A-lag damer med seier i serieåpningen

| september 13, 2016
Karin Carlsson med en redningsprosent på hele 63%

Karin Carlsson med 60 i redningsprosent var solid bakerst

Årets første seriekamp var borte mot Gresvik i Gressvikhallen, og den endte med seier 26-17  for A-lag damer. Sesongens første seriescoring stod Henriette Løvvig for og tok Østsiden opp i ledelsen, denne gav damene aldri bort.

Derfra og frem så holdt damene Gresvik unna og når Karin Carlsson i Østsiden buret endte kampen med en redningsprosent på hele 63 ble begge poengene med tilbake til Kongstenhallen i serieåpningen.

Trener Thomas Engen oppsummerer kampen

Årets første seriekamp var mot Gressvik borte. Vi starter kampen med solid forsvarsspill, men varierer veldig fremover. Vi tar ledelsen fra start, og leder gjennom hele omgangen. Henriette tar mye ansvar fremover, og vi snakker om at flere må melde seg på fremover i pausen. Samtidig snakker vi om hvordan vi skal holde fokus på forsvarsspillet. Andre omgang starter som første, og vi sliter oss til mål på mål. Avstanden til Gressvik ligger mellom 4-6 mål, frem til de siste ti minuttene. Da klarer vi å få løpt inn flere mål, og øker til 10 mål på det meste. Godkjent seriestart, og nå skal vi trene inn angrepet før Vålerenga.