Endelig Old Boys-seier igjen mot Yven

| september 19, 2014

Streiken er over – NGSSFJs journalister er tilbake på jobb. Norsk Telegrambyrå sendte ut følgende gledelige melding i går:
«Nedre Glommas Subjektivt-Skrivende Fotballjournalister»(NGSSFJ) har kommet til enighet med web-redaksjonen til Østsiden IL og stiller tilbake på jobb i kveld».

Vi skrivende har altså vært ute i èn flere uker lang streik. Vi fikk til slutt gjennomslag for alle vår krav. Det vil si: Vi vil fortsatt få anledning til å levere innlegg på mer en 3 sider og med fontstørrelse 10 Calibri. Vi skal heretter også få ligge ute noe lengre som hovedoppslag på ossia.no og web-redaksjonen vil sørge for at våre viktige nyheter legges ut som link på FB.

Ryktene har gått på at NGSSFJs ansatte har mindre skrivekløe i perioder hvor resultatene har vært dårlige, men det er selvsagt bare tull og tøys. Dette har handlet om prinsipper og viktige kampsaker for de skrivende – intet annet.

At Lasse Nilsen gir seg på Old Boys blir et stort tap

Lasse Nilsen  blir takket for en lang og god karriere

Hva har så skjedd i streikeperioden?
Etter å ha hatt en sesong som frem til sommeren var helt ok poengmessig, kan managementet nå røpe at man i tillegg til den tidligere nevnte evalueringen av fordeling restitusjon/trening så gjorde man en vurdering av V-39 seriens eksistens. Som man vet er dette serien hvor de ypperste av distriktets fotballspillere årlig møtes for å finne ut hvem som er kretsens beste. Østsiden har gjennom mange år vært foregangsklubben og plukket tittel etter tittel.

Vi i managementet, «Stækken», talentutvikleren Kenneth B og undertegnede var bekymret. Vi så hva alle titlene og vårt overlegne spill gjorde med gutta internt. Meldinger både fra familiene og arbeidsgiverne til gutta tydet på at en del av gutta var blitt vel høye på seg selv, ikke unaturlig etter alle seirene. Videre så vi motløsheten rundt om hos de andre lagene. Flere lag som hadde funnet glede i å spille fotball mistet gløden etter å ha bli herjet med av våre. Avstanden opp til mesterne kunne virke så lang at flere lag dessverre har kastet inn håndkledet og lagt ned laget.

Vi kunne i sommerevalueringen valgt å mobilisere for å hente hjem enda en tittel,  men det kan innrømmes nå at vi valgte heller å se stort på det. Hadde vi fortsatt på samme vis som de foregående årene hadde vi sannsynligvis rammet oss selv i form av at flere av motstanderne nok hadde gitt opp. Managementet ble rett og slett enige om at vi skulle bruke resten av denne sesongen til å bygge opp ny sult etter titler internt, spre glede og entusiasme hos våre motstandere ved å «by» dem noen seire over de overlegne mesterne.

Det har ikke vært slik at vi har tapt med vilje – selvsagt ikke, men vi har ikke vært så nøye med de taktiske grepene og treningsmengdene.  Når en ser gleden i øynene til Selbak-spillerne torsdag 28 august (de vant 6-3) og ikke minst hos Hvalerspillerne forrige torsdag(de vant 4-2) så er vi trygge på at strategien vi valgte er rett. Vi er trygge på at vi har sikret rekrutteringen i distriktet for V-39 fotballen for mange år fremover. Vi mener også å se at våre seirehungrige og seiersvante spillere faktisk kan glede seg over at andre vinner(i alle fall litt)  og finner erkjennelsen i at det finnes andre viktige ting i livet enn å plukke KM-titler. Som man også sier ift de suverene norske skijentene: «Det er viktig med en polsk slenger av en seier iblant, ellers mister de store sponsorene, mediene og publikum ute i Europa interessen for sporten vår».
Fair-play tittelen blir nok uansett vår i 2014 som følge av denne strategien.

Lasse «Zoff» Nilsen gir seg
Den viktigste nyheten denne uken – foruten at streiken er over – er dessverre at en av 10-èrne har spilt sin siste Old Boys-kamp. Lasse «Zoff» Nilsen bekjentgjorde tidligere i uken at nok var nok. Med 10-èrne mener jeg selvsagt en av de store keeperne som har dratt èn eller flere 10-ere på spillerbørsen. Per Haftorsen fikk det etter en praktkamp mellom FFK-Sarpsborg i 1972 og alle husker vel «Tiger» Tom R Jacobsens  borte mot Sveits i Bern i 1980. Lasse «Zoff» har hentet med seg mange 10-ere!

Lasse  har for alle fotballkjennere sin helt naturlig plass blant disse største burvokterne. Listen over Lasse «Zoffs» bravader er så lang at det vil kreve for mye plass å gå gjennom. Vi nøyer oss med å nevne kampen borte mot Sparta en sen høstkveld i 2011 hvor Lasse nok en gang var i det umulige hjørnet og egenhendig sørget for èn av våre mange KM-titler. TAKK Lasse fra alle guttæne!

