Østsiden med sterk borteseier over Oppsal

| august 23, 2015


 

Øssia tok lørdag turen inn til Oslo for å møte serielederen Oppsal. Sommeren i Norge viste seg fra sin beste side og Kents utvalgte møtte tidlig på Øssia for mat og gode kampforberedelser. På Oppsal Arena ventet det oss et kunstgress som har sett bedre dager, men guttene fokuserte på kamp og de arbeidsoppgavene de hadde i vente.
Ikke mange levnet Øssia sjansen for poeng i denne kampen. Oppsal har fremstått som forventet og er serieleder i skrivende stund, og var sikkert ute etter revansje etter å ha gått slukøret av Øssiabanen i våres etter et 0-1 tap.

Kampen startet slik man kan forvente. Oppsal starter med hurtige spill vendinger fra back til motsatt kant og raske innlegg. Allerede etter fire minutter kommer et farlig innlegg som blir klarert. Men i stedet for at Oppsal kontrollerer kampen ligger Øssia godt i ramma og jobber knallhardt. Det blir det ene bruddet etter det andre og farligheter skapes. Faton får nesten avsluttet etter langt innkast fra fem seks meter. Minuttet senere så legges det inn fra høyre. Dino nikker tilbake til Safin som bør skyte i mål, men ballen går på feil side av tverrligger. Kampen jevner seg ut før vi igjen får et brudd på midten. Fabian styrter fremover med ball som vi elsker å se han. Med et blikk som kan drepe og besluttsomhet finner han Dino med en nydelig vektet pasning som spiller på tvers inn i feltet igjen. Fabian har fortsatt løpet og bredside inn 1-0 etter 15 minutter. Fantastisk kontring som ble startet av Faton ved en gjenvinning på midten.
Oppsal fortsetter sitt spill og har et skudd på en god Anders i mål før de i 26. minutt utliknet.
Et enkelt oppspill blir nonchalant stoppet og tapt av Kaaber før ball går ut på kant og nok et farlig innlegg. Øssia klarer ikke å klarere og etter litt press hamrer Oppsal ballen i nettaket og vi er like langt.

I stedet for å kapitulere fortsetter guttene den gode jobben og etter 35 minutter skal vi nok engang ta ledelsen. Denne gang ved Dino. Høyrekant Fatos lukter en tversoverpasning og bryter den på vår venstreside(!). På et touch spiller han Dino gjennom som blir felt i straffefeltet. Gult kort og straffe. Dino setter den hardt i keepers høyre hjørne som var sjanseløs.
Videre i omgangen er det Øssia som skaper sjanser. Dino skyter høyt over fra god posisjon. Enal legger inn og Fabian nikker utenfor pga. to manglende centimeter. Omgangen rundes av med nok et farlig innlegg fra Oppsal før en god dommer blåser av for pause.

En omgang som er noe av det beste undertegnede har sett i år av Øssia etterfulgt av 15 minutters velfortjent hvile.

Det ble ventet at Oppsal ville gå ut i hundre for å komme i føringen i andre omgang og Oppsal får den første sjansen. Et innlegg som stusser og nikkes over mål bare et par minutter ut i omgangen. I stedet for Oppsaldominans som flere forventet uteble. I stedet var Øssia friskest. Løp mest, vant flest dueller, bedre pasninger og gode taktiske. Fatos kastet lange innkast denne kampen og det både farlig ved flere anledninger. Den største skulle Dino få da Stedjeberg vinner duellen med en utrusende keeper og Dino kan nikke i mål fra en meter. I stedet treffer den skulderen og går ut fra mål. Utrolig, men sant. Stedjeberg hevdet i etterkant at den ville gått inn hvis ikke Dino fløy i veien.
Øssia fortsetter å produsere sjanser. Fatos bommer på ball etter ny kontring og innlegg. Kaaber dypper støvlene i krutt før han smeller til på frispark. Keeper er ute i full strekk og får gitt til corner etter 55 minutter. En bra redning. I det 67 minutt gjør Dino en god jobb, får avsluttet og ballen havner hos Odi som har kommet inn for Enal. På åpen kasse setter han den over til Kents store fortvilelse som ruller rundt på bakken. Der burde det bli 3-1.
I stedet så kommer Oppsal mer inn i kamp og produserer et par sjanser. En nikk som ender utenfor fra god posisjon. Et frispark som Dino sleiver på og sender i krysstolpen og ut. De påfølgende dødballene er skumle, men uten de store sjansene. Odi går ut med skade og Agron har kommet inn. I det 86. minutt tar han med hele Oppsalforsvaret på løpetur som ikke kan matche farta hans. Fra dødlinjen legger han inn til Dino som bredsider ballen i mål og punkterer kampen.
Like etterpå har Fatos en god prestasjon der han stusser til seg selv, men skuddet går utenfor. Pusten har gått ut av Oppsal og Øssia kontrollerer inn en utrolig deilig seier. De eneste som jubler mer enn Øssia i dag er laget fra Blomsterøya som bør plukke en bukett og sende til Øssia etter seks poeng mot serieleder’n på to kamper.

