Kruttsterk Øssiaseier mot Ørn!

| oktober 7, 2017

(OPPDATERT) Når man minst skulle forvente  det, klinket Østsiden til med en kjempeseier  over Ørn på Østsiden stadion i nydelig spillevær lørdag ettermiddag! Her var det action fra første sekund og før det var gått seks minutter ledet Østsiden 2-0! Det stoppet på 4-1 etter et brent straffespark, mens  Ørn avsluttet kampen men  9 spillere etter to røde kort.

De som kom for sent til avspark kl. 15.00 gikk glipp av to Øssiascoringer på to minutter. I det 4. minutt fikk Øssia corner som ble slått inn av Markus Engebretsen og som ble satt inn av Argtim Shabani tett ved stolpen.
To minutter senere ble Dino Mulac spilt fri og alene med keeper doblet han ledelsen. Vi måtte gni oss i øynene for å få bekreftet at vi ikke drømte.
Faton Hoti var nær på å øke ytterligere med et godt skudd som gikk rett utenfor.
Det gikk en halv time før Ørn var i nærheten noe som kan kalles sjanse.  Vebjørn Sahlin gjorde en god inngrepen akkurat da. Tre minutter før pause var det lite Vebjørn kunne gjøre med Ørns toppscorer Lasse Bransdal beherket satt inn reduseringen. Litt teit med den reduseringen helt på tampen av omgangen som Østsiden hadde full kontroll på.

Etter pause gikk Ørn rett i strupen på Østsiden og gjestene hadde en kort periode initiativet uten at de klarte å skape noen sjanser. Sjansene skjedde på motsatt side. Enal Hasurdzic var på farten  og ble meid ned. Dino fikk tillit av 11-meteren og skjøt velplassert ved stolperoten,  men Ørnkeeperen Jorge Vieira reddet.

Enal var i spillehumør og en flygende heading etter et supert innlegg fra Faton sørget for at Østsiden  var foran med 3-1!

Ørn som vel egentlig bare kom for å hente tre poeng ble motløse og irriterte.  Ørns Thomas Utter Jensen fikk gult kort i det  69 minutt, men var ikke fornøyd med det. En skikkelig grisetakling fulgte i samme minutt og direkte rødt kort ble belønningen tyve minutter før full tid.

Målscorere mot Ørn. Enal, Dino og Argtim

Dino tok revansje for straffemissen da han 15 minutter  før slutt fastatte sluttresultatet til 4-1. Dino var også igjennom 3 minutter på overtid. Da måtte Ørns keeper gripe inn utenfor sekstenmeteren og fikk direkte rødt kort. Østsiden prøvde seg på en frisparkvariant som nesten lykkes før dommeren blåste av. En dommer som måtte skifte fra sort til turkis i pausen. Det var meget vanskelig å se forskjell på den sorte dommerdrakten og Ørns mørkebrune drakt.

Dette var en skikkelig lagseier hvor alle spillere må berømmes. Den lokale juryen hadde en vanskelig oppgave med å kåre kampens Øssiagutt. Valget falt på tomålscorer Dino Mulac.

Moss til topps
Med Øssiaseier over Ørn er det også klart at Moss er klar for opprykk til 2. divisjon. Det er bare å gratulere avdelingens beste lag.

Fornøyd Øssiatrener
Bjørn Johannessen var superfornøyd med seieren. – Vi har lagt bak oss en flott treningsuke med flere spillere som har vært disponible etter kort og skader. Det så vi i dag  når vi fikk ut potensialet i laget. Det fortjente vi etter de siste kampene med motgang.
Østsidens lag: Vebjørn Sahlin – Asim Palic (5 min Stian Nicolaysen), Argtim Shabani, Rang Ferej, Joe Lunde – Markus Engebretsen, Faton Hoti (20 min Serdar Shawali), Harold Mufoncol, Markus Engebretsen (25 min. Fatos Berisha) – Mats Olavesen (15 min Kamyar Darbandi) Dino Mulac.