Tabelltopp for Østsiden!

| april 21, 2014

(OPPDATERT) Østsiden fikk en pangstart i serieåpningen i 3. divisjon da de utklasset Kolbotn med 8-2 på Østre Greverud knustgress sent 2. påskedag. Det ble tre straffesprak og to røde kort i en kamp som egentlig var fairspilt.  Det var to omganger som var helt forskjellig. Før pause var Østsiden veldig omstendelig med stort ballinnhav og liten fremdrift og det sto 1-1 etter de første 45 minuttene. I andre omgang var fullt kjør og Kolbotn var heldige som slapp med 8 baklengs.  Allerede i første angrep var Østsiden foran med 1-0. Liridon Selmani markerte seg umiddelbart etter pasning fra Kushtrim Maholli. Så fikk Østsiden  en tankevekker med en tversoverpasning som ble snappet opp 10 minutter før pause. Kolbotn utlignet med en suser via stolpen ved Kristoffer Didriksen. Lagets eneste sjanse i  første omgang

Enveiskjøring og to røde kort.
Etter pause var det bare Østsiden. Liridon ble felt på vei igjennom i det  49 minutt. Tok selv straffesparket på utsøkt vis. 2-1. Kolbotn fikk spiller utvist i samme slengen.
Med 10 spillere fikk Kolbotn alvorlig trøbbel med formasjonen. Østsiden presset høyt og scoringene kom på rekke og rad

60 min: 3-1 Joe Lunde på frisparksuser
64 min: 4-1 Sabah Mukhaber  vant duellen med keeper og puttet lett for åpent mål.
66 min: 5-1 Kushtrim Maholli
68 min: 6-1 Liridon Selmani
69 min: 7-1 Fatos Berisha
70 min: 7-2 Straffespark ved Thomas Malmo og Joe Lunde fikk rødt kort
86 min: 8-2 Liridon Selmani tok ny straffesparkvariant etter han selv var blitt felt.

Det røde kortet til Joe Lunde passet  Østsiden dårlig. Laget har ikke flust med forsvarspillere og både Eirik Laabak og Lars Bråten er begge omskolerte midtbanespillere. Begge klarte seg fint i sine nye roller. Gledelig er det å se at junioren Adrian Kaaber har vokst i sin rolle som midstopper. Lenger fremme  var nykommerene Kushtrim Maholli en positiv overraskelse. På topp viser Liridon Selmani at han kan bli en nyttig spiller for Østsiden. Han har rykket og farten, og var stadig alene med keeper. Litt mindre ego i enkelte sistuasjoner og Østsiden hadde vunnet tosifret.

Liridon Selmani score fire mål i serieåpningen mot Kolbotn

Liridon Selmani scoret fire mål i serieåpningen mot Kolbotn

Kolbotn rykket opp fra 4. divisjon i fjor og er spådd trøbbel i årets 3. divisjon. Derfor gleder vi oss over tre poeng i serieåpningen og glemmer at motstanderen ikke var allverden.
Og det var ikke bare laget som var under pari. Arrangementet sto også til stryk. Ingen speakertjeneste, ikke cornerflagg, straffemerket var ikke merket (dommeren måtte skritte opp), ikke kiosksalg.  Da var det greit at det var fri entrè.

Stian Nicolaysen fikk sin A-lagsdebut hos Østsiden.

Østsidens lag: Fredrik Tofthagen – Lars Bråten, Eirik Laabak (Stian Nicolaysen 15 min), Adrian Kaaber, Joe Lunde – Mergim Dervishi, Berahan Gholamreza (Kristoffer Sternfoss 15 min) – Fatos Berisha, Jeton Pestisha Sabah Mukhaber 30 min), Kushtrim Maholli -Liridon Selmani