Durabelig Old Boys-fight mot Torp endte 3-3

| april 9, 2014
Jon Thorvaldsen og Lars Håkon Andersen var fremtrende mot Torp i serieåpningen

Jon Thorvaldsen og Lars Håkon Andersen var fremtredende mot Torp i serieåpningen

Som i fjor ønsket kretsen tydeligvis en pangåpning på V-39 serien. De satte opp et lokaloppgjør i første runde tirsdag kveld på Østsiden KG. Som det ble antydet i fjor har Torp nedprioritert noe av satsningen på A-laget. De lot A-laget rykke ned i 2013 for i større grad å kunne rette fokuset mot den gjeve V-39 serien. A-laget brukes nå kun som rekrutteringsarena for deres satsningslag V-39. Torps lagledelse prøvde seg også med en påmeldingsfinte – dvs de valgte i første runde å ikke melde på laget i serien. Dette var opplagt et forsøk på å få de andre lagene til å «guarden». Vi har ikke latt oss lure og har vært forberedt på at torpingene virkelig skal satse i 2014. Det må også nevnes at et par av Torpespillerne vel var så unge at noen av våre eldste kunne vært deres fedre. Blant annet en gammel Øssiakjenning – Alexander Michelsen Moe (36). Det er fair enough, men vi anbefaler torpingene å være forsiktige med denne hospiteringsløsningen. Dette er sport for mannfolk med hår på brystet og de bør passe på at deres yngste ikke blir utbrent. Nok om Torp

Endringer i stallen
De regjerende mesterne var endelig klare for årets første kamp i jakten på et nytt KM. På spillerfronten er Andre Nilsen hentet hjem fra Kina, en ny spiss er under signering(presenteres på pressekonferansen før neste kamp 1. mai) men ellers er troppen som i fjor. Som i United under Sir Alex sin tid er hele tiden den fremste utfordringen å holde spillerne som har hopetall av titler fortsatt sultne på mer. Morten Kihle som var en betydelig bidragsyter i fjor har imidlertid valgt å trappe ned igjen i Barkåker i 5 divisjon. Det koster å være med på kjøret og jaget etter nye titler. Morten fant prisen for høy og vi takker ham for fjoråret. Geir Jonny Augdahl og Tommy «lettbeint» Olsen er begge ute med langtidsskader og vi er usikre på når de er klare til spill igjen. Ellers kan det nevnes at Morten Jensen igjen er klar for innsats. Som mange vil huske ble det kun 15 min. i første kamp mot Torp på Morten i fjor. En lei skade holdt ham utenfor resten av sesongen. Manageren(Stækken), Ass Manageren(undertegnede) og talentutvikleren(Kenneth B) har i noen medier blitt kritisert for at troppen er noe gammel. Vi har imidlertid fortsatt tro på at det fortsatt er slik at man kommer meget langt med erfaring, smartness og betydelig restitusjon. Det har faktisk vært så mye restitusjon/hvile etter at forrige tittel ble innkassert i fjor høst at det kan ligge noe usikkerhet der ift at det kanskje har blitt litt for få treningstimer. Det vil vise seg. Vi tror som tidligere at det vil handle om å matche troppen og spillerne fornuftig utover i en lang og krevende sesong hvor de fleste vil sette mye inn på å slå den regjerende mesteren.

Enkel kampplan
Vi hadde, i går kveld, som alltid en klar kampplan, hvor meningen var at vi skulle holde korte avstander mellom lagdelene og holde ballen i laget. Farlige brudd i ubalanse skulle som vanlig unngås. Managerne sverger fortsatt til 2-1-2-1 formasjon og det var denne som ble forsøkt formidlet like før kampstart i går.

Torpingene møtte godt forberedt og bød oss, som i fjor, god motstand. Vi hadde et hopetall med store sjanser. Kun en meget opplagt sisteskanse i Torpemålet, Roger Thorvaldsen, og kanskje litt for lite fokus på avslutningstrening holdt oss unna ledelse. Uansett så skjedde det som ofte skjer når vi dominerer en motstander, vi blir stående noe for høyt og en kjapp og effektiv overgang ga torpingene ledelsen 1-0.  Våre gutter var imidlertid tålmodig og malte på. Resultatet ble to klassiske Øssia-scoringer med mange kjappe og avanserte trekk før henholdsvis Lars Egil P og Lars Håkon A utlignet og ga oss ledelse 2-1. Torpingene utnyttet så nok en overgang og fikk 2-2 til pause
Som vanlig var det mye prat i pausen – det er mye ekspertise samlet og alle vil få sagt sitt. Noen mente at et par av Torpespillerne løp så mye og så fort at det ble stilt spørsmål om dette var innenfor Fair Play-reglene. Vi konkluderte med at det var ok og at vi heller fikk ha fokus på oss selv og vår egen opprinnelige kampplan.

Som i første omgang produserte vi et voldsomt antall sjanser. Torpingene kom med flere giftige stikk på overganger så også de var farlige. Det var meget fortjent at Lars Håkon satte inn 3-2 med litt hjelp av en Torpespiller. Så dukket det klassiske dilemmaet opp – skulle vi trekke oss tilbake og ri på en knapp ledelse, eller skulle vi fortsette kjøret og punktere kampen? Selv om managerne kommanderte det førstnevnte ble nok utførelsen en mellomvariant. Det er så mange offensive fibre i våre gutter at det stritter imot å legge seg bakpå. Følgen av dette ble at torpingene fikk utlignet til 3-3. Sjansemessig burde vi nok avgjort kampen i vår favør, men begge lag virket likevel fornøyd med en velspilt kamp og uavgjort. For torpingene er selvsagt dette stort. Å klare uavgjort mot de regjerende mesterne bekrefter at deres satsing på V-39 har vært riktig. At vi som mestere var fornøyd skyldes at vi gjennomførte en god kamp og at Torp nok kan være med å kjempe i toppen om de mobiliserer tilsvarende i de øvrige kampene.

