| desember 20, 2014

Fredag 19. desember var det duket for et lokaloppgjør mellom foreldre og spillere både på J99 og J00, nok en gang ble det bevist at masse i bevegelse ikke overvinner fotrappe tøffe håndballjenter, men moro var det.

Foreldre Team 2000

Foreldre Team 00

Det startet med Team 2000 og en foreldregruppe som i anledning julen var kledd i røde SFK drakter. Oppvarmingen virket en smule uorganisert men det ble da kastet noen baller. Enkelte forsøkte seg også på lett jogging på sidelinja , litt i frykt for å bruke opp kondisjonen før kampstart. Det ble til og med skutt noen baller på tidligere FFK målvakt Rino Hansen som debuterte som håndballkeeper, selv om de det meste av oppvarmingen for keeper Rino riktignok gikk ut på å hente de ballene som ramla ned bak målet. Etterhvert tok Vibeke en form for ansvar og det ble delt inn i to lag, der det ene laget skulle spille første omgang, det andre laget skulle ta neste omgang og de som orket skulle ta siste. (det skulle spilles 3 x 15 minutter) Et godt organiset lag og fin plan, som svikta etter 2 minutter i første omgang og alt ble bare et totalt kaos. Jentene på den andre siden, som for anledningen ble glimrende ledet av Kristina som er skadet, hadde en smule mer kontroll.

Foreldre Team 99

Foreldrenes plan sviktet vel sånn sett på alle hold, men de holdt unna og jentene lå kun 3-4 mål foran gjennom hele kampen Men foreldrene hadde en joker på lur, midtveis i 3 omgang dukka klovnen og nissen opp på banen, og forsterka laget til foreldrene med en ekstra spiller. Teorien var at når en spiller i nissedrakt med fare for astmatiske anfall av å puste i et svett nisseskjegg og en klovn i tettsittende heldekkende kroppsdrakt og glovarm parykk så må det vel være lov å ha en ekstra spiller på banen, Men neida, hverken dommere eller jentene på andre siden akspterte det, så etterhvert måtte klovnen og nissen bytte forsvar/angrep. NB! Nissen endte etterhvert opp som keeper, til  mildt sagt vekslende hell. Men etter 4 omganger(det ble lagt til en ekstra etterhvert) og med foreldre med strekk og brannsår etter at Heidi velta i målfeltet, holdt jentene unna og vant oppgjøret med ca 34-29, gratulerer til jentene!

Klovnen og nissen måtte bytte forsvar angrep etter protest fra jenten og dommer

Klovnen og nissen måtte bytte forsvar angrep etter protest fra jentene og dommer

Foreldrene på Team 99 fikk heller ingen lett oppgave, førstemann gikk ut med skade i kampens første spilleminutt og fikk knapt kjenne på ballen. Men både foreldre på tribunen og de på banen gjorde en kjempejobb, skikkelig stemning i Kongstenhallen. Keeper Elin som gjorde et comback i Øssia denne kvelden storspilte, men nok en gang viste det seg at masse i bevegelse ikke overvinner godt trente håndballjenter og oppgjøret endte 19-15 til jentene. NB! Skal gi beskjed fra lagleder Mona at jentene har isposer og tape i bagene dersom det trengs, det rapporteres også om foreldre med en «silly walk» denne lørdagen når muskelaturen får satt seg etter oppgjøret. Nok en gang gratulerer til jentene!

Takk til alle som stilte opp, selv om det er en eller annen foreldre som får høre det i etterkant så moro var det.

Og til sist, det er moro for en håndballeder å registrere at jentene helt på automatgir takker deg for kampen og helt oppriktig sier «bra spilt», selv om jeg vet at for en håndballkråke som meg så er det så langt unna sannheten man kan komme. Sånne jenter med den holdningen og de verdiene er det bare digg å ha i klubben, en sånn klubb skal Østsiden være.

Takk for kampen og God Jul til dere alle.