendelsen (scoringen) kan sammenlignes og sidestilles med de største prestasjonene vi så i Lars Monsens TV2 program «Ingen grenser» i fjor. Savnet etter Tor var å ta og føle på men gutta ville vise at de kunne. Og det gjorde de…
Så til scoringene:
0-1: Kom fra ingen annen en Ketil Kæll Kølla Tannebiss Kristiansen. Som alltid vakkert når Ketil gjør ting med ballen. Klakk – klakk – klakk –mål!
1-1:  For mørkt til at noen så noe
2-1:For mørkt til at noen så noe
Pause
Med et pauseresultat jeg er noe usikker på hvorvidt var fortjent eller ei (jeg er en av de ovennevnte 4), ble det i pausen lagt om til et mer offensivt og aggressivt spillesystem: Lukt mann, finn mann, følg mann, opp i mann, ta mann, lag flere mål! Dette høres lett ut men er vanskelig når man er på vei inn i livets høst med ymse belastningskader, påbegynnende bronkitt og løen prostata.
Det skal også nevnes at vår eminente 8(?)keeper Morten Higuita Jensen etter å ha byttet til den mest lysterke siden av banen fikk opplevelsen av å kunne se ballen – noe som bidro til en enda høyere redningsprosent i annen omgang.
2-2: Ketil Kæll Kølla Tannebiss Kristiansen. Mannen jeg ville vært gift med om jeg var kvinne.
2-3: Jon Thorvaldsen. Mannen jeg ville hatt et forhold til på si om jeg var kvinne – selv om jeg da ville vært utro med Ketil. Et mål i verdensklasse – igjen! Etter et fantastisk brudd av undertegnede med påfølgende avlevering av ballen til Jon nede ved eget mål forserer førsteelskeren fra egen banehalvdel og helt til det gjenstår 20 meter. Pang! I krysset! Selvfølgelig! I tredje kamp! På rad! Kom å få kos Jon….
2-4: Ketil Kæll Kølla Tannebiss Kristiansen. Mannen min – Ketil – gjør en enmannsprestasjon det står respekt av. Drar seg gjennom på siden og klanker ballen opp i nærmeste hjørne. Saltnes sin keeper hadde….et mørkt øyeblikk.
3-4: For mørkt til at noen så noe
Kampslutt. Varene er levert, det lukter mann, det klemmes, følelser får fritt spillerom. Det er godt å være Øssiagutt – igjen.

Våre beste menn denne sene og svært mørke høstkveld:
Morten Higuita Jensen – Trygg og god. Kanskje årsbeste.
Svein Antonsen – Mer spilletid enn vanlig noe som tyder på at den «gamle dame» er på vei mot storformen. Leverer!
Leif Erik Andersen – Tyngre og raskere enn noensinne – 130 kilo med vilje! Påførte motstanderen to brudd og 16 blåmerker.
Glenn Helminsen – Trygg og god. Ingen hælspark og da blir det høye score på spillerbørsen
Tore Berntsen – Er gjenfødt som fotballspiller! Leverer igjen! Og igjen! Og igjen! Sterk og tydelig!
Ole Tharaldsen – Stødig og hardtarbeidende. Vår Alf Inge Håland – en som motstanderen hater å spille mot.
Jon Thorvaldsen (1 mål) Stiller opp og leverer med ryggproblemer. Mål i verdensklasse – noe som pokker ikke er tull engang.
Ketil Kristiansen (3mål) BB. Say no more…..
Morten ”Messi” Moum –Binder opp 3 motstandere og skaper rom for alle andre. Der han selv er finnes intet rom – bare Morten – med Mortenkroppen sin – Store fine Morten – GoMorten – Morten.
Kenneth Baltzersen – Ikler meg rollen som spillende manager på en måte som Gianluca Vialli ville ha misunt (vant ligacupen og cupvinnercupen i sin første sesong som spillende manager). Spørsmålet vi aldri vil få svar på er om denne kampen ville blitt vunnet med en annen kampledelse….

I Tor Drillestad sitt fravær:
10.10.14 Kenneth Baltzersen
(Talentutvikler, glagutt og flåkjeft)

Kommentar:
Trener av laget fra den andre siden, Lasse Trulsen, har de siste årene hatt en lei tendens til å hente våre Old Boys spillere i et forsøk på å heve sitt middelmådige (mange vil sikkert dra det lenger og si fryktelig dårlige) A-lag. Jeg nevner blant annet Petter Johannessen, Bjørn Erik Olsen og sist, men ikke minst Andre Gomez Nilsen. Hadde han vært tilstede i går (og det var du kanskje Lasse?), er vi stygt redd for at han vil prøve seg igjen. Mange av våre gutter vil hevet laget fra den andre siden – forutsatt at lysforholdene er bedre enn i går. Sannsynligheten er dog liten da få eller ingen av oss gjenværende ønsker å spille i Norges styggeste drakter. Sannsynligheten for å vinne noe er også ekstremt mye større hos oss enn «der borte». Amen.

Emne: Fotball, Hovednyhet

Håndball A-laget (2016/2017)
Nr Lag K V U T Mål P LS
1 Østsiden Fredrikstad 22 18 3 1 585 - 457 39
2 Follo HK Damer 2 22 18 1 3 666 - 473 37 -
3 Haslum 22 15 1 6 534 - 457 31
4 Skogstrand 22 14 0 8 559 - 521 28
5 Vålerenga 22 13 1 8 569 - 475 27
6 Tveter 22 13 1 8 507 - 466 27 +
7 HK Rygge 22 12 1 9 572 - 505 25
8 Bækkelaget Håndball 2 22 9 0 13 553 - 590 18
9 HK Trøgstad-97 22 6 0 16 516 - 587 12
10 Gresvik 22 3 2 17 518 - 641 8
11 Kolbotn 22 3 2 17 408 - 544 8
12 Rolvsøy 22 2 0 20 423 - 694 4
Fotball A-laget (2016)
Neste kamp A-Laget
Arkiv
KONTAKT OSS GJERNE
Ikke nøl med å ta kontakt med oss for en hyggelig og uforpliktende prat. Vi bistår gjerne!

Post: Postboks 160, 1650 Sellebakk
Besøk: Lundheimveien 6, 1636 Gml. Frstad.

Kontaktinfo Klubbformann
Kontaktinfo Håndballavdelingen
Kontaktinfo Fotballavdelingen
Kontaktinfo Webredaksjonen
Kontaktinfo Fredrikstad Cup
MER OM ØSSIA
Østsiden Idrettslag ble stiftet i 1935 og ble i 2012 til Østsiden Idrettslag Fredrikstad. Klubben består i dag av flere avdelinger og grupper. Håndball og fotballavdelingen er de største og til sammen er over 300 barn og unge i aktivitet gjennom året. Klubben har også A lag i både fotball (3. divisjon) og håndball (3. divisjon).

I tillegg er klubben arrangør av Fredrikstad Cup, Norges største håndballcup. Totalt samles over 700 lag og 30 000 besøkende årlig i Fredrikstad.
ØSTSIDEN IL FREDRIKSTAD - 1935 TIL 2016
HJEM     FOTBALLNYHETER     HÅNDBALLNYHETER     UTLEIE     SØK     KONTAKT