Spillervurderingen
Pål «Kahn» som har spilt mye som utespiller under sesongoppkjøringen viste at hans keeperferdigheter ikke har tatt skade av det. Han er fortsatt V-39 seriens beste sisteskanse. Det er kun hans interne konkurrenter, Lasse N og Stækken som holder tilsvarende nivå selv om det må skytes inn at Torpekeeperen er helt der oppe han også.

Ole T (som hadde varmet opp med Fredrikstad halvmaraton) Glenn H, og Kenneth B gjør som alltid en bra forsvarsjobb. Deres utfordring er at guttene foran dem litt for ofte blir for ivrige og setter dem i undertallssituasjoner. Vi kan ikke for ofte i sesongen ende opp med brudd i mot med 1 eller 2 forsvarere mot 2 eller flere angripere.

Jon T, Lars Egil P, Geir H(fikk endelig sin debut etter mye skader i 2013), Ketil K og Lars Håkon viste mye fin fotball på midten både sammen og hver for seg. De må bare få inn noe mer disiplin ift det defensive. Noe større disiplin ift å ta hyppigere bytter skader heller ikke. Vi håper forøvrig Jon T`s skade litt ut i 2 omgang leges raskt!

Morten M og Morten J! delte spissjobben seg i mellom. Begge viser frem utsøkt teknikk og stor spilleforståelse. At disse 2, og en god del av de andre, sannsynligvis har hatt noe høy andel restitusjon kontra treninger bærer vi over med. Kondisjonen kommer!

Som i tilsvarende oppgjør i fjor var det imidlertid en som har toppformen inne allerede. Igjen timet ift Hockey-VM; Lars Håkon A var nok en gang «outstanding». Han nedla et voldsomt antall meter, gjorde knapt feil og scoret 2. Lars Håkon var en soleklar BB.

Som vanlig var våre trofaste supportere på plass og ga oss den støtten vi setter sånn stor pris på. Vi mente også vi så en spion fra FFK på plass. De er nok revansjesugne etter fjoråret! Kjell Storhaug viste seg nok en gang som rett dommer for et slikt tøft nabooppgjør og fikk til og med gjennomført Fair Play-møter både før og etter kampen.

1. mai kl 20.30 er det klart for møte med en debutant i V-39 klassen. Vi skal til Moss å møte Øreåsen – spennende.

Øssias utvalgte i seriepremieren var:
Pål «Kahn» Andersen, Kenneth Baltzersen, Ole Tharaldsen, Glenn Helminsen, Geir Høgset, Jon Thorvaldsen, Ketil Kristiansen, Lars Håkon Andersen(2 mål + BB), Lars Egil Pedersen (1 mål), Morten Jensen, Morten ”Messi” Moum og Tor Drillestad(ubenyttet reserve)

09.04.14 Tor Drille

Emne: Fotball, Hovednyhet, Kampreferater Old Boys, Klubben

Håndball A-laget (2016/2017)
Nr Lag K V U T Mål P LS
1 Østsiden Fredrikstad 22 18 3 1 585 - 457 39
2 Follo HK Damer 2 22 18 1 3 666 - 473 37 -
3 Haslum 22 15 1 6 534 - 457 31
4 Skogstrand 22 14 0 8 559 - 521 28
5 Vålerenga 22 13 1 8 569 - 475 27
6 Tveter 22 13 1 8 507 - 466 27 +
7 HK Rygge 22 12 1 9 572 - 505 25
8 Bækkelaget Håndball 2 22 9 0 13 553 - 590 18
9 HK Trøgstad-97 22 6 0 16 516 - 587 12
10 Gresvik 22 3 2 17 518 - 641 8
11 Kolbotn 22 3 2 17 408 - 544 8
12 Rolvsøy 22 2 0 20 423 - 694 4
Fotball A-laget (2016)
Neste kamp A-Laget
Arkiv
KONTAKT OSS GJERNE
Ikke nøl med å ta kontakt med oss for en hyggelig og uforpliktende prat. Vi bistår gjerne!

Post: Postboks 160, 1650 Sellebakk
Besøk: Lundheimveien 6, 1636 Gml. Frstad.

Kontaktinfo Klubbformann
Kontaktinfo Håndballavdelingen
Kontaktinfo Fotballavdelingen
Kontaktinfo Webredaksjonen
Kontaktinfo Fredrikstad Cup
MER OM ØSSIA
Østsiden Idrettslag ble stiftet i 1935 og ble i 2012 til Østsiden Idrettslag Fredrikstad. Klubben består i dag av flere avdelinger og grupper. Håndball og fotballavdelingen er de største og til sammen er over 300 barn og unge i aktivitet gjennom året. Klubben har også A lag i både fotball (3. divisjon) og håndball (3. divisjon).

I tillegg er klubben arrangør av Fredrikstad Cup, Norges største håndballcup. Totalt samles over 700 lag og 30 000 besøkende årlig i Fredrikstad.
ØSTSIDEN IL FREDRIKSTAD - 1935 TIL 2016
HJEM     FOTBALLNYHETER     HÅNDBALLNYHETER     UTLEIE     SØK     KONTAKT