7-4 seier mot Yven
Strategien vi har fulgt noen uker har nok falt en del av spillerne tungt å slutte seg til – vinnerskaller som de er.  Da så Yven kom på besøk i går kveld slappet managementet litt på grepet. Vi tror både rekruttering og troen på at det er mulig å nærme seg de flerfoldige mestrene er sådd, så noen enkle taktiske grep gjorde at vi enkelt satt Yven på plass. 7-4 ble resultatet etter at Jon T (2), Ketil T(2), Morten «Messi»(2) og Odd Espen (1) hadde besørget målene.

Ikke før de fleste ledende fotballredaksjonene i landet hadde fått med seg at «årets mål» ble feid inn av Tor »van Basten» for 2 uker siden så var det ene målet til Jon T i går sannsynligvis enda vassere. Jon sendte avgårde – nesten stillestående – et prosjektil, med venstre «utskytningsrampe» fra ca. 40 meter(mitt var vel fra 39, 5 m?). Som undertegnedes mål lå det så klistret i krysset at man garantert ikke hadde fått plass til et frimerke en gang mellom ball/tverrligger/stang. Gratulerer med den Jon.

Vi må passe på å gratulere vår venner fra den andre siden med årets tittel. FFK er allerede klare som mestere og vi må si at tittelen er velfortjent da de fortsatt står med bare seiere 3 runder før serieslutt. Tipper de uansett priser seg lykkelige over at det i år ikke er sluttspill – kun dobbel serie , for vi har allerede begynt å forberede oss på revansje.

Vi har nå hjemmekamp 2. oktober kl 20.30 mot Begby, bortekamp på Torp 5. oktober kl 16.00, bortekamp mot Saltnes 9. oktober kl 2030 og hjemmekamp mot mesterne FFK  14. oktober kl 20.30 før vi tar fatt på den tunge vintertreningen som skal bringe bøtta tilbake der den hører hjemme i 2015.

PS 1: Å unne sine naboer suksess er kanskje noe flere managere kan ta lærdom av!

PS 2: Av respekt for at en av de aller største har lagt opp deles det ikke ut noen BB-pris denne gangen
EAS-prisen(En av de største prisen) går selvsagt til Lasse »Zoff» Nilsen

Øssias utvalgte mot Yven var: Morten «Neuer» Jensen, Svein Antonsen, Glenn Helminsen, Kenneth Baltzersen( jada – 1 stangskudd), Tor Drillestad, Ketil Kristiansen (2 mål), Odd Espen Høili (1 mål) , Tore Berntsen, Jon Thorvaldsen  2 mål – det ene årets mål uansett serie) og Morten ”Messi” Moum(2 mål)

19.09.2014 Tor Drille

Emne: Fotball, Fotball, Hovednyhet, Kampreferater Old Boys

Håndball A-laget (2017/2018)
Nr Lag K V U T Mål P LS
1 Flint Tønsberg 2 2 0 0 75 - 22 4
2 Sarpsborg 2 2 0 0 81 - 38 4
3 Hokksund 2 2 0 0 74 - 42 4
4 Østsiden Fredrikstad 2 2 0 0 44 - 40 4
5 Tromsø 1 1 0 0 35 - 28 2
6 Junkeren 2 1 0 1 52 - 47 2
7 Storhamar 2 1 0 1 44 - 42 2
8 Elverum 2 1 0 1 56 - 64 2
9 Fredrikstad Bkl 2 3 0 0 3 71 - 87 0
10 Skrim 2 0 0 2 32 - 58 0
11 LFH09 2 0 0 2 44 - 80 0
12 Vikersund 2 0 0 2 16 - 76 0
Fotball A-laget (2016)
Neste kamp A-Laget
Arkiv
KONTAKT OSS GJERNE
Ikke nøl med å ta kontakt med oss for en hyggelig og uforpliktende prat. Vi bistår gjerne!

Post: Postboks 160, 1650 Sellebakk
Besøk: Lundheimveien 6, 1636 Gml. Frstad.

Kontaktinfo Klubbformann
Kontaktinfo Håndballavdelingen
Kontaktinfo Fotballavdelingen
Kontaktinfo Webredaksjonen
Kontaktinfo Fredrikstad Cup
MER OM ØSSIA
Østsiden Idrettslag ble stiftet i 1935 og ble i 2012 til Østsiden Idrettslag Fredrikstad. Klubben består i dag av flere avdelinger og grupper. Håndball og fotballavdelingen er de største og til sammen er over 300 barn og unge i aktivitet gjennom året. Klubben har også A lag i både fotball (3. divisjon) og håndball (3. divisjon).

I tillegg er klubben arrangør av Fredrikstad Cup, Norges største håndballcup. Totalt samles over 700 lag og 30 000 besøkende årlig i Fredrikstad.
ØSTSIDEN IL FREDRIKSTAD - 1935 TIL 2016
HJEM     FOTBALLNYHETER     HÅNDBALLNYHETER     UTLEIE     SØK     KONTAKT