Østsiden utklasset Sarpsborg FK

| september 24, 2016
Joe Lunde jubler etter sin 3-0 scoring

(OPPDATERT) Østsiden fikk lett match da de fikk besøk av Sarpsborg FK lørdag ettermiddag. Etter en gnistrende første omgang hvor det meste gikk Østsiden vei sto det 4-0. SFK  reduserte tidlig etter pause, men Østsiden plusset på et par til slik at sluttresultatet ble 6-1.

Østsiden gikk kjapt ut av startblokkene og allerede i første angrep ble trolig Østsiden snytt for et straffespark  etter keeperoverfall på Fatos Berisha, men dommeren valgte heller å dømme frispark til SFK.
Etter 11 minutter var det imidlertid klart for et opplagt strafespark. SFK handset og Dino Mulac var igjen sikker fra 11 meteren. Så var det Admir Zecs tur etter 19 minutter. Han rundet keeper og skjøt helt inne ved stolperoten.
Midtveis i omgangen var  det Joe Lunde som skjøt knallhardt i nettaket etter en corner hvor keeper måtte gi en retur på Admir Zecs heading. 3-0.
Etter 38 minutter fikk SFK straffe etter at Markus Engebretsen kom «bakpå» og pådro seg gult kort. Innbytter Kjell Frederik Mangset skjøt imidlertid i stolpen. Rett før pause la Enal Hasurdzic på til 4-0 etter å ha fått en ferdigscoret pasning av Fatos Berisha. Forøvig et flott angrep i en omgang hvor Østsiden til de grader hadde dominert.

Annen omgang var bare tre minutter gammel da SFK reduserte til 4-1 fra kort hold ved Emil Tønnesen. Østsiden  slapp seg veldig nedpå første halvdel av 2. omgang før de kom med en sterk sluttspurt. Med sin første berøring headet innbytter Adrian Kaaber vakkert inn 5-1 etter 76 minutter etter corner fra Andreas Hermansen. Bare to minutter etter var Fatos på farten, ble meiet ned og Østsiden fikk nok et straffespark. Dino måtte i aksjon igjen. Keeper kastet seg rett vei, men straffen var både hard og velplassert inne ved stolperoten og dermed 6-1.

Med den seieren ligger Østsiden på en solid 3. plass når fire serierunder gjenstår. Med 51 poeng har laget akkurat 20 poeng mer enn i fjor når 4 serierunder gjenstår: Ås (b), Røa (h), FFK2 (b), Sprint (h)