Bashkim ordnet Øssiaseier!

| juni 30, 2014
Målscorerne Bashkim og Joe, samt Kian er fornøydmed seieren mot Grorud 2.

Det må ha vært tidenes Øssiacomeback! Junioren Bashkim Osmani som prøvde seg  i Sarpsborg  08  under vårsesongen, returnerte til Østsiden sist uke. Noen få treninger, rett inn i startelleveren og  jaggu  scoret han ikke seiersmålet da Østsiden vant 2-1 over rekruttene til Grorud i Oslo sent mandag kveld!  En særdeles viktig seier etter mye motgang under vårkampene. Med seks poeng på de to siste kampene før ferien håper vi dette var  et løft foran en spennende høstsesong.

Store endringer på laget
Tre spillere hadde spilt sin siste kamp i Østsiden før denne kampen: Liridon Selmani, Berahman Gholamreza og Jeton Pestisha.

Kalddusj etter 7 minutter
Det ble en veldig forsiktig åpning fra Østsidens side og laget kom fort «bakpå» da Grorud tok ledelsen allerede etter 7 minutter.  Østsiden spilte litt puslete. Laget prøvde seg på noen skudd fra distanse før det ble noen farligheter helt på slutten av omgangen. Andreas Hermansen skjøt i tverrliggeren og  Kristoffer Sternfoss headet en corner rett på utsiden. Grorud hadde heller ikke mye å by på så konklusjonen etter første omgang var at dette var et lag man kunne komme på talefot med.

Rett etter pause var Andreas Hermansen nær  utligning, men Grorud var også nær 2-0 ledelse da Milos Crnogorac i Øssiaburet reddet mesterlig.

Østsiden våget mer i 2. omgang og kom stadig på farlige overganger. Etter 60 minutter kom utligningen. Siako Hamadamin slo et perfekt bananinnlegg som både Fatos og  Sabah stupte frempå, men det var Joe Lunde som på bakerste stolpe fikk fulltreff på headingen og scoret sitt 6 mål for sesongen.

Sabah var nær å gi Østsiden ledelsen, men skjøt i stolpen. 10 minutter før slutt holdt hele Øssiagjengen pusten da Grorud fikk en scoring annulert for offside.

Bashkim-scoring
Men så i det 81 minutt kom seiermålet. MergimDervishi dro opp et angrep, spilte vegg med Fatos som spilte fri Bashkim Osmani som alene med keeper scoret sikkert!
Ellevill Øssiajubel både på og utenfor banen.
Over et kvarter gjensto inklusive mange tilleggsminutter og det var ikke å bare surfe inn. Her måtte det kriges og blø for drakta for å berge tre poeng. Etter en heroisk innsats i sluttminuttene kunne Øssia virkelig slippe jubelen løs. En enorm lettelse.
Kaptein Joe Lunde gikk foran som et godt eksempel i denne kampen, Adrian og Kristoffer var solide på midtstopperplass, Andreas styrte midtbanen og fremme kriget Fatos og Sabah.

Nå blir det noen uker ferie før høstens første kamp mot Kolbotn lørdag 2. august.

Laget:  Milos Crnogorac – Siako Hamadamin (Stain Knudsen 15 min), Adrian Kaaber, Kristoffer Sternfoss, Joe Lunde-Mergim Dervishi, Bashkim Osmani, Andreas Hermansen, Lars Bråten- Fatos Berisha, Sabah Mukaber.