Så kom tapet for Øssia på overtid

| juli 4, 2016
Lars Bråten er i form om dagen

(OPPDATERT) Østsiden og Sarpsborg 08-2 så ut til å dele poengene etter 90 spilte minutter i høstsesongens første kamp, da det så ut for at ingen av lagene klarte å score. Men nesten to minutter på overtid kommer et veldig unødvendig balltap når Øssia har full kontroll på egen midtbane. Det gjorde så gjestene fikk en rask overgang som de tok godt vare på. Tobias Heinz traff mesterlig, og dermed var årets første tap et faktum.

Selvsagt veldig bittert å tape slik i sluttminuttene, og egentlig skal det ikke skje.  Vi fikk et lite flashback til fjorårets sesong når akkurat det skjedde litt for ofte. Dette må man virkelig ta lærdom av når andre viktige kamper står for tur på høsten.

Like bittert og surt er at Øssia så til de grader har dommerne mot seg. Hoveddommer la seg på en rugbylinje, snøt Øssia for to klare straffespark. Bare rett før gjestenes scoring ble Lars Bråten meid ned, man hørte det smalt lang vei i tillegg.

Assistentdommer på klubbhussiden hadde dessverre heller ikke sin beste dag på jobb, og da blir det frustrerende og ekstra vanskelig for oss.

Det ble totalt sett en meget jevn kamp to topplag imellom. Begge lag viser solide takter bakover, og begge sliter litt med uttellingen forover. Østsiden hadde første omgangs to største muligheter ved Joe Lunde og Burhan Feka, og 08-2 var farlige på overganger, men Østsiden forsvarte seg godt.

Andre omgang var også jevn, men gjestene var enda mer på allerten på kontringer. Spesielt hadde Østsidens forsvar som forøvrig spilte en meget god kamp, sin fulle hyre med deres toppspiss Kaci. Han var nesten et angrep alene, og når han satte fart, da ble det farlig hver gang. 08-2 mønstret forøvrig et topp mannskap, med mange som virkelig banker på A-lagsdøren, eller i hvert fall er kommende OBOS-spillere. Dersom 08-2 resten av sesongen stiller et slik lag, så kommer de ikke til å tape en kamp er vår spådom. Det spørs om ikke dette er avdelingsvinnerne når vi teller opp til slutt.

Østsiden har sine gode muligheter ved Dino, Burhan og Lars og Joe i 2. omgang, men det vil seg ikke. Gjestene er også veldig solide bakover og vanskelige å få hull på. Dessuten når dommerne legger seg på en så tøff linje skal det være mulig å tåle reaksjoner, når man rett og slett gjør store feil.

Dino Mulac pratet på seg gult i kampen etter tvilsomme avgjørelser, selvsagt dumt, men vi må ha forståelse for Dinos reaksjon, noe dommeren også burde ha. I frustrasjon etter kampen pratet han på seg et nytt gult kort, og dermed også rødt.

Argtim Shabani, Rang Ferej fikk også gule kort.

Østsiden gjør alt i alt en god kamp mot et bunnsolid lag. Midtstopperne Argtim Shabani og Rang Ferej i spissen rydder godt unna, og sloss om bestemannsprisen med Lars Bråten som nok en gang ble kåret til Øssias bestemann. Lars skaper farligheter, jobber utrettelig og er en viktig mann for Øssia. Han får dessverre bare med seg to kamper til høsten.

På topp synes vi Burhan Feka spesielt gjør en god kamp, flink til å holde på ballen og holder vekk stopperne, prøver å skape noe og holder på å score på et skudd som dessverre traff rett på keeper.

Dette betyr at Kråkerøy tar over tabelltoppen med ett poeng, og Øssia faller ned til tredjeplass, på lik poengsum som 08-2, men 08-2 har avdelingens klart beste målforskjell. Tettere i toppen går det nesten ikke ann å bli.

Østsiden har gjort en formidabel vårsesong, og ligger plassert bedre enn forventet.

Det blir en spennende høstsesong. Vi håper guttane bruker sommeren godt til hardtrening, slik at Trosvik (b 8/8) og Kråkerøy (h 13/8) virkelig nok en gang får smake ”pisken” fra Øssiagutta.

Østsidens lag: Lars Brudalen – Asim Palic, Argtim Shabani, Rang Ferej, Joe Lunde – Faton Hoti, Safin Nerwai, Lars Bråten, Markus Engebretsen (Enal Hasurdzic,47 minutter) Dino Mulac, Burhan Feka (Admir Zec 8 minutter)