Seieren glapp i det 89. minutt

| august 7, 2014
Kristoffer Sternfoss og Joe Lunde scoret Øssias mål

(OPPDATERT) Østsiden spilte en knistrende første omgang og ledet 2-0 mot FFK2 hjemme på Østsiden stadion torsdag kveld. Etter pause satte FFK inn på  A-spilleren Filip Westgaard og han skaffet gjestene ett poeng ved å score begge målene, det siste i det 89. minutt. Som vanlig litt ekstra prestisje når FFK kommer på besøk. FFK2 stilte med sju juniorer i første-elleveren,  og det samme gjorde Østsiden. Så her var det byens to beste juniorlag som kjempet om poeng i 3. divisjon. Men det virket som om det var var Øssia som var mest  motivert for kampen.  Spesielt Kristoffer Sternfoss og Lars Bråten på topp som med sin aggresive spillestil skaffet Østsiden flere målsjanser på egenhånd.

Kristoffer var også den som skaffet Østsiden ledelsen etter nøyaktig 20 minutter. En scoring fra øverste hylle rett i krysset bak en sjanseløs og forfjamset  Håvar G. Jenssen i FFK-buret. Fire minutter før pause var Lars Bråten på vei igjennom, ble felt og Joe Lunde scoret for sjuende gang sikkert på straffesparket.   FFK skapte absolutt ingen ingenting før pause og 2-0 ledelsen til hjemmelaget var i minste laget.

Etter pause kjørte FFK2 hardt ut og i løpet av de fem første minuttene hadde laget skapt mer enn på hele første omgang. Filip Westgaard kom inn og fikk helt uhindret heade inn inn 2-1 i det 49. minutt. Den reduseringen kom litt for kjapt og Østsiden fikk i en periode kjempe for å beholde ledelsen. Østiden hadde absolutt muligheter til å punktere kampen, men istedet var det en ny dødballsituasjon  hvor Filip Westergaard sørget for utligning etter corner.

To minutter på overtid ble et frispark lempet inn i FFK-boksen og Joe Lundes heading var nær på å gå inn, men dessverre utenfor. Det hadde laget fortjent etter en god kamp.

I hard konkurranse ble Kristoffer Sternfoss kåret til Østsidens beste spiller. Det var flere som utmerket seg i denne kampen og det lover bra mot Follo2 som er neste motstander førstkommende mandag.

Kian fornøyd
– Jeg syntes at våre unge spillere var bedre enn FFKs unge spillere. Hos Østsiden har flere tatt et enda et steg i løpet av sesongen siden vi har mistet flere seniospillere. – Det  er gledelig å se at de unge nå tar mer og mer ansvar. I dag startet vi med sju juniospillere og vi har 11-4 på de siste kampene, sier Kian.

Østsidens lag: Fredrik Tofthagen – Siako Hamadamin, Adrian Kaaber, Erik Berthagen, Joe lunde – Mikkel Lorentzen (Patrick Johanessen  35 min./Enal Hasurdzic 10 min), Mergim Dervishi, Andreas Hermansen, Bashkim Osmani – Kristoffer Sternfoss, Lars Bråten