Spiller guttene som i dag blir det mange trepoengere fremover. Det var vanvittig imponerende å se hvordan de jobbet. Spilte på sine kvaliteter og sammen herjet de mot et Oppsal. Skal det trekkes frem noen vil man trekke frem laget på en dag som denne, men ekstra artig var det at Anders gjorde en bunnsolid kamp i mål.
Gratulerer til hele Øssia og møt opp på kamp mandag om en uke da Sarpsborg 08’s nest beste skal nedsables med samme guts og ferdigheter.

Laget: Anders Nilsen, Asim Palic, Adrian Kaaber, Petter Stedjeberg, Petter Dines Olsen, Fatos Berisha, Fabian Andersen, Safin Nerwaj, Faton Hoti, Enal H (Odi 58.min(Agron Hoti 82. min)), Dino Mulac.

Dette skriver Fredriksstad Blad

 

Dino Mulac scoret to mål mot Nordstrand

Dino Mulac scoret to mål mot Oppsal

Emne: Fotball, Kampreferater A-Laget

Håndball A-laget (2016/2017)
Nr Lag K V U T Mål P LS
1 Østsiden Fredrikstad 22 18 3 1 585 - 457 39
2 Follo HK Damer 2 22 18 1 3 666 - 473 37 -
3 Haslum 22 15 1 6 534 - 457 31
4 Skogstrand 22 14 0 8 559 - 521 28
5 Vålerenga 22 13 1 8 569 - 475 27
6 Tveter 22 13 1 8 507 - 466 27 +
7 HK Rygge 22 12 1 9 572 - 505 25
8 Bækkelaget Håndball 2 22 9 0 13 553 - 590 18
9 HK Trøgstad-97 22 6 0 16 516 - 587 12
10 Gresvik 22 3 2 17 518 - 641 8
11 Kolbotn 22 3 2 17 408 - 544 8
12 Rolvsøy 22 2 0 20 423 - 694 4
Fotball A-laget (2016)
Neste kamp A-Laget
Arkiv
KONTAKT OSS GJERNE
Ikke nøl med å ta kontakt med oss for en hyggelig og uforpliktende prat. Vi bistår gjerne!

Post: Postboks 160, 1650 Sellebakk
Besøk: Lundheimveien 6, 1636 Gml. Frstad.

Kontaktinfo Klubbformann
Kontaktinfo Håndballavdelingen
Kontaktinfo Fotballavdelingen
Kontaktinfo Webredaksjonen
Kontaktinfo Fredrikstad Cup
MER OM ØSSIA
Østsiden Idrettslag ble stiftet i 1935 og ble i 2012 til Østsiden Idrettslag Fredrikstad. Klubben består i dag av flere avdelinger og grupper. Håndball og fotballavdelingen er de største og til sammen er over 300 barn og unge i aktivitet gjennom året. Klubben har også A lag i både fotball (3. divisjon) og håndball (3. divisjon).

I tillegg er klubben arrangør av Fredrikstad Cup, Norges største håndballcup. Totalt samles over 700 lag og 30 000 besøkende årlig i Fredrikstad.
ØSTSIDEN IL FREDRIKSTAD - 1935 TIL 2016
HJEM     FOTBALLNYHETER     HÅNDBALLNYHETER     UTLEIE     SØK     KONTAKT