Tam avslutning mot FFK 2, men berget plassen!

| oktober 25, 2014
Siako spilte ne god kamp mot FFK2, mens innbytteren Bashkim scoret Østsidens mål

Siako spilte en god kamp mot FFK2, mens innbytteren Bashkim scoret Østsidens mål

(OPPDATERT) Østsiden klarte ikke jobben på egenhånd mot FFK2 som vi håpet på, men med hjelp fra uventet hold ble plassen i 3.divisjon reddet. Sarpsborg 08-2 sendte nemlig sin samarbeidsklubb Sparta ned i 4. divisjon. Østsiden tapte 3-1 etter en innsats laget ikke bør være bekjent av.  Hvis Sparta hadde tatt alle poengene i siste serierunde, hadde Østsiden kommet under streken, men likevel reddet plassen som beste 12-er klubb etter at Odda gjorde jobben sin i Hordaland og rykket opp.
Det var rødglødende telefonlinjer både til Sarsborg stadion og Varden Amfi i Fyllingsdalen hvor Østsidens skjebne kunne avgjøres hvis de ikke klarte jobben selv. På begge steder gikk det  Østsidens vei.

Vi hadde ventet en freshere utgave i sesongavslutningen på Stadion hvor FFK mønstret et rent juniorlag. Her burde det være mulighet for en trepoenger. Her var det sjanser så det holdt i begge ender, men FFK var absolutt mest effektive

To  baklengs på to minutter
Østsiden var ukonsentrere da Eirik Laabak mått gå ut etter 33 minutter. Det tok fire minutter før erstatter Mergim Dervishi kom seg  ut  på banen. I mellomtiden hadde  Herman Blystad gitt FFK ledelsen og minuttet etter byttet gikk FFK opp til 2-0 ved  Deni Hasanagic.

Etter pause eide Østsiden det første kvarteret og var på skuddhold i gode posisjoner, men skudde havnet som regel oppe på tribunen til Plankehaugen. Etter 63 minutter var Herman Blystad frem på nok en gang og ordnet 3-0. Da gikk mye av lufta ut av gjestene. Da ble det mye «Hawaii».

Ti minutter før slutt reduserte Østsiden ved innbytter Bashkim Osmani med en markkryper tett inne ved stolpen. Milan  Kolundzic hadde en megasjanse rett etterpå hvor alle så ballen i mål, men det ble med en redusering.

Plassen reddet, men…
Det har vært en tung sesong for oss som har hjertet i Øssia. Fra å være nr. 5 og beste ikkebylag i Østfold i 2013 etter  Sarpsborg 08, FFK, Moss og Kvik, har laget  etter årets sluttabell inntatt  plassen som nr. 5 i Fredrikstad. Heldigvis unngikk vi ydmykelsen ved å spille i  4. divisjon ved klubbens 80 års jubileum i 2015.  Positiv har det imidlertid vært at så mange unge spillere har tatt  et steg videre. Østsiden har mye å bygge videre på.

Våre gratulasjoner  til Sprint som etter mange forsøk tar steget opp i 2. divisjon. Vi gir også honnør til Kråkerøy for en solid 2. plass. Nettopp mot Kråkerøy har Østsiden kanskje spilt noen av sine beste kamper i år etter 1-1 og 2-2.

Årets siste lag: Fredrik Tofthagen- Siako Hamadamin, Adrian Kaaber, Besim Alimi, Joe Lunde – Fatos Berisha (Mikkel Lorentzen  35 min), Andreas Hermansen, Eirik Laabak (Mergim Dervishi 57 min), Milan Kolundzic- Kristoffer Sternfoss, Lars Bråten (Bashkim  Osmani 25 min).